fbpx

V Belgiji problematični migrant povzročil kaos, ker si ne želi umivati rok! Razlog: Moti ga, da je v dezinfekcijskem sredstvu alkohol!?

Foto: epa

V času epidemije novega koronavirusa veljajo posebni varnostni ukrepi z namenom zajezitve širjenja okužb. S tem pa se očitno ne zmorejo sprijazniti migranti. Iz belgijskega migrantskega centra namreč poročajo o primeru migranta, ki na vse pretege protestira proti umivanju rok, saj naj bi ga motila sestava dezinfekcijskega sredstva. V njem se namreč nahaja alkohol. 

Afganistanski državljan je vložil ugovor, kjer vztraja, da mu je v mesecu ramazanu prepovedano priti v stik z alkoholom, in ko so ga uslužbenci poskušali prepričati, jim je grozil. Izkazalo se je, da gre za nevarnega posameznika, saj je bil obtožen več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost.

Policija je v nedeljo v migrantskem centru v Houthalen-Helchterenu pridržala afganistanskega državljana, potem ko se je moški drugič v enem tednu spopadel s člani osebja. Ni bil namreč navdušen nad novimi pravili, ki prebivalcem centra nalagajo obvezno in redno umivanje rok zaradi pandemije koronavirusa. Zavrnil je, da tega ne bo storil, ker razkužilno sredstvo vsebuje alkohol, ki pa je v mesecu ramazanu prepovedan.

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Grozil celo, da želi kristjanom prerezati vrat in se razstreliti
Ko ga je osebje poskušalo prepričati, naj si vseeno umije roke, je pričel pljuvati in kašljati po ljudeh. To pa ni prvič, ko se je spopadel z zaposlenimi v centru zaradi pravil pranja rok. Med drugim incidentom je povedal uslužbencem, da želi kristjanom prerezati grlo in se razstreliti, da bi postal mučenec in s tem povzročil smrt še več kristjanov, poroča V4Agency.

Tekom časa so bili zaposleni v taborišču prisiljeni opozoriti policijo, naj se spopade s težavnim migrantom, ki se je po aretaciji znašel na sodišču. Poleg večkratnih spopadov z osebjem je bil sodeč po podatkih v kazenski kartoteki letos osumljen več kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost. 

Hana Murn