fbpx

V letalski nesreči umrlo 28 potnikov! Sumijo tudi na napako pilota

Preiskovalci še vedno iščejo razbitine letala, ki strmoglavilo na poti do polotoka Kamčatka (Foto: epa)

28 potnikov, ki je potovalo proti daljnemu vzhodu v Rusiji je umrlo v letalski nesreči medtem ko so leteli iz regionalne prestolnice Petropavlovsk do vasi Palana ne severu polotoka Kamčatka. Kot poročajo ruski mediji, naj bi na krovu umrla tudi županja Palane, letalskemu podjetju pa vzrok nesreče ni jasen, saj je bilo letalo tehnično brezhibno. 

Dvomotorno propelersko letalo Antonov An-26 je letelo iz regionalne prestolnice Petropavlovsk, do vasi Palana na severu polotoka Kamčatka. Ladje, helikopterje so poslali za iskanje razbitin letala, medtem ko so ruševine odkrili že v torek, poroča Independent. Preiskovalci sumijo, da je bilo za nesrečo krivo oblačno in megleno vreme, nesreča pa bi se lahko zgodila zaradi napake pilota.

Glede na poročila medijev so oblasti sporočile potrdile, da je vseh 22 potnikov skupaj s šestimi člani posadke umrlo, ko je letalo strmoglavilo. Letalo je pripadalo podjetju Kamchatka Aviation Enterprise, ki deluje že vse od leta 1982. Direktor podjetja je za rusko tiskovno agencijo Interfax dejal, da je bilo letalo tehnično brezhibno. Tožilstvo za promet na Kamčatki je dejalo, da so že pričeli preiskavo o skladnosti varnosti letala. Med mrtvimi je bila na letalu tudi županja Palane Olga Mokhireva so lokalne oblasti še sporočile ruskim medijem.

Sara Rančigaj