fbpx

[Video] Grozljiva statistika: Muslimani bodo v roku 15 let prehiteli kristjane po številu rojstev

Muslimanke v Nigeriji (foto: EPA)

Kristjani so bili dolgo pripadniki najštevilčnejše religije na svetu. A kakor kaže, temu ne bo več dolgo tako, namreč število muslimanov eksplozivno narašča. Do leta 2060 se že predvideva da bo vsak tretji prebivalec na svetu musliman. Leta 2035 naj bi se na svetu rodilo več muslimanov kot kristjanov

Če je bilo krščanstvo v preteklosti brez dvoma religija z največ verniki, pa se bo po napovedih to v kratkem spremenilo. Namreč muslimani imajo veliko višjo stopnjo rodnosti od kristjanov.

Nič pa ne kaže, da bi se znal ta trend obrniti. Razloge za takšne spremembe v demografski sliki gre iskati predvsem v nižji rodnosti med kristjani, kjer ima vsaka ženska v povprečju kakor poroča Pew Research Center 2,6 otroka na mater.

Povprečje med muslimankami na svetu je po podatkih iz 2017 2,9 otroka na mater. Ob tem ne gre zanemariti, da je najvišja rodnost med muslimani ravno v Afriki in Aziji.

Številni ilegalni migranti, ki te dni želijo v Evropo, pa prihajajo ravno iz večinsko muslimanskih držav, ki so se zaradi pomoči Zahoda znašle sredi demografske eksplozije.

https://twitter.com/ShitpostOfSodom/status/1199234281379434496

Prepričani, da bodo v Evropi našli deželo, kjer se cedita med in mleko se vedno večje število odpravi na nevarno pot v prepričanju, da bodo lahko s socialno podporo, ki jo prosilcem za azil nudijo evropske države, poskrbeli za družino doma.

Z drugimi besedami, evropski davkoplačevalci, ki imajo najnižjo stopnjo rodnosti na svetu, finančno podpirajo nerazvite države z najvišjimi stopnjami rodnosti. Namesto, da bi skrbeli za lastno potomstvo, tako skrbimo za tuje.

 

Ivan Šokić