fbpx

V trgovini muslimana po eksploziji našli 14 bomb, ki jih je ta tam skrival

Slika je simbolična (Foto: iStock)

Iz indijske zvezne države Zahodna Bengalija poročajo o tem, kako so v trgovini našli 14 bomb. Do odkritja je prišlo po tem, ko je lastnik trgovine musliman Komer Ali noč prej zaklepal vrata in je prišlo do eksplozije. Lastnik trgovine je v eksploziji utrpel hude opekline, zaradi česar je bil odpeljan v bolnišnico na zdravljenje. 

Po eksploziji, ki se je dogodila med zaklepanjem vrat trgovine, je enota za dezaktiviranje bomb začela raziskovati območje eksplozije. Lastnik trgovine po navedbah Opindia še ni bil zaslišan, a pri policiji se poraja vprašanje, ali gre v tem primeru za povezavo s terorizmom glede na to, da se vedno bolj približuje praznovanje durga puja. Pred štirimi leti so namreč v Kolkati prav tako našli kar 24 bomb le teden dni pred omenjenim festivalom, ki privabi veliko množico ljudi.

Foto: iStock

Incidenti z bombami vedno pogostejši
Incidenti z bombami postajajo vedno pogostejši v Zahodni Bengaliji, bombe pa so pogosto shranjene v stavbah in obratih, ki so v lasti politikov. Maja so v vasi Čandipur našli okrog 70 bomb, tako da ni čudno, da je najdba povzročila gromozansko paniko. Pred nedavnim so iz Indije poročali, kako je eksplodirala hiša nekdanjega uslužbenca indijskega kongresa, po tem ko je po naključju eksplodiralo 200 bomb, ki jih je ta skrival v svojem domu.

H. M.