fbpx

V Veliki Britaniji z mačetami vdrli v dom bogatega zobozdravnika in grozili, da bodo pobili otroke, če ne odpre sefa

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

V Bowdnu v Veliki Britaniji sta dva zamaskirana roparja z mačeto in kladivom v roki vdrla v dom bogatega zobozdravnika in njegove žene ter jima zagrozila, da če ne izročita svojega nakita, bosta pobila njune otroke. 

V dom 38-letnega zobozdravnika Kailesha Solankija ter njegove 30-letne žene Michelle sta vdrla roparja in s seboj odnesla izplen v vrednosti 200 tisoč funtov v obliki zapestnih ur, sončnih očal ter nakita, ki je vključeval tako poročni kot zaročni diamantni prstan gospe.

“Razbila sta okno na terasi in stekla proti meni. Eden je držal mačeto, drugi kladivo in oba sta bila oblečena v črno, z rokavicami in balaklavo na glavi. Zmrznil sem. Vzeli so mi nakit ter uro,” je za Daily Mail povedal Solanki. “Mislila sem, da je to to. Ta občutek me bo spremljal celo življenje. Ko je eden od njiju rekel, da bo ubil otroke, sem mu odvrnila, da so samo otroci.” Do ropa je prišlo malo pred deseto uro zvečer, v ponedeljek, 28. maja.

Namesto da bi si zaslužili, raje jemljejo drugim
Solanki je povedal, da je, preden je odprl sef, uspel poklicati policijo. Po ropu si je par z dvema otrokoma kupil nemškega ovčarja, ki naj bi jih ščitil. “Nisem bil rojen s srebrno žlico. A sem šel na univerzo in trdo delal, da bi uspel v življenju. Delam med 70 in 80 ur na teden in rad uživam v dobrih stvareh v življenju. Tu pa imate ljudi, ki se ne želijo izobraziti, temveč samo na silo jemati.”

Kailesh in Michelle Solanki (vir: facebook)

Vodja preiskave, detektiv Sohail Ahmed iz Manchestrske policijske uprave je za javnost povedal, da so “ti storilci nedolžno družino spravili v strašljivo preizkušnjo”. Povedal je še, da policija dela vse v njeni moči, da bi nevarna kriminalca prijeli.

Ivan Šokić