[VIDEO] Velik prelom: Najdeni ostanki so skoraj zagotovo del izginulega malezijskega letala

Foto: epa

Usoda letala MH370 še vedno ni znana. V Mozambiku so našli dva kosa razbitin, ki sta zagotovo pripadala malezijskem letalu MH370, so po opravljeni preiskavi v avstralskih laboratorijih sporočile avstralske in malezijske oblasti. 

Malezijski strokovnjaki so prepričani, da barva in oznake na razbitinah, ki so jih našli ob afriški obali, ustrezajo tistim, ki jih uporablja družba Malaysia Airlines. “Dimenzije, material in način izdelave ustrezajo specifikacijam Boeinga 777,” je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za promet.

Na analizi v Avstraliji
Dva kosa razbitin, ki so ju naplavili oceanski tokovi, sta bila najdena ločeno, oba pa so takoj poslali na analizo v Avstralijo. Letalo MH370 s 239 potniki je izginilo marca 2014. Usoda letala, potnikov in posadke ostaja za zdaj ena največjih nerešenih ugank v zgodovini letalstva.

Letalo je z radarja izginilo, medtem ko je letelo iz malezijskega glavnega mesta Kuala Lampur v Peking. Satelitski podatki kažejo, da je po vsej verjetnosti za zdaj še iz neznanih razlogov padlo v južni Indijski ocean, poroča BBC.

N. K.