V Švici prihaja do pozivov, da se muslimanom prepove molitev v javnosti!

Foto: iStock

Moški, ki je v švicarskem kantonu uspešno vodil kampanjo prepovedi nošnje burk, sedaj poziva oblasti, da te muslimanom prepovejo molitev v javnosti. Po prepričanju aktivista gre namreč za nujen ukrep, da ne bodo pričeli nastajati muslimanski geti, kot jih je mogoče videti v Belgiji. 

Giorgio Ghiringhelli se je odločil za vložitev peticije v švicarskem kantonu Ticino, saj želi, da bi bile javne molitve prepovedane. Na svoji spletni strani pa opozarja na nevarnost islamizacije v naši zahodni družbi in poziva k politiki ničelne tolerance do subtilnih strategij osvajanja Evrope in radikalizacije muslimanov s strani islamistov.

Po prepričanju Ghiringhellija so muslimanske molitve daleč od nedolžnih, saj te vsebujejo sporočilo sovraštva proti kristjanom in Judom. Voice of Europe poroča, da je parlamentarni odbor v Ticinu že zavrnil peticijo Ghiringhellija in pričakovati je, da se bo enako dogodilo, ko bo o tej tekla diskusija na prihajajoči parlamentarni seji.

Musliman sredi molitve na ulici (vir: twitter)

Ima podporo največje stranke v državi
V primeru, da bo usode peticije končana tudi po preučitvi s strani Velikega sveta, je Ghiringhelli zagrozil, da bo sprožil regionalni referendum. Za to pa bi ta moral v 100 dneh zbrati 7.000 podpisov volilnih upravičencev.

Kaj takega je povsem mogoče, če vzamemo v obzir, da ima ta že podporo s strani desne Švicarske ljudske stranke, največje politične stranke v državi. Nacionalna svetnika stranke Andreas Glarner in Walter Wobmann sta celo podala podporo nacionalni iniciativi, poroča portal 20 Minutes. “Ko gremo v tujino, lahko vidimo grožnjo,” je dejal Glarner in dodal, da je problematika muslimanskih getov že danes relevantna.

H. M.

 • ljubinica

  Te javne muslimanske molitve so – enako kot nosnja hidzaba – demonstracija moci Islama.
  V muslimanskih drzavah je kristjanom prepovedano vsakrsno javno izkazovanje vere.
  Kristjanom so prepovedane molitve v javnosti, procesije …. Nobenih krizev v javnosti. Nobenega cerkvenega zvonjenja …

  • Steiermark

   in če se pojavi kristjan, z “molekom” v rokah, mu odrežejo roke…….

   • Matt von Glanz

    Evo ceprav sem protestant, si bom solidarno omislil nekaksen molek, ce ga bodo katoliki nosili.

 • Van Der Waals

  NEVEM ZAKAJ IMAJO MUSLIMANI TAKO RADI DEMOKRATIČNE KRŠČANSKE DRŽAVE… TAKO JIH IZGNAT!!!!

 • Franc Bizjak

  Edino prav. Če musliči nikakor ne morejo sprejeti kulture in vrednot države na katere vrata trkajo, hkrati pa z vso aroganco pričakujejo, da se bo vse podredilo njihovim navadam in zahtevam, naj se jadrno poberejo tja od koder so prišli.

 • Janka Kranjka

  Bravo Ghiringhelli, takšni posamezniki kot je on pa italijanski Salvini so edina rešitev!

 • xtc

  Bravo Švicarji-kdor se ne misli obnašati okolju primerno-naj odide takoj.
  nikakršnega uličnega klanjanja-to počnite doma tam doli zadeve,ki bi jih morale posnemati ostale EU države.
  Sicer pa ne vem zakaj muslimani tako rinejo v “sovražne” krščanske države,so ja raje med svojimi.

 • ZatonMesecnikov

  #V Švici prihaja do pozivov, da se muslimanom prepove molitev v javnosti!#

  Pravilno, glede na to, da levičarje pri nas moti tudi tisto križanje poljskih skakalcev na zaletni rampi. Kaj bi kričali, če bi se peter prevc pokrižal…

 • Antonius

  Javno izražanje šerijatarskega verskega prepričanja je islamizacija okolja v katerega so se nasilni neizobraženci in lenuhi pritepli.
  Zavedanje je tisto, česar nam manjka. Imami zelo preračunljivo izkoriščajo neizobraženo muslimansko rajo, da širijo svoj vpliv v krščansko vzgojenem okolju.
  Socialna radodarnost bo pokopala Evropo. Rojevanje muslimanskih otrok je dodana vrednost, ki so jo muslimani naselili v Evropo.
  Zgodbo doklad in njih posledico poznamo že iz jugoslovanskih časov. Albanci na Kosovu so rojevali otroke in na račun sociale albanizirali dvojezično srbsko Kosovo.
  Ne nazadnje je Slovencem svojo zahrbtno versko politiko javno povedal že muslimanski Grabus. Čez trideset let naj bi, bo Ljubljana postala večinsko muslimanska.

  • Steiermark

   Kaj hude razlike, čez 30 let nebo, ker danes srbski šeriatarji z zahrbtno komunistično jugo politiko, že prevladujejo v Lublani, se bodo pač, čez 30 let, vsi srbi spremenili v islamce in albance….. Velike razlike med njimi , pa tudi ni……. “sve je naše”, še vlada…… samo, da izgleda, da predsednik vlade, ki naj bi bil po rodu šeriatar iz kosova, vlada že 30 let, pred napovedjo grabusarja…..

   • Matt von Glanz

    Mogoce nas bo ravno srbska pravosl. populacija branila pred seriatarji. Nasi nas ne bodo.

    • Steiermark

     ja, tako kot nas je “obranila” pred njimi, turčini, z največjim mafijaškim bossom na čelu, da so napravili ljubljjjannooo že, najprej srbsko, sedaj jo pa je turški boss, opanar lepo prilagodil in spremenil v šerijatarsko!

     • Matt von Glanz

      Krpana in Klepca bo treba klonirati.

  • Matt von Glanz

   Vsi potihem vemo, da se v takih primerih ne reagira iz strahu in premocne in nenaklonjene drzave.

 • totex39

  Take bedarije, kar dopuščajo evropske države pa je res absurd.

 • šmentanamuha

  Glas razuma,

 • Dragan Krstič

  Družinsko socialno politiko in dvig natalitete lahko država podpira le toliko časa dokler ima muslimanskih migrantov malo. Če bi danes države kot so Švedska, Belgija, Nizozemska, Nemčija, Francija želele s pomočjo še večjih bonitet za velike družine povečati rojstva, bi bilo to enako kot bi z bencinom gasil požar.

 • Olga101

  Bravo Švicarji!

 • Steve

  Edina rešitev je prepoved vseh pojavnih oblik islama.

 • gorjanc

  Problem je , ker smo v EU “vsi ATEISTI” , priseljenci z Vzhoda pa vsi prepričani muslimani Mi umikamo kršćanske simbole ,oni dvigujejo muslimanske.
  V nekem francoskem mestecu je župan zahteval ODSTRANITEV KRIŽA iz kapelice posvečene papežu Janezu Pavlu(Wojtili), zaradi žaljenj čustev muslijev, po drugi strani pa muslimani brezskrbno molijo sredi ulic, ovorajo promet, stanovalce in “življenje ulice”,pa nikomur nič mar !!!!
  TO JE EVROPSKO VRITOLEZNIŠTVO. UKINITI otroške doklade in dati VELIKE DAVČNE OLAVŠAVE ZAPOSLENIM MATERAM ;KI IMAJO OTROKE
  KER V EU TUDI ŽENSKA D E L A in nimajo toliko otrok kot jih Alah “podari”, IMAMO TAK STANDARD

 • Skrajno Desni

  Nima nihče jajc da se zapelje z šleparjem čez to golazen.

 • D&G

  Lepo spakiraš in vrneš od kod so prišli!!

 • Van Der Waals

  PRAVILNO ŠE KAKO PRAVILNO!!! MUSLIMANI NIMAJO KAJ POČETI V EVROPI!!!