fbpx

[Video] Grozljive besede ameriškega demokrata: “Nekateri otroci so nezaželeni, vseeno je, če jih ubijete zdaj ali kasneje!”

Foto: Youtube

Na razpravi o pravici nerojenih otrok do življenja, ki se je odvila v Alabami v prvih dneh maja, je demokratski predstavnik John Rogers trdil, da bi morala nosečnost ostati “ženska izbira”. A ni ostal le pri laži, kako je otrok del materinega telesa, ampak je šel še dlje in šokiral celo vsega vajeno Ameriko. Tudi pregovorno liberalno ameriško javnost je te dni pretresla izjava demokratskega predstavnika iz Alabame o splavih: “Nekateri otroci so nezaželeni, zato je vseeno, če jih ubijete zdaj ali pozneje.”
Dan potem, ko je predstavniški dom Alabame sprejel strožje pogoje za dostop do splava, je demokratski predstavnik John Rogers prišel v parlament izrazit svojo podporo pravici ženske do končanja nerojenega življenja.

Toda nizkotne besede, ki jih je uporabil, so povzročile silovit upor zagovornikov življenja od spočetja naprej, ki si prizadevajo, da bi ameriško vrhovno sodišče ponovno obravnavalo razvpiti primer Roe v. Wade, na katerega se sklicujejo zagovorniki končanja življenj nerojenih otrok.

S tem v zvezi je Rogers ponovno zmotno trdil, da bo “ženska izbira” nosečnosti v celoti izginila, če bi večinsko republikanski senat v Alabami sprejel zakon o varstvu človekovega življenja – zakon, ki bi kriminaliziral splav v kateri koli fazi nosečnosti. “Ne bom moški, ki bo ženski predpisoval, kaj naj stori s svojim telesom,” je dejal in ponovil zlajnani refren med zagovorniki pravice do splava. “Ženska ima pravico, da sama sprejme to odločitev.”

V naslednjem stavku je argument obrnil in izrekel svojo znano rasistično izjavo. “Nekateri otroci so nezaželeni, zato jih ubijete zdaj ali pa kasneje,” je dejal. “Nezaželeni, neljubljeni so prišli na svet, potem pa jih pošlješ na električni stol. Ubijete jih prej ali pa kasneje. Ampak bistvo je, da mislim, da ne bi smeli sprejemati te odločitve namesto žensk.

Ko je Donald Trump mlajši na Twitterju ostro protestiral proti takšni izjavi, je Rogers rekel, da bi moral biti tudi predsednikov sin splavljen. Nato je predsednikovega sina imenoval za “zaostalega” in “norega”, ta pa je izjavil, da naj bo javnost pozorna na demokratske kandidate, ki se se bodo do volitev morali izjasniti okrog vprašanja življenja nerojenih otrok, je poročal LifeSiteNews.

Franci Donko