fbpx

V Disneylandu našli truplo dvoletnega dečka. Napadel ga je aligator

Foto: epa

V ameriški zvezni državi Orlando so našli truplo dvoletnega dečka Lana Gravesa, ki je umrl med čofotanjem v umetnem jezeru v Disneylandu. Deček se je igral v zelo plitvi vodi le nekaj metrov stran od obale, ko ga je napadel aligator. Oče ga je poskušal rešiti, a je bilo žal prepozno. Več kot 50 ljudi je njegovo truplo iskalo celo noč. 

Njegovo truplo, ki je bilo sicer brez večjih poškodb, so našli včeraj v vodi nedaleč stran od kraja nesreče. Tragedija se je zgodila med družinskimi počitnicami v Disneylandu v Orlandu. Deček se je igral v jezeru tik ob obali, na nasprotni strani od slavnega Disneyjevega gradu, ko ga je napadel aligator in ga potegnil pod vodo.

Oče ga je še poskušal rešiti, a mu ga ni uspelo iztrgati iz aligatorjevega prijema. Takoj po dogodku so začeli z reševalno akcijo, ki je trajala vso noč. Po petnajstih urah iskanja so akcijo zaključili in razglasili, da deček ni več živ.

Med nesrečo je bil deček v zelo plitvi vodi, v okolici jezera pa so bili tudi reševalci iz vode in varnostniki, saj naj kopanje v vodi ne bi bilo varno. Ena izmed prič je dejala, da se je vse zgodilo zelo hitro. “Trideset sekund in aligator je z dečkom izginil pod vodo,” je povedala obiskovalka parka, ki je dogodek videla iz balkona svoje sobe.

Ubili kar pet aligatorjev, če je med njimi pravi, še ne vedo
Med iskanjem trupla so našli in ubili kar pet aligatorjev, forenziki pa nameravajo sedaj ugotoviti, če je med ubitimi tudi aligator, ki je dečka napadel. Če ga ni med njimi, so oblasti že napovedale, da bodo z iskanjem aligatorja nadaljevale, poroča Daily Mail.

Dečkovo truplo so našli včeraj popoldan, in sicer popolnoma nedotaknjeno. “Truplo dečka smo prepeljali v zdravniško ambulanto Orange Countyja, kjer bodo opravili avtopsijo,” so dejali predstavniki tamkajšnjih oblasti. Številni so izrazili iskreno sožalje staršema, ki pa sta se umaknila iz oči javnosti in prosita za zasebnost pri žalovanju.

M. G.