fbpx

V Italiji, kjer se je epidemija nekoliko umirila, bodo šole morda ostale zaprte vse do septembra!

Rim (Foto: epa)

V Italiji se epidemija novega koronavirusa nekoliko umirja, kot so sporočili v nedeljo ob 18. uri, je v enem dnevu umrlo 431 okuženih oseb. Kljub temu pa sproščanja nekaterih ukrepov še ni na vidiku, šole po državi bodo morda ostale zaprte vse do novega šolskega leta.

Situacija se sicer umirja tudi v sosednji Italiji, kjer so do nedelje ob 18. uri skupno zabeležili 156.363 primerov okužb z novim koronavirusom, ki je tam do zdaj terjal 19.899 smrtnih žrtev.

V enem dnevu je tako umrlo 431 oseb, navaja ANSA.

Vir: Il Sole 24 Ore

Šole bi lahko ostale zaprte vse do septembra
A kot kaže, sproščanja ukrepov še ni na vidiku, šole pa bi lahko ostale zaprte vse do prihodnjega šolskega leta. “Osebno menim, da lahko razmišljamo o zamiku ponovnega odprtja šol do prihodnjega leta. A odločitev je na vladi,” je povedal predsednik Vrhovnega sveta za zdravstvo Franco Locatelli.

“Zame bi bilo ponovno odprtje šol napaka: to pomeni množico otrok, ki se premikajo v zaprtih prostorih, kot so hodniki, kar je tvegano,” pa je povedal predsednik regije Veneto Luca Zaia in dodal: “Ne moremo dopustiti nove pospešitve širjenja virusa.”

Rok Krajnc