fbpx

V Švici prihaja do pozivov, da se muslimanom prepove molitev v javnosti!

Foto: iStock

Moški, ki je v švicarskem kantonu uspešno vodil kampanjo prepovedi nošnje burk, sedaj poziva oblasti, da te muslimanom prepovejo molitev v javnosti. Po prepričanju aktivista gre namreč za nujen ukrep, da ne bodo pričeli nastajati muslimanski geti, kot jih je mogoče videti v Belgiji. 

Giorgio Ghiringhelli se je odločil za vložitev peticije v švicarskem kantonu Ticino, saj želi, da bi bile javne molitve prepovedane. Na svoji spletni strani pa opozarja na nevarnost islamizacije v naši zahodni družbi in poziva k politiki ničelne tolerance do subtilnih strategij osvajanja Evrope in radikalizacije muslimanov s strani islamistov.

Po prepričanju Ghiringhellija so muslimanske molitve daleč od nedolžnih, saj te vsebujejo sporočilo sovraštva proti kristjanom in Judom. Voice of Europe poroča, da je parlamentarni odbor v Ticinu že zavrnil peticijo Ghiringhellija in pričakovati je, da se bo enako dogodilo, ko bo o tej tekla diskusija na prihajajoči parlamentarni seji.

Musliman sredi molitve na ulici (vir: twitter)

Ima podporo največje stranke v državi
V primeru, da bo usode peticije končana tudi po preučitvi s strani Velikega sveta, je Ghiringhelli zagrozil, da bo sprožil regionalni referendum. Za to pa bi ta moral v 100 dneh zbrati 7.000 podpisov volilnih upravičencev.

Kaj takega je povsem mogoče, če vzamemo v obzir, da ima ta že podporo s strani desne Švicarske ljudske stranke, največje politične stranke v državi. Nacionalna svetnika stranke  Andreas Glarner in Walter Wobmann sta celo podala podporo nacionalni iniciativi, poroča portal 20 Minutes. “Ko gremo v tujino, lahko vidimo grožnjo,” je dejal Glarner in dodal, da je problematika muslimanskih getov že danes relevantna.

H. M.