Venezuelski socialisti trdijo, da je vojska pripravljena na spopad z ZDA, medtem ko vojaki zaradi pomanjkanja hrane dezertirajo

Diosdado Cabello (vir: twitter)

Eden od visokih predstavnikov venezuelskega socialističnega režima je v nedavnem intervjuju trdil, da je venezuelska vojska dobro pripravljena na spopad z ZDA. Po drugi strani vedno več venezuelskih vojakov dezertira, saj si s svojimi plačami ne morejo privoščiti niti hrane ali zdravil.

Diosdado Cabello, tesni zaveznik venezuelskega diktatorja Nicolasa Madura, je zatrdil, da bo vojska v primeru, če bi ZDA ali katerakoli druga velesila želela zrušiti socialistično oblast, ostala zvesta socialistični revoluciji Huga Chaveza.

“Združene države nudijo naši vojski amnestijo. Če se uprete Maduru, vam bo oproščeno. Kakor da bi vojski moralo biti karkoli oproščeno,” je po poročanju Breitbarta povedal Cabello. “Verjamem, da so se naše oborožene sile pripravljene upreti takim napadom imperializma Severne Amerike in Evropske unije, saj imajo dobro vest.”

Vojaki dezertirajo
Medtem ko Cabello prepričuje samega sebe, pa iz Venezuele prihajajo poročila o dezerterjih, ki s plačo niso mogli pokriti osnovnih življenjskih stroškov. Določeni vojaki so vodili tudi manjše upore in prevrate, a so se do zdaj njihovi napori izkazali za neuspešne. Madurov režim se sooča z najhujšo ekonomsko krizo v zgodovini države, iz katere beži na tisoče ljudi, ki potrebujejo humanitarno pomoč. Med njimi so tudi številni politični disidenti, ki so zapustili domovino v strahu za svoje življenje in svobodo.

Venezuelski begunci (Vir: Twitter)

Lani je venezuelski režim ukazal civilistom, da se udeležijo “civilno-vojaških vaj”, da bi se pripravili na potencialno ameriško invazijo. Vaje naj bi vključevale plezanje po vrvi, tek po gumah in plazenje v pesku z orožjem v roki. Maduro je trdil, da se je vaj udeležil vsaj en milijon ljudi.

Ivan Šokić

 • Anton

  skratka isti lunatiki kot pri nas “levičarji”

  sarkazem press

 • Lucija

  Bravo Ivan! Venezuela je blizu ZDA in zato je prav, da ZDA skrbijo za tiste zraven sebe, ne pa za tiste, ki so zraven nas. Poleg tega so Venezuelci katoliki in bi se najbrž celo razumeli z Američani.

  • pajot

   IQ 26?

 • RTV greznica

  Ali bo Kordiš vodil napad kot general ?

 • Sadako

  Kaj pa Trumpov brat Mohamed bin Salman? A ni ista opica kot Maduro?

 • tarantela

  Za ta portal obstaja samo Venezuela, morda bi malo pogledali v atlas in bi videli, da so v Južni Ameriki še druge države. med drugim tudi iz njih bežijo državljani, cele trume se selijo proti ZDA.

 • Van Der Waals

  ahh levaki!! kar so izvolili to so dobili… če si glup pač si glup ni pomoči. in poneumljajo jih seveda main strem mediji.

 • Lucija

  Torej, če dezertira iz Madurove vojske, ali potem zato dobi zeleno karto za ZDA? Takrat bi bilo to celo smiselno. Ker drugače pa dezertirati res nima smisla, ker v vojski je vsaj zanič menaža. Zunaj vojske pa še močnika in makaronov ni.

 • Venezuela jih ne bo napadla, to je sigurno, kvečjemu bo spet amerika napadla državo ki ji ni naredila nič, nič kriva nič dolžna – ima pa nafto.
  za amerose je to dovolj razloga da napadejo državo, pobijejo tisoče civilistov in začnejo plenit njena naravna bogastva

  • xtc

   Ni naredila nič?
   Ti si prbit.Socialiste ,ki so uničili državo in pobijali in izstradali narod je treba polovit,pred sodišče zaradi zločina,veleizdaje in uničenja države z polnoletnimi člani familij veed in seve kamkz njimi ,ko je krivda dokazana neizpodbitno-zgotovo ne v zapor.

   • ja, kot so amerosi naredili v Iraku Libiji Siriji… tisoče mrtvih civilistov zaradi njih, uničena infrastruktura, in zdaj kaos.
    Ja, ta nafta je hudič.

    Čudno da ne napadejo Savdske, al pa Argentine, in še mnogo njih.

    .. al pa Buh ne daj da bi poskrbeli za svoje revne

 • Olga2345

  Komunisti vseh variacij vedno rabijo zunanjega sovražnika!

 • stajerc5

  Danes se nam smilijo Venezuelci, jutri se bomo smilili sami sebi!
  Idioti, politicno nepismeni zlovenski volilci- kreteni!!!

 • xtc

  Podobno se je drla JNA golazen ,dokler jim Ameri niso prvič dali jasno vedeti,da če ne bo mira okrog JEK bo Beograd polje,no ker ta prvo ni čisto zaleglo so jim razčefu*** nili ruske leteče Moskviče in general štab nato so rtepi uplahnili in nastopilo razsuli tako bo tukaj.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!