Janez Janša: Zadnji predlog za vodilne položaje v EU je popolno ponižanje za Evropsko ljudsko stranko

Foto: Nova24TV

Zadnji predlog za vodilne položaje v EU je popolno ponižanje za Evropsko ljudsko stranko (EPP),” je na družbenem omrežju Twitter zapisal predsednik SDS Janez Janša.

Janša je že v enem od prejšnjih tvitov zapisal, da poteka zgodovinska bitka za normalno Evropsko unijo in da kljub jasnemu nasprotovanju enajstih članic EU želita Angela Merkel in Emmanuel Macron skupaj s socialisti ustoličiti za predsednika Evropske komisije Nizozemca Fransa Timmermansa. To pa je za EPP nesprejemljivo.

Po zadnjem predlogu naj bi postali: predsednik komisije Frans Timmermans (socialist), podpredsednica komisije Danka Margrethe Vestager (liberalka), visoka predstavnica za zunanje zadeve Ursula von der Leyen (EPP), predsednik sveta belgijski premier Charles Michel (liberalec), predsednik parlamenta pa Manfred Weber (EPP). Ker je EPP zmagovalka evropskih volitev, je ta predlog Janša označil za ponižanje EPP.

Kadrovski vrh EU se bo po 18. urah zasedanja nadaljeval jutri.

Demokracija

 • RATATA

  MORAJO GA USTOLIČITI ZARADI SIONISTOV!!! TO JE JASNO! SPRENEVEDANJE?! uničiti belo raso https://harvardmagazine.com/2002/09/abolish-the-white-race.html

  Kalergijevi mojstri…..

  AFFILIATED ORGANIZATIONS
  You can stand under our Umbrella!
  The European Jewish Association is an umbrella organisation, not just for the hundreds of Associations and thousands of Jews that we represent, but for the various activities and groups that make us a community. https://www.ejassociation.eu/organizations/

  Krasno je povedal spoštovani komentator
  “”” Vsiljevanje Timmermansa ter podpora s strani Merkel – Macron kaže na vzorec o katerem Slovenska javnosti nima blage zveze… kdo so sile ki iz Globoke Sence krmilijo politično sceno, poleg ZDA tudi v EU (??) ::: To so Židovske organizacije kot EJC (European Jewish Congress) na primer… predvsem pa mogočne Finančne strukture kod Goldman Sachs z njihovimi ljudmi na čelu Evropske Centralne Banke. Predsednik te Banke je Mario Draghi ki je bil v Goldmanu od 2002 – 2005 in je bil ocenjen od Forbsa kot – osma najbolj vplivna oseba na svetu. Leta 2015 ga je Fortune ocenil kot drugega najpomembnejšega svetovnega liderja
  Kaj je EJC tu – – // https://eurojewcong.org/ // ne skrivajo nič… poleg tega je to edina nacija ki ima tako organizacijo v EU. Naslednja je EJA (European Jewish Association) ki je krovna organizacija naslednjim stoterim organizacijam… šok lista je tu – // https://www.ejassociation.eu/organizations/ //
  Timmermans je Nizozemec… tam se je pa koncentracija Židovske moči začela še od časa ko so bili izgnani iz Britanije leta 1290 z Uredbo o Izgonu kralja Edward-a I Angleškega in so se umaknili na Nizozemsko. Nazaj ih je spustil Oliver Cromwell leta 1650 na “prošnjo” (po mojem finančno intervencijo) prominentnega rabbia Menasseh ben Israel-a iz Nizozemske… in od takrat se začenja tudi vzpon Dinastije Rothschild.

  Felikss_AH Felikss_AH • 2 hours ago
  DODATEK 1
  Merkel in Macron ter bivši predsednik Sarkozy so Ashkenazimi… s tem da je Macron kot bankir Rothschildov človek. Timmermans izjavi – “There is no Europe without Jews” – // http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/229397 // – Na nagovor teh organizacij je Timmermans kot podpredsednik Evropske Komisije odprl pozicijo “Antisemitskega Carja” ki bo skrbel o tej problematiki – Jewish groups welcome announcement by Timmerman of EU anti-Semitism ‘czar’ – // https://www.jpost.com/Diaspora/Jewish-groups-welcome-announcement-by-Timmerman-of-EU-anti-Semitism-czar-419873 // –
  Potem je tu Soros o katerem že vsi vrabci vedo vse… in imamo še javno priznanje Barbare L Spectre o Židovski vodilni vlogi pri Multikulturalni “preobrazbi” Evrope. Timmermans uradno – “Without Jews, Europe has no future” //
  https://www.jpost.com/Diaspora/EU-official-Without-Jews-Europe-has-no-future-388688 //

  Torej… a je treba ugibati zakaj in na čigave “želje” Leve sile rinejo Timmermansa na položaj Predsednika Evropske Komisije?

  Felikss_AH Felikss_AH • 2 hours ago • edited
  DODATEK 2
  Če ta dva komentarja izgineta potem je jasno da se o tem ne sme govoriti in pisati. Ali bo robot-intervencija Disqusa “spamirala” oba… ali pa bo “notranja kontrola” dobila klic… verjetno so pa smernice kako v takih primerih že kar trajnik
  Še ni rečeno da so se Socialistom “želje” razblinile!… počakajmo in bomo videli… Kar pa zadeva “Moto prvi z resnico”… ne pomeni dobesedno in vedno… no ja tudi to se bo videlo v tem primeru…
  “””

  • Felikss_AH

   Hvala za podporo in sodelovanje

   Together we Stand, Divided we Fall!

   • RATATA

    Take išem!!! Hudičevo redko jih najdem!
    Le kje so? V ilegali?
    Pa še v nick nejmu imaš moje pravo ime.
    Morda celo skupaj godujemo?
    Ti in jaz z mojim Bogom v meni hehe

 • samotoje

  Gre za bitko, ki je sploh ne bi smelo biti. Na volitvah je zmagala EPP in bi morala postaviti Junckerjevega naslednika (ne glede na to, da meni tudi Weber ni ravno simpatičen). Če so pa pravila taka, bi bil lahko celo Brglez (ali pa Fajon!!??) predsednik komisije. Tega vzhodne članice ne bodo požrle. Razen Šarca, ki se je na enak način priplazil na oblast in je zato “izvalil” še eno globoko misel: “Zdaj smo videli nek predlog. Za moje pojme to ni slab predlog. Tudi če bi se tako zgodilo, je to kar dober predlog,” Nujno rabim en kafe. Kar je preveč, je preveč.

  • RATATA

   Gre za pogojevanje!! Lastniki pogojujejo. Naš dolg pa narašča 54 € na sekundo!!
   Odvisniki smo.
   https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/b/bf/Juden_1881.JPG

   • večni srb

    Naši delavčki vsako četo prigarajo milijardne izgube, našim kmetavzarjem pa moramo doplsčevati za hrano, ki jo še sami zase ne pridelajo dovolj, kaj misliš kako dolgo se lahko še to vleče?
    Tak gnoj se potem še dere na reveže in neprilagojene, da oni delajo, garajo za druge. Marš golazen zarukana smrdljiva, delajo ja, saj cigani tudi, zato pa smo tukjer smo, ker delajo za cigane in jih brezpogojno ubogajo, za mjihove probleme pa potem krivijo najšibkejše in najslabše prilagojene, ki so jih državni fašisti prve spravili na kant in popolnoma, zverinsko, nezakonito in nečloveško uničili.

    To je Slovenija! Kup zarukanega, fašističnega dreka!

    • Michael

     Kdo te pa drži tuki

    • rdečicvet

     via – srbia -pokej..!

    • RATATA

     Zarukan drek delajo mediji in šolstvo, ki so v lasti fašistifnega lopovskega dreka.

   • lili pili

    Od cega si odvisen, od jajota…

   • opazovalec

    Čuj in kakšno zvezo ima naš dolg, ki sicer nominalno majčkeno narašča, v razmerju do BDP pa močno pada (je že pod 70%) s karto na kateri je prikazan delež židovksega prebivalstva pred 140 leti, ali točneje 1881 leta.

    In če drži tvoj podatek (vir?) bi se moral dolg v enem letu povečati za 1,7 miljarde, se je pa med letoma 2017 in 2018 po zaključnih podatkih povečal iz 31,859 M€ na 32,232 M€ ali približno 3x manj kot ti napoveduješ. To so uradni podatki Mf, https://pxweb.stat.si/SiStatDb/pxweb/sl/20_Ekonomsko/20_Ekonomsko__03_nacionalni_racuni__25_03149_racuni_drzave/0314905S.px/table/tableViewLayout2/

    • RATATA

     Brihtavc, opazuj.

     • opazovalec

      Opzujem, pa ne zasledim katastrofalnih dogodkov…..

   • samotoje

    Seveda, zato pa uporabljam pogojnik.

  • lili pili

   Webi fredi odjebi…

 • Marija

  Če bo tako EU ne ne več,bo Arabija.Bog nam Pomagaj.

  • večni srb

   Alah je velik.

   • Franc Šink

    Večji od srba ?

    • večni srb

     Večji, samo kurca ima manjšega, ker ga je rinil v premajhno lulo.

  • lili pili

   Tebi samo alah lahko pomaga, bog je nad tabo obupal…

 • Antonius

  Sešteješ socialiste in liberalce, pa dobiš seštevek nezaželenih terorističnih šerijatarjev v zahodni Evropi.
  Višegrajci poznajo pot, do pameti in varne evropske prihodnosti.

  • večni srb

   Višegrad, zveza dunajskih štalskih hlapcev, je ja sama revščina, povsod tam je vse pošpricano z gnojem, tebi pa take stvari ne zaudarjajo preveč vidim.

   • Franc Šink

    Srbijanci kot nebeški narod sploh ne serjejo.

    • rdečicvet

     po maulu – tobr to Franc Š.

    • Ivancek

     Pa še SĐS preko Đuđičeve financirajo

    • Novakec1

     Serjejo, serjejo po glavah tumastih sloovc, Zoki je pa taglavn serator.

     • večni srb

      Kdo sere, vi ste vedno nekaj bogi, ko se pa malo pove kaj se je komu zgodilo, takrat se pa delate, da nič ne slišite in nič ni res, zgleda so samo vas pustili pri miru.

     • Novakec1

      Mi ni ostal druzga kot da se izselim iz počefurjene lublane bulane kjer serjejo zokiljevi rođaki.

    • večni srb

     Od kdaj so pa srbi nebeški narod, pri pravoslavcih tega ni, verjetno si zamešal s katolibani, Tuđman se je pa res drl pred polnim trgom v, Zagrebu, da je Bog Zvezd.

   • Franc Vidrih

    Nesi rože Miloševiću in titu, pa ostani tam,da boš srečen. Sabo vzemi še Kučana in Jankovića, pa bomo srečni tudi mi SLOVENSKI DOMOLJUBI.

  • lili pili

   Naj si visegrajci ustanovijo svojo unijo in ti pojdi k njim, pa bo mir, mi pa na pir….

 • Stajerka

  …..ja, obrnili ste hrbet Orbanu in se globoko priklonili, da ste lahko Merklovi spucali šuhe…….zame nič presenetljivega……naslednji korak: Salvini+Orban+LaPen+Kurz…….potem pa počasi še ostali kimavčki……ali pa ustanovitev nove desne skupine v EU parlamentu, z zgoraj omenjenimi……..

 • večni srb

  Kaz sem pa po svoje vesel, da še ne pride Weber, ker to pomeni, da lahko SDS do takrat pobere od SLS kar jim je še ostalo vpliva, v glavnem samo gnili župani in skorumpirani drćavni sekretarji, par osamosvojitvenih legend, ki so se že zdavnaj vsem zasrali in so zreli za v Hag, ne pa za.državni zbor. Kdor hoče ostati v politiki, naj prestopi v SDS, ostali pa raus, zakaj bi propadli obe stranki, zaradi enih pokvarjenih budal.

  Zakaj se velikonemška naveza zaenkrat še zadržuje nazaj, britanci zavlačujejo, nočejo se še spokat ven, zato tudi neonaciji še me morejo polazati svoje prave barve. Kaj je z britanci, to je druga stvar, ampak popolnoma semprepričan, da dobro vedo kaj delajo, verjetno se niso še vsega zmenili z američani in rusi, pa tudi koloniji v Avstraliji in Kanadi se še nista dobro prilagodili na ponovni v zpon Nemčije, za katero se že dolgo ve, da bo skušala rehabilitirati Hitlerja in nadaljevati tam kjer so morali začasno ustaviti načrte, zaradi onega norca in katastrofalnega poraza, ampak po novem, itsk ne midlijo več tako grdo delati z judi in bo v redu.

 • xtc

  Dejstvo je,da bodo skušali Timmermansa ustoličiti za vsako ceno to vedite Merckelca je zaradi svije bolezni itaq opravilno nesposobna,Nemci pa še to kar gledajo,Macron pa je homo,ki je Trumpa ves čas grapil za rir,o čener se je le ta pritoževal šele kasneje.
  Skratka vedite tole-ZGODOVINA SE PONAVLJA in cca po 86 letih se lahko ponovno uresniči že viden scenarij Ustoličenje Socialista,ki je Evropo popeljal v vojno in uničenje in Timmermans je zgodovinsko gledano identičen onemu Socialistu,le da je njega antipod in enako nevaren za Evropo.
  Če je Timmermans ustoličen-je jasno ,da lahko Salvini Orban in Višegrajci spokajo kufre iz EU takoj sicer bodo takoj predmet rušenja in šikaniranja,
  Je pa v dogovoru Merckel Macron nekaj jasno-uničenje EPP in navažanje drhali-tole je vse bližje razpadu in vojni,le še kriza manjka.

  • lili pili

   Naj zivi ata franzzz

   • xtc

    Na odpadu zgodovine z bratom socialistom Adolfom.

    • lili pili

     Do tja je se dolga pot kam, pa bi presvetlega ju ckerja in angelco poslau..

  • Hanzi

   Timmermans je na plačilnem spisku Rothschilldov, kar za navadne državljane, ne pomeni nič dobrega.

 • Valter BraniSlav

  Kje je Steermark?
  Baje so nasli zensko truplo ki je viselo z Dravskega mostu.
  Samomor??

  • Franc Šink

   Pojdi pogledat če ni slučajno tvoja žena.

   • Valter BraniSlav

    Ni moja zena je doma

    • Franc Šink

     Kljub temu poglej če je živa.

     • Valter BraniSlav

      Ziva zdrava in vesela da je kaj

 • Amerikanc

  Dvomim, da bo šlo to skozi.

 • Vera

  Macron in Merklova sta sramoti za EU !

  • večni srb

   Manjše zlo, ampak zdaj je itak že zdavnaj vseeno, brexit bo, potem pa spet tisočletni rajh, vendar brez Slovenije, ki si jo bodo razdelili naši sosedje med sabo.
   Je že konec, samo mi tega še ne vemo, par milijard nam še posodijo, pa jim bomo ostali celo dolžni, cela Slovenija ni vredna pol tega kar so že zmetali v nas.

  • lili pili

   Pred casom pa si jih tako hvalila pras… domosranska

 • večni srb

  Zakaj se je SDS spajdašil z SLS, se jih ja vsi izogibajo kot kup dreka, to so ja sami komunisti in udbaši. EPP hoče imeti vse na kupu, SLS so neposredni potomci izdajalske Kmečke zveze, ki je izdala Slovenijo nacističnemu okupatorju, SDS so pa potomci domobrancev, ki so jih zbobnali slupaj gospodarji slovenske zemlje in našuhtali naj grejo pobijat neprilagojene slovence.
  Weber bi rad nadaljeval tam kjer so ostali nekje 1943, da bo lahko pobil vse muhe na en mah.
  Spokajte stean od SLS, če.ste pametni, ker vas bodo spet uporabili za kanon fujter, saj ste inteligentni.

 • lili pili

  Jajo je popusil v sloveniji fredi webi pa bruslju.

  V glavnem epp zmagala toda popusila ze videno pri nas hohooooooo

 • Franc Šink

  Relativna “zmaga” , še ne pomeni vladati.To je Janša občutil na lastni koži.Politika je politika.

 • lili pili

  Naj zivi ata franziiii, webi odjebi…

 • črnaovca

  Zgodovina se ponavlaj tudi v EU, zmagajo na volitvah a niso v stanju sesdtaviti komisije

 • Jožefa Benko

  intelekt se te naj usmili,ti samo pridno pili svojo lili

 • Franjo Trojner

  Dva med svojim narodom in v celotni EU najbolj osovražena politika, že kr politični trupli Merklca in Macron sta hotela vriniti na čelu EU socialista Fransa Timmermansa, kar je naravnost škandalozno, če vemo, da so socialisti v EU volitve izgubili. Že na samem štartu se je vedelo, da tak kandidat nima prav nobene možnosti, ker je za EPP nesprejemljiv. Naslednika Junckerja bo postavila EPP, ali pa bodo nove volitve!

 • Foglof Tunek

  Evropa mora biti socialistična, ali pa je ne bo. Skrajna desnica bo jo prej ali slej uničila !!!

  GOOOOOOOOO Timmermans !!!

  • if

   Socialistična Evropa je že bila v vsem vzhodnem bloku in je ni več. Uničila jo je skrajna beda socilaizma!
   Govorite mimo samokontrole razumevanja.

   • Black_hawk

    Ne to so amerikanci uničili, bo prvi odgovor socialista.

    • Foglof Tunek

     Poglej kaj tvoji amerikanci delajo s folkom iz Južne Amerike. Pa to niso nobeni muslimani ampak katoliki… Kapish?

     • Black_hawk

      Kaj delajo?

     • Foglof Tunek

      Zapirajo jih v taborišča…otroke ločujejo od staršev… Napredni Američani se zgražajo…pofukani in zabiti rednecki pa to podpirajo !!!

     • Black_hawk

      Bogi so ane?

     • xtc

      Sploh večina onih ,ki so otroke ukradli.

     • xtc

      Torej ti podpiraš tatove in posiljevalce v lastni hiši proti sorodnikom?
      Vprašaj se po zdravju bebo.

     • Clemen J.

      A si spet bral socialistične laži iz taborišč?!? Vam idiotom ni več pomoči, še v zivalskem vrti bi IQ pokvarl.

   • Foglof Tunek

    Budala, pusti ti nekdanji socializem…jaz govorim o novodobnem socializmu 21 stoletja…marksizem na novih temeljih. Kapish?

  • Janez Kepic-Kern

   ŠALA
   HA, HA,
   ALI ŠE VEDNO JOKAŠ ZA STARIM “TITOM” I/ALI IŠČEŠ NOVEGA?
   Ne seriraj se – penzija te čaka,
   neobdelane zemlje pa je v okolju Ptuj – velko. L.r. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Foglof Tunek

    Janez spizdi…tebe nisem nič vprašal… Kapish?

  • Clemen J.

   Bogi džamar, ne se preveč naprezat lahko te doma raznese.

 • Janez Kepic-Kern

  Ah – ta EU !
  Mene bolj zanima naša Slovenija !
  Tisti Angleži, Nemci, Francozi – so si z neskrbnostjo zase – kot narod – se zdi
  “ZAFURALI SVOJE – NACIONALNE DRŽAVE:
  ARABOANGLIJA, ARABOFRANCIJA, ARABO NEMČIJA IT. se zdi – le še obstajajo.
  Jaz bom z mojimi društvi – utrjeval –
  NAŠO SLOVENSKO SAMOSTOJNOST.
  Poljaki, Čehi, Madžari, Avstrijci – so mi OK. Ostali- NE. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • Foglof Tunek

  Tudi v Sloveniji je dejansko zmagal Princ Teme, pa ne vlada. Havla bogu, ker če bi vladal, bi slovenski narod najebal… Kapish?

  Timmermans je najboljša rešitev !!!

  • Janez Kepic-Kern

   HA, HA,
   V SLOVENIJI TRENUTNO – VLADA – VROČINA.
   In – se zdi
   – nhče drug. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

   • Foglof Tunek

    In tebi je ta vročina udarila v glavo, ha?

  • Clemen J.

   Islamiste pa levuharje bomo v iste jame metal, zraven pa prašičje glave, da ne boste kopal, če bo kdo še migal.

 • Foglof Tunek

  Da ne bi slučajno prihodnjo vizijo EU diktirale vzhodne nazadnjaške vukojebine… Poljska, Madžarska, Slovaška, Hrvaška plus Orbanov satelit SDS. Od tam še itak ni nič pametnega prišlo nikoli…razen ksenofobije in homofobije. Jebo vam pas mater ki vas je rodila !!!

  • Janez Kepic-Kern

   Bodi no – tako “prekleto” prijazen
   in
   mi raje povej kaj o štajerskih nemcih – WANKMUELLERJIH !
   Npr.
   kam je poniknil dr. ALFONS WANKMUELLER – ki je bil
   med vojnama
   GLAVNI NADZORNI ZDRAVNIK – V MB. L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA

 • antimur

  Očitno Merkelca s svojo tresavico spodbuja samo lažno upanje, da bo krepnila, potem pa od vsega skupaj ni nič. Prav tako me zanima, zakaj so izveneli rumeni jopiči in to malo prej, preden bi odletel levi fašist Macron. Ostali, ki bomo začeli s političnim čiščenjem v Sloveniji, moramo biti bolj vstrajni, vsaj tako dolgo, da bomo leve fašiste, oziroma kučaniste od=bali za vedno.

  • Foglof Tunek

   Vi da bi začeli čiščenjem? Za vas že imamo pripravljena nova brezna…kapish voluhar?

   • antimur

    Le otresaj svoj rdečezvezdaški gobec, dolgo ga ne boš več.

    • Foglof Tunek

     Smo vas in še vas bomo. GOTOVI STE !!!

   • Desnoklik

    Za vas že imamo pripravljena nova brezna.

    Nekomu bi se moral prižgat alarem.

  • večni srb

   Leve in desne, vsi fašisti so isti drek, sicer nismo nič naredili.

 • xtc

  EU je vse bližje razkolu in to je dejstvo nato pa prde neizbežno.

  • Foglof Tunek

   Tudi v Sloveniji smo prevzeli oblast različni socialisti, pa nam dobro gre. Zakaj bi bilo drugače v EU?

   • Janez Kepic-Kern

    A?
    V VENEZUELI – kjer vlada – nek SOCIALIST – šofer AVTOBUSA
    jim
    GRE – PO TVOJE – DOBRO ? Saj nisi resen. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

    • Foglof Tunek

     Jebeš ti Venezuelo…govorim o razviti Sloveniji, ki je pod vodstvom socialistov !!!

     • Black_hawk

      Smo pa dokaj sposoben narod kljub socializmu, sploh tisti ki izvažajo nas držijo gor. Ampak s tem vlada nima nič!!

     • večni srb

      Tebi se sanja, kdo je sposoben, mi izvažamo skoraj samo v Nemčijo, lker konkuriramo kitajcem. Mogoče ima 20% državljanov res kaj od tega, vsi ostali trpimo bistveno bolj kot prej, če so udbaši hoteli izvažati v Nemčijo, so morali najprej prekiniti vse stare poslovne, povezave, ko so jugoslovani in neuvrščeni plačevali naše izdelke za suho zlato.
      Naši politični direktorji z izvozom zgleda nič ne zaslužijo, delajo par milijard izgube,’ na leto, tisto kar se sproti nabere,,pa pokrade hrvaška naveza. Če si njihov, porem te razumem, pa še to ne čisto, saj veš, da bo nekoč moral nekdo odgovarjat za vso svinjarijo.

     • Kapodistrias

      Ja, socialisti pa so k temu veliko prispevali. Kaj bi šele bilo brez njih!

   • xtc

    Ja vam ja večini pač ne,zato vas ni izvolila.

   • McBobo

    Seveda nam gre dobro, dokler bodo krediti iz tujine.

   • Clemen J.

    Dobr gre, hehe če nebi bilo socialistov bi nam šlo odlično. Plavaš lahko tudi v dreku, pa se hvališ da si plaval.

 • Foglof Tunek

  Jaz bi vse fukno v jamo in dol zakopal. Bili bi fajn kompost :)

  • Clemen J.

   Ko bo počilo, in je vedno bližje, bomo vas v jame pometal. Vsaka rit pride na svoj sekret.

 • Foglof Tunek

  Svečkarji, Kučan še v grobu vam naslednje stoletje ne bo dal miru, tako kot vam Tito ne da… Škoda edino, ker Tito ni do konca opravil tistega, kar je začel…pa to…

  • Black_hawk

   Sej tito ni nič naredu, vse so mu drugi naredili.

   • Black_hawk

    Juga je trajala 45 let.

 • opazovalec

  Gospoda Webra je doletelo točno to kot gospoda Janšo pred dobrim letom. V parlamentarni demokraciji pač parlament izvoli predsednika vlade, ozroma potrdi vlado. Ni prvič ne zadnjič, da se relativni zmagovalec ne more postaviti na čelo. Če se to dogodi, se mora nesrečnež pač povprašat, zakaj ga večina odklanja. Za Webra se ve, da ga prenekatera zahodna članica EPP ne smatra za ustreznega kandidata.

  • xtc

   Treba se je vprašat zakaj je VEČINA še bolj zbrcala socialiste,pa bi radi z prevaro na oblast kot v SLo

   • opazovalec

    Ne govorim o rezultatih volitev, govorim o razmerju v parlamentu. Če nimaš, ne znaš ali ne moreš sestavit večinske podpore, si lahko z zmago obrišeš rit ali pa preiskusiš z manjšinsko vlado. Ni tako redko. V EP je pač tako, da imajo in liberalci in SD večjo podporo kot po dolgih letih osamljena EPP.

    • xtc

     Kako boš v SLO sestavil koalicijo,ko pa po vseh strankah mrgoli kučanovih razprtijskih krtov od Zagožna,Milke,Rejca itd.

 • xtc

  Zgodovina je pač neke vrste tudi smešna pred 86 leti je je socialist Adolf ob vzponu drl Evropa bo Arijska ali pa je ne bo-no sledilo je kar je-danes se pojavlja nov socialist,ki se dere povsem isto le da pravi Evropa bo multikukti črna ali pa jo nebo-torej kmalu lahko pričakujete isto,kot ob vzponu prvega socialista-le da tokrat v vsaj 4-7X hujši oblikui.

 • rubec

  Meni se na pol strani blešči napis “This majmun is blocked. Pa kaj je to spet Nova, smo že ratali eritreja?

 • Sonce

  Ker je Janez povedal da to ni ok, bodo zdaj takoj spremenili in imenovali druge ljudi na te položaje, razumljivo.

  • xtc

   Seveda,ker komplet Višegrajci,kot Italijani ne podpirajo Socialista,kot ne Bruslje skeptiki torej zmanjka.
   Sicer pa JJ je zaon.

 • resnicaboli

  Bo Merklova napravila še zadnjo politično svinjarijo v njeni karieri in izdala EPP?? upam da se ji to ne posreči.

 • Igor Kodelja

  Nujno rabi marjan še en predlog kaj bi predlagal kot predlog predloga

 • Ivancek

  Popolno ponižanje za Evropsko ljudsko stranko ?

  TANJA FAJON in IRENA JOVEVA sta skupaj prejeli 96.841 preferenčnih glasov,
  kar je za 5.412 glasov več kot
  Romana Tomc, Milan Zver, Franc Bogovič In Franc Kangler skupaj.

  Seveda takega podatka na Nori24TV ne boste videli, ga centralni komite komunistov v SĐS ne dovoli.

  • ZatonMesecnikov

   Slovenci imamo izkušnje z preferenčnimi glasovi levičarjev. Vse od Oktobra 1945 in slavnih skrinjic ter politkomisarja z metkov v cevi ob njih….

  • Clemen J.

   Sevedas če so pa Tanjo fajon, ireno jovevo vodili samo čefursji it ljubljane, Lahko bi se reklo da je jankovič dobil največ glasov, s temi dvemi, ampak še vedno je izgubil volitve. Ker pa vemo da je v ljubljani in okolici polovico prebivalcev slovenije, pa vidš da so dobile bore malo, med 400000 volilci.

 • Hribouc

  Komunajzli-liberali-ljudskovići-lgbtejci-fukfehtarji EU združite se!

  ———————————————————————————
  Merkel-Macron – islamističan Eurabija

  Janez , Ljudske stranke so navadna zdrizasta merda vsebarvnih korupterjev in hlacev multikorupcije!

 • herman

  V Bruslju se grozno sekirajo zaradi Janševega čivkanja. Timmermans je tvitnil: “Who the fuck is Jansa?”

  • antimur

   Kaj pa ti dinozaver kihaš, spravi se spat, da boš jutri vstal vesel in korajžen, da nas ne boš več moril s svojimi kučanističnimi pogledi. Po stari slovenski navadi starčki hodite zgodaj spat, pa tudi zgodaj vstajate in ne počnejo pizdarije kot ti priviligiranec. Drži se tega nasveta, pa boš dolgo in srečno živel.

   • herman

    who the fuck is antimur?

    • antimur

     Da nista bila slučajno z bandiera rosse kolhozniško Bratušco skupaj na kakšnem tečaju angleščine.

  • janez55

   Mister Timmermans! Jansa is loser from Slovenia.

   • centurion

    janez 55 is winner from Lj.Polje

   • janez55

    Janša očitno ne gleda Nove24, zato ni bil obveščen o resničnem motivu napada.

   • Clemen J.

    Mister, bolj rečeno izdajalski islamofil, ki ima namen tako kot levuharji uvoziti čim več islamistov.

  • xtc

   Bolj na mestu je Twit Who the fuck is left Fachist Timmermmans?

 • Janez Novak

  Če bodo globlisti ustoličili svojega kandidata, ki bo vodil podobno politiko migracij kot izdajalec Evrope Juncker, potem bo naslednji exit izvedla Italija. Morda še kdo drug. Morda bo EU celo razpadla.

  • večni srb

   S takšnim zunanjim dolgom kot ga imajo, Italija ne bo šla nikamor, srali so pa itak vedno.

 • xtc

  Sedaj je bolj ali manj jasno,da je Merckelca STASI komunističen krt v CDU in ,da je bil umor onega bedaka iz CDU,ki je Nemce podil iz Nemčijezrežiran in zelo verjetno voden kar od Merckelce &Co,da v zadevi,kjer praktično ni bilo sledi in nihče ni nič videl ,slišal ipd,umorjen multikultar-,ki je bil v CDU vse bolj nepriljubljen kot Merckelca-ćeprav lažejo drugače,je čudežno policija našla “nekega Neonacista”,zanimivo je v tem to,da ,na umorjenem ni bilo znakov nasilja le strel,v tilnik-kar je smrt iz krogov obveščevalne službe in vse to nakazuje,da je moral umorjeni morilca poznati zato ni sledov drugega nasilja in vpitja.Zadeva nakazuje to ,da je ajverjetneje Lubkeja dala likvidirat ravno Merckelca,umor pa kao obesila “neonacistom” zaradi pregona njej nenaklonjeni agendi.
  Ne pozabiti zadeve iz Chemnitza kjer je sam vodja obveščevalne službe povedal ,da so preko kamer indntificirali par sto skrajnih levičarjev preoblečene v kao v Neonaciste in ,da so meščani ustavili Avtobus z nemškim vodilnim SDP jevcem in polnim hujskaških transparentov,ki so jim jih pobrali in stolkli in skurili avtobuds pa nagnali.
  Skratka EU socialisti postajajo vse bolj podobni bratom Nacional socialistom-vse za dosego cilja in to jih bo pejalo tja kot njih brata Adija-na odpad zgodovine.

 • lili pili

  Ja to smo pa vsi upokojenci, javni usluzbenci, politiki….

 • skorpijon93

  že dolgoo pravim da je EU en navaden nateg ! združite se z višegrajsko skupimo, to je prihodnost, učite se od čepke

 • xtc

  Ustoličevanje levega fašista-kot je Churchill preroško napovedal ,da bodo nsjvečji FAŠISTI RAVNO ANTI FAŠISTI utegne pokopati EU in zanetiti vojno.

 • xtc

  Izjave bebca Xarchija so na nivoju otroka iz posebne šole-in taki tepci furajo SLO diplomacijo in držsavo?

 • Novakec1

  To ni nič druzga kot posmeh demokraciji ki jo imate vsi polna usta, pri nas se je pa začelo v najhujši obliki.
  Neki podobnega bo v zblojeni €U s temi akterji.

 • Andrej

  EU -> The end.