fbpx

V Nemčiji iščejo moškega afriškega videza, ki je posilil 23-letnico pred njenim fantom, njemu pa grozil z mačeto

Foto: iStock/Nordrhein-Westfalen Polizei

Policija v Bonnu išče moškega afriškega videza zaradi posilstva 23-letne ženske. Medtem, ko je žensko ustrahoval in jo posilil, je njenemu fantu zagrozil z umorom z mačeto, če bi kakorkoli ukrepal in bi skušal rešiti dekle.

Preiskovalci so po poročanju Breitbarta povedali, da so v sredo prejeli več kot 150 sporočil o napadu, ki se je zgodil v delu naravovarstvenega območja Siegaue.

Z mačeto je vdrl v njun šotor
V nedeljo, le nekaj minut po polnoči, se je napadalec približal šotoru, v katerem je bil mladi par, in ga z mačeto poškodoval, preden je zahteval izročitev gotovine. Fantu 23-letnice je zagrozil z umorom, če bo skušal posredovati, nato pa je od ženske zahteval, naj zapusti poškodovani šotor in jo posilil.

Foto: iStock

Policijski tiskovni predstavnik Robert Scholten je povedal, da sta bili v času dogodka žrtvi v smrtnem strahu, za območni časnik General-Anzeiger pa je dejal, da je 26-letnemu fantu med posilstvom dekleta uspelo poklicati policijo in jo obvestiti o grozljivem dogajanju.

Policija je prejela več sporočil
Mlada ženska je po posilstvu noč preživela v bolnišnici, žrtvi pa sta zdaj v oskrbi ustreznih svetovalnih in podpornih služb. Kljub temu, da je policija preiskala okolico zločina s helikopterji in sledilnimi psi, jim ni uspelo izslediti napadalca. Več prič, ki se je tistega večera udeležilo zabave, ki je bila nekaj sto metrov stran od kraja napada, je povedalo, da so v okolici zagledali moškega afriškega videza, ki preži naokoli. Preiskovalci pa so še povedali, da naj bi moškega opazili tudi v bližini Nordbrücka.

Strokovnjaki iz Zvezne kriminalne policije so na podlagi opisov prič izdelali fotorobot napadalca in pozvali vse, ki bi v povezavi z napadalcem karkoli vedeli, naj to sporočijo. Napadalca so opisali kot okrog 1,80 metra visokega, temnopoltega in govorečega v polomljeni angleščini. Vzorca napadalčevega DNK-ja, ki je bil pridobljen po posilstvu, ni bilo mogoče najti v policijski bazi, kar po prepričanju Scholtena vodi k sklepanju, da moški v preteklosti ni bil vpleten v izvajanje nasilnih dejanj in ropov.

N. Ž.