[Video] Brazilska policija aretirala levičarske aktiviste iz nevladnih organizacij, ki so podtikali požare v Amazoniji!

Gašenje požara v Amazoniji (foto: EPA)

Brazilski predsednik Jair Bolsonaro je v sredo, 27. novembra 2019 pripadnike nevladnih organizacij obtožil podtikanja požarov v amazonskem pragozdu. Pripadniki NVO naj bi to počeli zaradi reza finančnih sredstev s strani države. Na tak način so si namreč na račun naravne katastrofe želeli zagotoviti financiranje za nadaljne delovanje.

“Imam vtis, da bi lahko požare podtaknile NVO, ki so hotele denar. Kaj je bil njihov namen? Ustvariti težave za Brazilijo,” je povedal brazilski predsednik Jair Bolsonaro v svojem nedavnem nastopu.

Namreč, ko je Bolsonaro prišel na oblast, se je velik del državnih finančnih sredstev namenjenih za razne nevladne organizacije končal.

NVO so se tako znašli v položaju, kjer se po dolgih letih za nadaljne financiranje niso mogli zanesti na državo. Bolsonaro verjame, da je to bil vzrok zakaj bi nekateri pripadniki NVO sami netili požare v Amazoniji z namenom zbujanja pozornosti, kar se je na koncu poznalo tudi v obliki donacij.

Kot enega od takih donatorjev, ki naj bi nasedli NVO organizacijam je Bolsonaro izpostavil ameriškega filmskega igralca Leonarda DiCapria, ki je za “ohranitev amazonskega pragozda in boja proti divjim požarom,” po poročanju CoS doniral pet milijonov dolarjev.

Veliko hrupa za nič

Nad Bolsonarovo izjavo so bili številni predstavniki NVO ogorčeni. “ta izjava je bolna, žalostna izjava,” je po pisanju Reutersa komentiral predstavni Greenpeaca v Braziliji Marcio Astrini, ki pa predsednikove izjave ni označil za neresnične.

Ob tem gre poudariti, da kakor smo na Nova24TV že pisali, amazonskega pragozda, ni tako lahko uničiti. Po najbolj pesimističnih ocenah znanstvenikov naj bi letos zgorelo največ deset tisoč kvadratnih kilometrov amazonskega pragozda. S takim tempom, bi za uničenje celotnega gozda velikosti 5,5 milijona kvadratnih kilometrov potrebovali 550 let.

Ivan Šokić

 • Artur

  Awakening Story:
  youtube.com/watch?v=4croxubm3vA

 • Andrej

  Z nevladniki je pa res povsod en sam velik križ.

 • Van Der Waals

  FDV KADRI (NEVLADNIKI) POVZROČAJO ŠKODO!

 • macon

  Levi fašisti so se seveda pripravljeni posluževati skrajnega nasilja in terorističnih dejanj, ko jim vsi ne kimajo in ploskajo, predvsem pa, ko se jim zapre pipica državnega denarja.

  Zanima jih samo denar za nič, brez tega bi ves njihov aktivizem padel na 1% oziroma na prdec v vetru. Tako pa so z gromozanskim orkanskim prdenjem dvignili nivo izpustov CO2 do današnje klimatske krize.

  Rešitev je torej namestitev skrajne levice oziroma levih fašistov v njim primerne nastanitvene objekte: v zapore in norišnice. Ubožčki so.

  • freedomfighter

   Levih fasistov hahah…saj veste da to ne obstaja kaj ne…ce vas leader ponavlja eno frazo to ne pomeni da ta fraza kaj pomeni…kot da bi upil ta crna vrata so bela…vrata bodo vedno crna pa lahko sto let prepricujete ljudi da so bela

   • macon

    Ti čredna zmeda, ki imaš včasih tudi kak preblisk, probaj ločiti med videzom in realnostjo, med izrekanim in storjenim, med lažno dobronamernostjo in izvajanim nasiljem, da boš že enkrat kaj dojel. Tile so bili recimo zraven in v živo gledali v kaj se je “ideja” izrodila. Pametni in neumni, vsem se je pobliskalo pa so to sranje najprej sploh omogočili.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Kronstadt_rebellion

    Taki kot ti boste krivili vse razen krivcev, ko vam bo gorela bajta. Ponavljali boste kar vam bodo natvezli realni krivci za sranje. Če nisi nič dojel, ko je vrh srbske partije zagnal klavski nacionalizem, potem ko so socialistični principi povsem odpovedali v ekonomski krizi, je zate že davno prepozno.

    Ja, ja, vse poznam, kradejo, isti so bla bla, hahljaj se hahaha. Ti boš meni o mojemu leaderju, butelj zagoveden. Vzemi svojih 6.5 Evrov povišice , dobil jih boš ob letu osorej.

    • freedomfighter

     Ne kradejo ne vsi inniso vsi ljudje isti…le politiki so vsi isti drek jer je to osnova da se spustis v politiko…sploh v sloveniji kjer imamo politike ki v zivljenju se niso delali drugega kot to…pahor in hansa sta najboljsi primer…v braziliji imas pa predsednika ki je ustvaril stranko ki jo bo vodil njegov sin…ce je to normalno po tem.pa ne vem…na tem portalu ste se zgrazali ker je pahorjev sin clan podmladka sd to da je bosonerov sin predsednik stranke pa ni prpblematicno

     • macon

      O Braziliji imava enako pojma: nič . Mi se zgražamo nad lopovščino kot tako in ni važno čigavo, briga me v katerem podmladku je Boratov sin.

   • Biba Majer

    Ali so socialisti levičarji ? Ja, so. Tudi nacional-socialisti so levičarji. Musolinijev fašistični manifest, preveden v slovenščino, so na Prešernovem trgu podpisali čisto vsi levičarji, ki so bili takrat tam na nekem shodu, razen Violete Tomiić pa še ona se je z njim strinjala, da je dober. Torej je povsem jasno kaj so levičarji – kup prevarantskega dreka, polni besed in obvljub o enakosti, blaginji za vse, humanitarnosti in bla bla bla… v resnici pa lažnivi grabežljivci, fanatiki, ki vsako državo uničijo do podna – tudi naša se zelo hitro sopreminja v usrano luknjo.

    • freedomfighter

     Ja so levicarji ja…ampak fasizem in nacizem imata se en dodatek norosti socializma in to je nacionalizem…socialist je nacist brez nekih velikih ksenofobnih in nacionalisticnih idej…vsi totalitarni rezimi na levici dajejo povdarek druzbeni enakopravnosti (zatiranju manjsin glede na premozensko stanje) totalitarni rezimi na desnici pa dajejo povdarek na nacionalni zavesti in zatiranju pripadnikov nacionalnih manjsin…v nacizmu in fasizmu niso nikoli zatirali bogatih…samo z rezimom so se morali strinjati v komunizmu pa je bilo samo premozenje zlocin

 • freedomfighter

  No zmesani so oboji…ne vidim pa nobene razlike v tem ce kmetje sekajo amazonijo za svoj profit ali pa ce jo tele znesani levicarji…posekano drevo je posekano drevo in dvomim da je za amazonijo kaksna razlika ali drevesa seka levicar ali desnicar

 • čopkovseved

  NVO agenda preko FDV straši tudi po šolah in vceplja levo miselnost otrokom.

 • xtc

  Če so ti res zaradi denarja požigali pragozd,jih je treba obtožiti terorizma in zločina proti človeštvu in obsoditi na smrt in to javno.

 • šmentanamuha

  No, toliko o “borcih” proti podnebnim spremembam. kar se mene tiče, je treba vse “aktivnosti NVO” gledati zrcalno, tako bomo najhitreje prepoznali njihove prave namere.