V Kaliforniji trepetajo pred uničujočim potresom, ki bi mesta zravnal z zemljo!

Film Prelomnica Svetega Andreja (2015, posnetek zaslona)

Kaliforniji grozi ogromen potres, ki jo bo zravnal z zemljo? Po dveh močnih potresih ljudje trepetajo pred tretjim, uničujočim!

Kalifornijo sta v zadnjem času že stresla dva močna potresa, in sicer najprej 4. junija z močjo 6,4 po Richterjevi lestvici in nato še naslednjega dne z močjo 7,1 po Richterju. Ljudje so po poročanju Kurirja zdaj tam v paniki pred novim, še močnejšim potresom, ki bi celotno območje ob prelomnici Sv. Andreja dobesedno zravnal z zemljo.

Prebivalce so razburili mediji
Lastnik družinske restavracije v Ridgecrestu Jason Corona je za medije povedal, da je noč ob prvih dveh potresih prebedel: “Bili smo v strahu, da bo malim potresom sledil še velik potres.” Vsi stanovalci tega območja so bili vznemirjeni po medijskih zapisih, da se jim v kratkem obeta mnogo hujši potres, kalifornijska radijska postaja pa je v začetku leta začela z oddajo, v kateri stanovalce pripravlja na takšen potres.

Geologi mirijo
Geologi prebivalce ob tem mirijo, da je nevarnost novega potresa že mimo, katastrofalni potresi na tem območju pa se v povprečju dogajajo vsakih 150 let. Zadnji tak potres, ki je močno prizadel San Francisco, se je zgodil leta 1906, kar pomeni, da je trenutno možnost nekoliko manjša. Tudi seizmologi mirijo, da pretekli potresi načeloma ne pomenijo večje možnosti za prihodnje potrese.

Rok Krajnc

 • RATATA

  Indijanski vrači jim bojo zihr kaj naštimal.
  Pri nas se vsako leto dogajajo stoletne vode.

  • GverilaStyle

   al so pa russi spet?!?

   • RATATA

    Rdečekožci bi po vseh pravilih morali biti hudo jezni na belkote tam čez lužo, kot bi mi, Slovenci morali biti hudo jezni na prav vse mejake sovrage in domače veleizdajalce in stopiti skupaj ter vklopiti pamet v boju za obstanek starodavnih slovenskih Dežel in ljudstva ki tu živi!

 • Andrej

  Zakaj pa gradijo nebotičnike na zemeljskih prelomnicah? Najbrž bo kaj v zvezi z denarjem. Na taki prelomnici je bila zemlja poceni. Zdaj jo pa pozidajo in silno drago prodajajo. V dobi interneta ljudje tega seveda ne vedo. Vedo pa, kakšne gate ima neka pevka.