fbpx

[Video] Cel svet ga obsoja: Macron snel zaščitno masko in kašljal pred skupino dijakov!

Macron kašlja pred skupino dijakov. Še pred tem si je snel zaščitno masko. (Foto: YouTube)

Glede na to, da so v Franciji na račun okužb z novim koronavirusom zabeležili že krepko preko 30 tisoč smrti, bi človek pričakoval, da se bodo najvišji predstavniki države obnašali odgovorno. Očitno je to utopija. Francoski predsednik Emmanuel Macron je namreč v praksi dokazal, da sam ukrepov lastne vlade sploh ne jemlje resno. V družbi dijakov je namreč odstranil zaščitno masko, da je lahko zakašljal brez nje!?

Francoski predsednik Emmanuel Macron je odstranil zaščitno masko z obraza medtem, ko je imel nagovor pred dijaki poklicne šole v Clermont-Ferrandu, ki so v njegovi prisotnosti nosili zaščitno masko in se držali primerne socialne distance.

Zaželel si je tanjšo masko
Sodeč po posnetku je bilo mogoče videti, kako Macron v nekem trenutku odstrani masko, dvakrat zakašlja in nato popije vodo, ki mu jo ponudi njegov asistent. Asistenta je v nadaljevanju zaprosil, da naj mu poda tanjšo masko, da bo lahko v miru dihal. Njegovo obnašanje je pričakovano vzbudilo ne malo pozornosti, namreč v veljavnost je prišel odlok, da morajo državljani v javnosti nositi zaščitno masko in to tudi v nekaterih predelih zunanjih prostorov. Izjema velja za kolesarje, športnike in otroke pod 11 let, poroča Russia Today.

Ker so ljudje pričeli upirati odredbi, da morajo tudi na nekaterih zunanjih prostorih na prostem nositi zaščitno masko, je prišlo do pritožbe na nižjo sodišče, kjer so pritožbi ugodili, a je nato višje sodišče odločilo, da je nošnja zaščitne maske nujna v času, ko vladata vrvež in prometna konica.

Nina Žoher