[Video] Če Evropa ne pride k Arabcem, bodo pa Arabci prišli v Evropo: Velika javnomnenjska raziskava v 10 arabskih državah pokazala, da si jih več kot polovica želi oditi iz svojih držav

Foto: epa

Velika javnomnenjska raziskava, ki sta jo v arabskem svetu skupaj pripravila BBC News Arabic in raziskovalna mreža princetonske univerze Arab Barometer, je pokazala, da si več kot polovica mladih med 18. in 29. letom želi oditi v druge države.

V javnomnenjski raziskavi, ki je potekala od oktobra 2018 do aprila 2019 v desetih različnih državah, vključno s teritorijem Palestine, je po poročanju portala The Media Line sodelovalo več kot 25 tisoč ljudi.

52 odstotkov vprašanih, starih med 18 in 29 let, je priznalo, da razmišljajo o izselitvi v kako drugo državo. Glede na izkušnje lahko domnevamo, da to pomeni Zahod. Na prvem mestu je Maroko. Kar 70 odstotkov vprašanih Maročanov v omenjeni starostni skupini razmišlja o odhodu iz države.

Želijo si ven
Ravno tako je selitvi drugam naklonjena več kot polovica vseh vprašanih v Sudanu, Jordaniji in Maroku, kot tudi tretjina vprašanih Iračanov. “Tako število na splošno je alarmantno iz več razlogov,” je za Media Line povedal direktor maroškega inštituta za analizo zakonodaje v Rabatu dr. Mohammed Masbah.

Razlogi za izseljevanje naj bi se po mnenju Masbaha skrivali v dejstvu, da ni zaupanja v vladajočo politiko, mladi ne verjamejo, da lahko politiki rešijo njihove probleme, pesti jih brezposelnost, za katero so prepričani, da se doma ne bo nikoli odpravila. Ni pa med vsemi Arabci tako močne želje po izseljevanju. Od leta 2013, ko je bila izvedena zadnja raziskava, je želja o izseljevanju upadla na območju Palestine, Alžirije, Sudana, Jemna in Libanona. Po trditvah raziskovalca pri Arab Barometru Abdul-Wahaba Kayyalija naj bi bil razlog za pomanjkanje volje za izselitev med Libanonci ta, da je že tako ali tako več Libanoncev po svetu kot pa v Libanonu.

Bosanski varnostni strokovnjak opozarja: Na območje nekdanje Jugoslavije ne prihajajo migranti, ampak za boj in terorizem usposobljeni borci Al Kaide

Libanonska diaspora naj bi štela med 15 in 20 milijonov ljudi, medtem ko v Libanonu po Kayyalijevih trditvah živi zgolj 5 milijonov Libanoncev. Poleg tega naj bi njihovi želji, da ostanejo doma, botrovalo izboljšanje varnostne situacije, do katere je prišlo z zmago Asadovega režima v Siriji, zaradi česar so prenehali tudi boji ob libanonski meji.

Foto: epa

Ravno tako je raziskava ugotovila, da je vedno večji del odraslih nevernih. Če je ta delež leta 2012 znašal 8 odstotkov, je leta 2019 že 13-odstoten. Glede na odnos islama do nevernikov se njihovi želji po selitvi v zmernejše podnebje niti ni čuditi, a kaj, ko nas zgodovina uči, da se nikoli ne izide. Prva generacija namreč želi integracijo, a njihovi otroci želijo vrnitev k veri svojih dedov. Posledično pride v mošejah do radikalizacije.

Ivan Šokić

 • RATATA

  Se zdi, da je načrt Kalergi že skoraj v celoti uresničen.
  S spajanjem Evrope s tretjim svetom se soočamo.
  Kuga medrasnih porok vsako leto proizvede na tisoče mladih mešanih ras – otroci Kalergi.
  Pod dvojnimi pritiski napačnih informacij in humanitarnih stresov, ki jih spodbuja MSM, se Evropejci učijo, da se odpovejo svojemu izvoru in se odpovejo svoji nacionalni identiteti.

  Služabniki globalizacije nas poskušajo prepričati, da je zanikanje naše identitete progresivno in humanitarno dejanje, ta rasizem(?) je narobe, ker želijo, da smo vsi slepi potrošniki.
  Potrebno je, zdaj bolj kot kdajkoli prej, nasprotovati laži sistema, prebuditi Evropejce revolucionarnega duha.
  Vsak mora videti to resnico, da je evropska integracija genocid.
  Nimamo druge možnosti, alternativa je nacionalni samomor.

  Abnormalnost Kalergija…. (?) kako to, da je evropski aristokrat s flamskimi, poljskimi, grškimi – Bizantinske korenine in celo z nekaj samurajske krvi v žilah (od matere japonke) tako degeneriran??
  Satan? – snobovski odnos, aroganca – degeneriran elitizem.
  Tudi dejstvo, da je bila njegova mati azijka, je morda ustvarila notranje konflikte in frustracije, kar se lahko zgodi ljudem s takšnim temperamentom.
  … in …. njegova prva ženska (v starosti 13 let): Židinja Ida Roland, ki je kasneje postala znana igralka.

  +
  Izvajalci in razpečevalci ter uresničevalci plana so bili, med aktualnimi timermansi, junkerji, merklo, sarkozijem, makronom … (webrom!!) tudi oto von habsburg in njegov prijatelj – naš “oče naroda” France Bučar s svojim panevropskim gibanjem, ki ga zdaj vodi laris gaiser (www.panevropa.si)!!

  https://thebridgelifeinthemix.info/history/in-profile-the-coudenhove-kalergi-plan-the-genocide-of-the-peoples-of-europe/#sthash.ACRI0i2f.dpbs

 • xtc

  Ne vem kaj bi ti počeli,večina nima delovnih navad ne znanja-nič.

  • šmentanamuha

   Saj nimajo namena česa početi. Za njih je socialna podpora z raznimi dodatki, ki jo prejmejo v evropskih državah več, kot če bi cel mesec trdo garali doma. Zakaj bi se torej mučili, če ni treba. Mi pa kot ubogljiva živinčeta plačujemo njihovo brezdelje. Tko da njihova računica je pravilna.

   • stane

    Pozabil si na njihov dejanski namen! Istrebljanje nas avtohtonih.

 • Van Der Waals

  ZA EVROPO BREZ MUSLIMANOV ČRNUHOV IN CIGANOV!!!

 • skorpijon93

  NAGNAT VSE NAZAJ ! višegrajci so najbolj varni in stabilni