fbpx

[Video] Grozovit posnetek: Tako na silo kitajske oblasti vlečejo ljudi z domov

(foto: Epa)

Iz kitajskega mesta Wuhan te dni prihaja nov grozovit posnetek, kako kitajske oblasti vdirajo v domove in ven na silo vlačijo državljane, ki zavračajo medicinsko pomoč. Po ugibanjih naj bi šlo za obolele s koronavirusom 2019-nCoV, ki so želeli umreti doma in ne v prenatrpanih bolnišnicah.

Po zadnjih uradnih podatkih je trenutno s koronavirusom okuženih 34.954 ljudi, od tega jih je samo na Kitajskem več kot 34.600. Do zdaj naj bi zaradi okužbe s koronavirusom umrlo 725 ljudi, medtem ko se jih je 2.391 opomoglo.

Vseeno se pojavljajo domneve, da uradni podatki niso resnični. Okuženih bi lahko po trditvah Taiwan News, ki navaja podatke, ki so jih po nesreči objavili pri Tencentu, bilo preko 150 tisoč ljudi.

https://twitter.com/TheBruceMasters/status/1226139961675702273?

Na videoposnetku, ki je pretresel svetovno javnost je moč videti, kar so domnevno predstavniki kitajskih oblasti oblečeni v hazmat zaščitne obleke, ki na silo vlečejo kitajske državljane ven iz njihovih stanovanj.

Še posebej zaskrbljujoče je dejstvo, da je samo v petek, 7. februarja zaradi okužbe s koronavirusom umrlo 86 ljudi. Med umrlimi je tudi kitajski zdravnik dr. Li Wenliang, ki je na širitev koronavirusa opozoril svetovno javnost.

Ivan Šokić