fbpx

Verski voditelj iz Saudove Arabije pozval, naj FIFA nogometašem prepove prekrižati se po tem, ko zadenejo gol

Cristiano Ronaldo (Foto: epa)

Verski pridigar iz Saudove Arabije Mohammed Al Arefe je od Mednarodne nogometne fundacije FIFA zahteval, naj od igralcev nogometa zahteva, naj prenehajo s križanjem po tem, ko zadenejo gol.  

Al Arefe je po navedbah Breitbarta na družbenem omrežju Twitter zapisal, da je videl vrsto posnetkov športnikov, na katerih nogometaši zadenejo gol in se nato prekrižajo prek prsi ter dodal, da se sprašuje, ali FIFA s pravili prepoveduje tovrstno ravnanje.

Foto: Twitter

Verskega voditelja motijo le kristjani
Uporabniki družbenih omrežij so bili glede objave Al Arefeja razdeljeni, saj so ga nekateri podprli, medtem ko so drugi komentirali, da je smešno, ker pri tem ni omenil, da muslimanski nogometaši pokleknejo k molitvi, ko zmagajo ali zadenejo gol. Sultan Alhusni je na to odgovoril, da je nemogoče tajiti, da nogometaš Mohamed Salah egiptovskega porekla, ki igra v Evropi, poklekne k molitvi, ko zadane gol in ga prav tako nihče ne kaznuje. “Pustite šport tistim, ki se ukvarjajo z njim.” 

Mohamed Salah (Foto: YouTube)

Mnogim kristjanom njihova globoka in osebna vera predstavlja neločljivi del življenja. Diskriminiranje krščanskih vrednot pa je v popolnem neskladju razumevanja spoštovanja človekovih pravic in oblikovanja zahodnih demokratičnih načel, zato ponazarjanje križa in drugih verskih gest ne bi smelo predstavljati težave ali grožnje za nikogar.

 N. Ž.