fbpx

V Singapurju ni milosti: Britanci, ki so ukrepe kršili, dobili trajno prepoved dela v državi!

Foto: Pixabay

Skupina Britancev si bo nedvomno dobro zapomnila, kakšne so lahko posledice, če ne upoštevaš strogih ukrepov za zajezitev novega koronavirusa. Zaradi nespametnega obnašanja je namreč skupina dobila prepoved opravljanja dela v državi.

Štirje Britanci so se kljub veljavnim omejitvam, avgusta lani, odpravili na singapurski otok Lazarus, kjer so se v svojem prostem času srečali še z osmimi drugimi ljudmi. Po objavi dokazov na spletu se je fotografija njihovega srečanja kmalu razširila naokrog. Vse skupaj se je tako končalo na sodišču, kjer jim je sodišče v sredo naložilo plačilo globe v višini 3.000 singapurskih dolarjev (slabih 2.300 ameriških dolarjev).

V četrtek je ministrstvo, pristojno za področje dela,  tem britanskim državljanom tudi trajno prepovedalo, da bi še kdaj sploh delali v tej otoški mestni državi. Odvzeto jim je bilo namreč delovno dovoljenje. Ostalih osmim osebam, ki so se s četverico nezakonito srečale, je bilo prav tako naloženo plačilo globe v enako visokem znesku. Šestim izmed njih je bilo ravno tako prepovedano nadaljnje opravljanje dela v Singapurju.

Z veljavnimi ukrepi so bili seznanjeni
Štirje Britanci so po poročanju Russia Today priznali krivdo za kršitev zakonov, ki so namenjeni omejitvi širjenja virusa. Namesto, da bi se zbralo do pet ljudi, se jih je osem, za to pa niso imeli prav nobenega posebnega dovoljenja. Pred srečanjem so se dobro zavedali, da se ne bi smeli zbrati v tolikšnem številu, vendar so se odločili, da to vseeno naredijo. Najvišja kazen za tovrstno kršitev zakonodaje bi bila lahko sicer šestmesečna zaporna kazen in plačilo globe v višini 10 tisoč dolarjev.

Po poročanju Straits Timesa naj bi četverica Singapur zapustila v roku enega tedna, ko poteče veljavnost njihovega delovnega dovoljenja. Zanimivo pa je, da ni prvič, da so bili Britanci kaznovani na račun neupoštevanja singapurskih ukrepov za zajezitev virusa. Junija lani je bilo namreč skupini moških naloženo plačilo globe v višini 9 tisoč ameriških dolarjev potem, ko je bila ta v času zaprtja države zasačena v lokalu.

Sara Kovač