fbpx

[Video] Britanski konservativec podučil nemškega socialista, da so bili tudi nacisti v resnici socialisti

Syed Kamall (Foto: Facebook)

Poslanci Evropskega parlamenta v Strasbourgu so se odzvali z besom, potem ko je Syed Kamall, vodja evropskih konservativcev in reformistov, izjavil, da so se nacisti približali levi ideologiji in želijo doseči iste stvari kot socialisti. 

Kamall, glas konservativne stranke v britanskem parlamentu, se je odzval na govor nemškega evropskega poslanca Uda Bullmanna, vodje Skupine naprednega zavezništva socialistov in demokratov, v katerem je ta izpostavil, da desno usmerjen nacionalizem in ekstremisti spodkopavajo Evropsko unijo.

Kamall je v odgovor Bullmannu dejal, da ko se govori o desničarskih ekstremistih, se je ob tem potrebno spomniti, da so bili nacisti nacionalsocialisti. “Gre za vrsto socializma,” je izpostavil in dodal, da “gre za levičarsko ideologijo, ki želi isto kot vi, bodimo čisto jasni”. Ko je med prisotnimi izbruhnilo ogorčenje, so nekateri poslanci pričeli kričati: “Nesmisel!”, kar pa je Kamall kometiral z besedami: “Ne marate resnice, kajne?”

Udo sets Syed Kamall straight

Conservative leader Syed Kamall showed his ignorance by saying that Nazism is a socialist ideology! Someone had to set him straight. Udo Bullmann did exactly that…

Gepostet von Socialists and Democrats Group in the European Parliament am Mittwoch, 24. Oktober 2018

Kamall vztrajal pri svojem
Prvi podpredsednik Evropske komisije Frans Timmermans, ki je sedel blizu Kamalla, medtem ko je ta imel govor, je bil, sodeč po obrazni mimiki, jezen zaradi izgovorjenih besed. Bullmann je obsodil izjavo Kamalla in mu dejal, da je grozno nekaj takega reči. Kamall ni ostal tiho in je dejal, da je sit ljudi, ki trdijo, da je nacizem desničarska ideologija, preko družabnega omrežja Twitter pa je ta zatrdil, da njegove izrečene pripombe nikakor ni jemati na osebni ravni.

N. Ž.