fbpx

V nepojasnjenih okoliščinah našli mrtvega švedskega novinarja, ki je raziskoval Sorosovo levičarsko organizacijo

Bechir Rabani (vir: twitter)

Švedski neodvisni novinar Bechir Rabani je umrl v nepojasnjenih okoliščinah, tik preden bi razkril najnovejše ugotovitve o direktorju skrajne levičarske organizacije, ki jo financira George Soros.

Švedskega neodvisnega novinarja Bechirja Rabanija so našli mrtvega v soboto zvečer, tik pred njegovim najnovejšim razkritjem v povezavi z bankirjem Robertom Aschbergom in njegovo skrajno levičarsko organizacijo EXPO, ki jo financira tudi George Soros.

Rabani je pred tem vzbudil pozornost javnosti s serijo dokumentarcev,  poroča Investment Watch, med katerimi je bil tudi “In the Shadow of the Shadow”, v katerem je raziskoval posilstva na Švedskem.

Foto: epa

Že pred smrtjo je opažal kibernetske napade, usmerjene nanj 
V zadnjem tednu je bil novinar izpostavljen stalnim kibernetskim napadom. Kakor je zapisal 7. decembra na svojem blogu: “Potem ko sem obiskal Aschberga, so bili moji Facebook računi trajno zaprti. To se ni še nikoli zgodilo. Besedilo pod reportažo je bilo zbrisano povsod na Facebooku. Naša spletna stran je pod stalnimi napadi. Poročilo bo prišlo kmalu in bo najbrž prvo nasploh o Aschbergu. Spremljajte datume in delite zgodbo, kjer le morete,” je takrat pozval svoje bralce.

Ivan Šokić