fbpx

V Venezueli 12 ur čakanja v vrsti za covid-19 cepivo, na koncu pa zmanjka cepiva!

Čakalna vrsta za cepljenje v Venezueli (vir: Twitter, Breitbart)

Socialistični režim v Venezueli je nedavno začel program množičnega cepljenja proti covid-19. Potek te operacije dovolj nazorno pokaže, česa si za Slovenijo želijo v Levici.

“Čakal 12 ur v vrsti za cepljenje, a zaman,” svojo izkušnjo s cepljenjem na covid-19 za Breitbart opisuje venezuelski pisec Christian K. Caruzo. Začelo se je zvečer, 3. junija 2021, ko je na mobilnik prejel sporočilo socialističnega režima skozi sistem “Fatherland System”, za katerega je venezuelski režim črpal navdih pri kitajskem sistemu družbenega kreditiranja. Venezuelski “sistem očetnjave” je celo zaživel s pomočjo kitajskega podjetja ZTE.

Omenjeni Fatherland sistem ima obširno podatkovno bazo, polno podatkov o Venezuelcih, med drugim skozi ta sistem država kontrolira porabo goriva, deli štipendije socialistične stranke ter zbira podatke o zdravju, hrani, delu in socioekonomski sliki. Ravno tako preko omenjenega sistema poteka naročanje za cepljenje.

Caruzo je prejel sporočilo Fatherland Card sistema: “V sklopu načrta za imunizacijo na covid-19 ste bili izbrani za cepljenje. Da bi bili cepljeni, pojdite na Bolivijsko univerzo Venezuele 4. junija 2021 ob 8. uri.”

Lahko samo čakajo

Naročen je bil ob 8. uri, v vrsti je čakal že ob 7.30, a vrsta je bila veliko daljša od pričakovane. Pred njim je bilo skoraj tisoč ljudi. Bile pa so tri vrste, ena za starejše nad 60 let, ena za zdravstvene delavce in ena za preostale smrtnike. Vsi pa so od venezuelskega režima skozi sistem prejeli enako sporočilo. To sporočilo naj bi zaradi “hrošča” v sistemu prejelo kar 10 tisoč ljudi. “Tako sem se znašel sredi najbolj socialističnega načina preživljanja prostega časa, čakanje v vrsti za nekaj,” je stanje opisal Caruzo. Nagrada za potrpežljivo čakanje pa ni bilo cepljenje, temveč čakanje v novi vrsti.

Ruski Sputnik V je bil namenjen za cepljenje starejših, vsi drugi so se cepili s kitajskim Sinopharmom. Po več kot šestih urah čakanja na mestu so sporočili, da je zmanjkalo ruskega cepiva in se lahko vsi starejši od 60 let odpravijo domov. Za preostale so predstavniki venezuelskega režima vzpostavili nov seznam neodvisno od Fatherland sistema. Začeli so označevati čakajoče v vrsti na cepljenje s flomastrom, a kaj ko je tudi flomastru dokaj hitro zmanjkalo tinte. Da bi bila slika tega socialističnega paradiža popolna, pa ni umanjkala niti zdrava mera korupcije. Nekateri so se namreč uspeli izogniti dolgim čakalnim vrstam zahvaljujoč prijateljstvu s člani socialistične partije.

Sonce je pripekalo, temperature v senci so se vrtele med 28 in 30 stopinjami Celzija. A sredi dneva so socialisti vzeli odmor za kosilo. Ob 18. uri so pripadniki Nacionalne garde poslali predstavnika, ki je ljudem, ki so ves dan prebili čakajoč v vrsti, sporočil, da je cepiva zaradi napake v računici zmanjkalo. Ko se je ljudstvo začelo pritoževati, so jim obljubili, da bodo dani na nov prioritetni seznam za naslednji dan in da naj se postavijo v vrsto ob 5. uri zjutraj. Take stvari naj bi bile normalne po vsej državi, ne samo na eni lokaciji.

Ivan Šokić