fbpx

[Video] Britanski politik zahteva deportacijo pastorja, ki je izrazil zadovoljstvo na račun odpadle parade ponosa

Mestni svetnik Newquaya in vodja organizacije Cornwall Pride Stephen Hick (Foto: Facebook)

Mestni svetnik iz Cornwalla v Veliki Britaniji od britanskega notranjega ministrstva zahteva izgon protestantskega pastorja, ki si je drznil biti kritičen do homoseksualne parade. Po mnenju protikrščansko nastrojenega mestnega svetnika, pastorjeve trditve “širijo sovraštvo”.

“Čudovita novica,” je kot komentar na Facebooku 13. avgusta 2020 zapisal pastor Josh Williamson, ko je izvedel, da bo LGBTQ+ organizacija Cornwall Pride zaradi “zelo negativnih komentarjev” odpovedala parado ponosa v Newquayu. Izkazalo se je, da nimajo dovolj finančnih sredstev, da bi prireditev v času pandemije covid-19 lahko izvedli.

Williamson je ob tem, po poročanju Breitbarta, navrgel, da po njegovem mnenju “greha ne bi smeli slaviti.” To je razjezilo mestnega svetnika Newquaya in vodjo organizacije Cornwall Pride Stephena Hicka, ki je pastorjeve besede označil za sovražni govor zaradi česar bi bilo potrebno pastorja iz Avstralije deportirati. Hick ni nikoli čutil potrebe po deportaciji pedofilske posiljevalske pakistanske tolpe, ki je več desetletij zlorabljala deklice v Nottinghamu.

“Verjamem, da njegova prisotnost, njegovo širjenje sovraštva predstavlja stalno nevarnost skupnosti,” je prepričan Hick. Ob tem je še dodal, da bi morali “tujega pridigarja, ki pripotuje v Združeno kraljestvo, da bi širil in potencialno izvrševal svoje ekstremistične poglede, obravnavati s kar največjo resnostjo.” Spet; Hick ni imel nič proti proti hordi radikalnih islamističnih pridigarjev povezanih z ISIS, Al Kaido ali Muslimansko bratovščino.

Is it tolerant to call for a Pastor to be removed from the country and to have his visa revoked?Is it tolerant to call…

Gepostet von Josh Williamson am Dienstag, 8. September 2020

Hick je pri tem vsa lokalna podjetja pozval naj zavrnejo sodelovanje s člani Williamsonove cerkve. Williamson se je na Tickovo sovraštvo odzval z besedami: “Ne bomo se uklonili njegovem rasizmu in sovraštvu do kristjanov.” Williamson je napovedal, da se ne bodo predali. “Z Božjo milostjo bomo slavili Kristusa četudi ta človek širi sovražni govor.”

Kako zelo miroljubne so LGBT pokveke kažejo grožnje njihovih aktivistov, ki so Williamsonu in njegovi ženi grozili z nasiljem ter pozivali k požigu cerkve v kateri pridiga. “Postaja zaskrbljujoče, kako pogoste so v Združenem kraljestvu grožnje in klici k nasilju nad kristjani zaradi preprostega nestrinjanja s slavljenjem LGBT,” je komentirala izvršna direktorica ustanove Christian Legal Centre, Andrea Williams. “Policija bi morala kristjanom pokazati, da zaščito njihove svobode govora proti grožnjam drhali, jemljejo resno, namesto da od kristjanov zahtevajo molk.”

Ivan Šokić