V Veliki Britaniji z mačetami vdrli v dom bogatega zobozdravnika in grozili, da bodo pobili otroke, če ne odpre sefa

Fotografija je simbolična (Foto: iStock)

V Bowdnu v Veliki Britaniji sta dva zamaskirana roparja z mačeto in kladivom v roki vdrla v dom bogatega zobozdravnika in njegove žene ter jima zagrozila, da če ne izročita svojega nakita, bosta pobila njune otroke. 

V dom 38-letnega zobozdravnika Kailesha Solankija ter njegove 30-letne žene Michelle sta vdrla roparja in s seboj odnesla izplen v vrednosti 200 tisoč funtov v obliki zapestnih ur, sončnih očal ter nakita, ki je vključeval tako poročni kot zaročni diamantni prstan gospe.

“Razbila sta okno na terasi in stekla proti meni. Eden je držal mačeto, drugi kladivo in oba sta bila oblečena v črno, z rokavicami in balaklavo na glavi. Zmrznil sem. Vzeli so mi nakit ter uro,” je za Daily Mail povedal Solanki. “Mislila sem, da je to to. Ta občutek me bo spremljal celo življenje. Ko je eden od njiju rekel, da bo ubil otroke, sem mu odvrnila, da so samo otroci.” Do ropa je prišlo malo pred deseto uro zvečer, v ponedeljek, 28. maja.

Namesto da bi si zaslužili, raje jemljejo drugim
Solanki je povedal, da je, preden je odprl sef, uspel poklicati policijo. Po ropu si je par z dvema otrokoma kupil nemškega ovčarja, ki naj bi jih ščitil. “Nisem bil rojen s srebrno žlico. A sem šel na univerzo in trdo delal, da bi uspel v življenju. Delam med 70 in 80 ur na teden in rad uživam v dobrih stvareh v življenju. Tu pa imate ljudi, ki se ne želijo izobraziti, temveč samo na silo jemati.”

Kailesh in Michelle Solanki (vir: facebook)

Vodja preiskave, detektiv Sohail Ahmed iz Manchestrske policijske uprave je za javnost povedal, da so “ti storilci nedolžno družino spravili v strašljivo preizkušnjo”. Povedal je še, da policija dela vse v njeni moči, da bi nevarna kriminalca prijeli.

Ivan Šokić

 • Waltter

  Ko skompletiraš udeležence se ti zdi da se je to zgodilo nekje na bližnjem vzhodu, ozr. da je vse v krogu ene velike familije tudi policaj mi nekak ne diši po angležih. Verjetno sta še roparja glede na način ropa v plemenskem sorodstvu. Pri njem pa je žena kar nekaj denarja prinesla v zakon, tako da bo lahko on še veselo delal naprej po par 80 ur na teden da jo bo dosegel.

 • Gargamel

  Zobozdravnik Kailesha Solankija, vodja preiskave detektiv Sohail Ahmed, roparja najbrž Ahmed in Mohamed. Če ne bi pisalo, ne bi uganil, da je bilo v Veliki Britaniji.

  Planet opic očitno ni več fikcija.

  • Mihilus

   Vedno bolj očitno postaja, da ima človeštvo dve opciji za prihodnost:
   -Planet opic
   -Planet brez opic

   Darwin je enak trend opazil že 150 let nazaj in je napovedal, da bo končni rezultat vendarle opcija dve – genocid vseh divjih ras in človeku podobnih opic.

  • Steiermark

   +++++++++++++++++++++++++++++++++, mi smo ga doživljali že ob okupaciji 1945, ko so nam zavladale rdeče opice pod poveljstvom največjega zločinskega pedofilskega opičjaka, tita, danes pa nas, po 1991 ponovno obvladujejo, njihovi potomci, rdeče, proislamske in protislovenske opice, pod vodstvom opičjaka, kratkonogega in njegovega nečaka, de nje de de….

 • Olga2345

  “Namesto, da bi zaslužili, raje jemljejo drugim” – udbomafija od Kučana do “pol-Meseca” (po Jelinčiču)!
  Levičarji in Islamisti nimajo kaj prodati…razen laži, podtikanj in izključevanja…..

 • xtc

  Ahmed bo izkal Ahmeda in ahmeda nebo nikoli našel

 • xtc

  No tegale so verjetno oropali njegovi bližnji ali maljbolj oddaljeni sodržavljani ali iz tistega konca.

 • xtc

  No naj se ne pritožuje,še srečo ima ,da ga niso v roke dobili NOB jevci-tan bi jo žena in on in otroci odnesli precej slabše.

 • WatsonForus

  takima dvema sam šus v čelo!

 • Matt von Glanz

  migranti so okradli migranta in zadevo preiskuje migrant

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!