fbpx

[Video] Britanska Mi5: Primeri terorja skrajnih desničarjev zanemarljivi v primerjavi s številom primerov islamističnega terorizma

Sredi Londona odet v zastavo ISIS. (Foto: twitter)

Po trditvah britanske protiobveščevalne varnostne službe MI5 je v Veliki Britaniji od 700 terorističnih groženj in 20 tisoč posameznikov povezanih s terorizmom zgolj peščica skrajnih desničarjev. Prevladujejo namreč islamisti.

Teroristični napad 28-letnega avstralskega državljana  Brentona Tarranta na Novi Zelandiji v katerem je v mošeji v Christchurchu pobil 50 pripadnikov muslimanske skupnosti je levičarskim medijem dalo novega vetra v krila.

Potem ko so zadnja leta večinom skušali zmanjšati škodo, ki jo počnejo islamistični teroristi in olepševanje terorja povezanega s skrajnimi levičarji v obliki Antife, so mediji kakršen je Guardian le dobili priliko, da napadejo desnico na podlagi terorizma, navkljub dejstvu, da je sam Tarrant desnico v svojem manifestu dolgem 65 strani naravnost črtil.

Problem je internet
Guardian se je v svojem poročilu naslanjal na izjave švedske skrajno levičarske organizacije HOPE Not Hate, ki je trdila, da je “veliko število Britancev med globalnim občinstvom na skrajno desnih spletnih forumih.” Seveda je jasno, da taka trditev služi zgolj diskreditaciji celega desnega političnega pola, kjer niti več ni važno ali je sploh kdo res na teh “skrajno desnih forumih” ali ne. Važno je, da se vzpostavi povezava.

George Soros (vir:EPA/CLEMENS BILAN)

Kot poroča Voice of Europe, za švedsko organizacijo, ki se opisuje kot “protifašistična” stoji milijarder in večni globalist ter zagovornih odprtih mej George Soros. Guardian pa se je v svojem poročilu zanašal tudi na trditve britanske protiekstremistične komisarke Sare Khan, da je problematična “zastrašujoča količina legalne ekstremistične vsebine na spletu.”

Kaj je ta ekstremistična vsebina, ni nikjer definirano. Lahko domnevamo, da je za Guardian desni ekstremizem vse kar je desno od Lenina. Na udaru pa je na koncu vedno svoboda izražanja na spletu, kjer so prvi pred strelskim vodom spletni portali tipa 4chan, 8chan, Reddit.

Število primerov resničnega desničarskega ekstremizma zanemarljivo majhno
Levičarskim poskusom manipuliranja z dejstvi navkljub pa so pri MI5 razkrili, da je desničarskega ekstremizma bore malo, ter da prevladuje število primerov povezanih z islamisti. Kolikšno je število levičarskega ekstremizma so pri Guardianu pozabili omeniti, a kakor smo pred časom pisali na podlagi Europolovega poročila, je tega več kot pa desničarskega ekstremizma. Kar je še posebej zaskrbljujoče pa so številke. V Veliki Britaniji je približno 66 milijonov prebivalcev, a vseeno prevladujejo primeri islamističnega ekstremizma, čeprav je v državi vsega 2,7 milijona muslimanov.

A britanska vlada, namesto, da bi se posvetila resničnim grožnjam, se ukvarja z uvedbo novih drakonskih ukrepov s katerimi bi lahko posameznike, ki na spletu gledajo “skrajno desno propagando”, zaradi tega dobili 15 let zaporne kazni. Že lansko leto smo poročali o primeru škotskega tožilstva proti Marku Meechanu, bolj znanemu na Youtubu kot Count Dankula, ki je svojega psa mopsa za šalo naučil salutirati na pozdrav “Heil Hitler” in “Zaplinite Žide”.

https://twitter.com/CountDankulaTV/status/1108548444124311553

Potem ko je primer zaradi absurdnosti, kjer se je samo tožilstvo požvižgalo na lastno zakonodajo in poudarilo, da namen ne šteje, so Meechana obsodili na 800 funtov denarne kazni. Meechan je zdaj svojega črnega mopsa naučil dvigovati tačko na črnski rasistični pozdrav “Black power”. Seveda gre za jasen primer satire, a kakor se zdi so britanske oblasti že tako paranoične, da se bojijo mopsa, ki dviguje tačko. Zaenkrat še čakamo, ali bodo britanske oblasti enako burno reagirale tudi v tem primeru, ali pa je spodbujanje črnske nadvlade v Veliki Britaniji dovoljeno.

Ivan Šokić