Velik spodrsljaj Bidnove administracije: Španskega premierja razglasili kar za predsednika!?

Ameriški predsednik Joe Biden (Foto: epa)

Bidnova administracija še naprej kaže katastrofalno podobo, kar med drugim dokazuje slabo opravljeno delo tiskovnega predstavništva Bele hiše, kjer očitno ne vedo, da je Španija kraljevina oziroma monarhija, ki ji vlada kralj in ne republika, zato španski predsednik ne obstaja. Pedro Sanchez je predsednik vlade. Gre za še en resen zdrs po seriji izjemno slabih odločitev aktualne zasedbe v Beli hiši, ki je verjetno najbolj levo usmerjena v celotni zgodovini ZDA. Največ prahu pa je v svetovni javnosti nedavno vzbudil prav ameriški umik iz Afganistana, ki je na ZDA pustil trajni sramotni madež, ki bo kalil podobo te velesile še desetletja. 

Prispevek na spletni strani Bele hiše sicer govori o pogovoru med predsednikom ZDA Joe Bidenom in španskim predsednikom vlade Pedrom Sánchezom. Včeraj sta spregovorila o zadnjem dogajanju v Afganistanu. Izrekla sta pohvalo na račun svojega osebja za predanost pri skupnih prizadevanjih za varno evakuacijo svojih državljanov iz Kabula. Biden je ob tem izrekel pohvalo španskemu vodstvu pri njegovem prizadevanju za pridobitev mednarodne podpore za afganistanske ženske in dekleta, poroča The White House.

Prav tako se je zahvalil premierju Sánchezu za pomoč Španije pri začasnem nastanitvi ogroženih Afganistancev, ki so namenjeni v ZDA. Včeraj pa smo poročali, da Biden, kot vrhovni poveljnik, nosi končno odgovornost za odločitev, ki bo Ameriko preganjala generacijo ali več. Njegova dediščina bo neuspeh, izjemno slaba presoja in osupljiva nesposobnost. Del krivde pa morajo prevzeti tudi njegovi svetovalci, med njimi državni sekretar Antony Blinken in svetovalec za nacionalno varnost Jake Sullivan.

Tiskovni predstavnik Bele hiše si je privoščil dve hudi napaki. (Foto: posnetek zaslona)

“Na žalost afganistanski polom ni odstopanje v Bidnovem predsedovanju, pač pa ponazarja njegov celoten pristop. Praktično na vseh zunanjepolitičnih področjih demokratično predsedovanje spodbuja upad ZDA,” so zapisali v mediju The Telegraph ter dodali, da doma in v tujini najbolj levičarska Bela hiša v zgodovini aktivno spodbuja propad Amerike. Škandalozno pa je med drugim tudi to, da aktualna administracija dela v korist ameriških sovražnikov (denimo Rusije, Irana, Kitajske in talibanov), medtem ko na stranski tir poriva svoje dolgoletne zaveznike kot sta denimo Poljska, Izrael in celo Velika Britanija.

Domen Mezeg