fbpx

[Video] Divji Maročani med tekmo med Belgijo in Marokom razbijali in zažigali po ulicah Bruslja

Nogometaši Maroka so v 2. krogu skupine F na svetovnem prvenstvu v Katarju premagali Belgijo z 2:0 (0 : 0). Na stadionu Al Tumama je v 73. minuti iz prostega strela najprej zadel rezervist Abdelhamid Sabiri, v sodnikovem dodatku pa je bil natančen še drugi rezervist Zakaria Aboukhlal. 

Med tekmo pa so na ulicah Bruslja izbruhnili izgredi. Policisti so šli nad maroške navijače z vodnimi topovi in solzivcem, medtem ko so divji navijači metali ognjemete, prevračali avtomobile in zažigali skuterje. Med tekmo, ki se je končala s porazom Belgije z 0 : 2, je kaos mirilo okoli 100 policistov.

Šokantni posnetki prikazujejo ulice, kjer sredi gori, okoli pa divjajo navijači in razbijajo stekla rdečega avtomobila preden ga prevrnejo. Na desetine maroških navijačev je z zastavami uničevalo po ulicah.

Župan Bruslja Philippe Close je obsodil nasilje in Maročane posvaril, naj ne prihajajo v središče mesta. “Ostro obsojam incidente, ki so se zgodili danes popoldne,” je dejal. “Policija je že ostro ukrepala, zato navijačem odsvetujem prihod v center” je dodal.

Sara Kovač