fbpx

V nemških zaporih že beležijo rekordna števila migrantskih in muslimanskih zapornikov!

Nemški zapori so prepolni tujcev, veliko je tudi migrantov, ki so v Nemčijo prišli velike migrantske krize leta 2015. Foto: STA.

V nemških zaporih je vse več zapornikov migrantskega ozadja in muslimanske vere, v dveh zveznih deželah pa je že kar vsak drugi zapornik tujec.

V zaporih zvezne dežele Severno Porenje–Vestfalija tako beležijo zapornike iz kar 113 različnih držav, dodatno pa so zabeležili kar 42 oseb brez državljanstva in 108 oseb, katerih izvor je neznan. Največ zapornikov iz tujih držav v primeru tega območja prihaja iz Turčije, sledijo Maroko, Poljska in Romunija.

V Severnem Porenju-Vestfaliji se je delež tujcev v zaporih tako povečal iz 33 odstotkov leta 2015 na današnjih 36 odstotkov, 32 zapornikov pa je zaprtih zaradi kriminala povezanega s terorizmom. Prisotnost tujcev v zaporih je še večja v Berlinu, kjer tujci predstavljajo kar 51 odstotkov zaporniške populacije in v Hamburgu, kjer je takšnih 61 odstotkov zapornikov, navaja Voice of Europe.

V nekaterih zaporih je že skoraj vsak drugi zapornik musliman
Izjemno se je povečal tudi delež muslimanov med zaporniki, na ravni Nemčije ta znaša 27,4 odstotka, v posameznih zaporih pa tako dosega že približno 40 odstotkov. V Severnem Porenju-Vestfaliji se je na primer delež muslimanov v tamkajšnjih zaporih povišal iz 20 do 30 odstotkov, kolikor so jih zabeležili v letu 2017 na današnjih 45 odstotkov.

J. Ž.