[Video] Hrvaška diplomacija pojedla slovensko za zajtrk: Generalna sekretarka Sveta Evrope postala hrvaška zunanja ministrica

Hrvaška ministrica za zunanje in evropske zadeve Marija Pejčinović Burić (vir: twitter)

Hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić je bila s 159 glasovi izvoljena za generalno sekretarko Sveta Evrope. Hrvaška diplomatka bo svoj mandat na čelu organizacije začela s 1. oktobrom, v svojem govoru pa je napovedala, da se bo zavzemala za mir in blagostanje v Evropi. Njena izvolitev služi kot še en nazoren prikaz moči hrvaške diplomacije, zaradi katere bo Slovenija iz vseh diplomatskih sporov s sosednjo Hrvaško izšla kot poraženka.

“Danes, ko je multilateralizem na splošno v krizi, ko se pod vprašaj postavlja pomembnost institucij, ki so bile ustanovljene po II. svetovni vojni, je moj odgovor, da so (še vedno pomembne). In ta odgovor mislim, da lahko najbolje da nekdo, ki prihaja iz države, ki je preživela agresijo in zatem skozi demokratični proces zelo hitro vstopila v vse mednarodne organizacije,” je povedala hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić, ki bo s 1. oktobrom zasedla mesto generalne sekretarke Sveta Evrope.

Pejčinović Burićeva je tako s 159 glasovi premagala protikandidata, belgijskega zunanjega ministra Didiera Reyndersa, ki je prejel 105 glasov. Parlamentarni skupščini sveta Evrope je Reyndersa in Pejčinović Burićevo predlagal odbor ministrov Sveta Evrope po zaslišanju prvotnih štirih kandidatov. V ožjem izboru sta bila poleg finalistov pred tem še nekdanji litovski premier Andrius Kubilius in nekdanja grška ministrica za zunanje zadeve Dora Bakojanis.

https://twitter.com/coe/status/1143944791379472384

Predstavniki parlamentarne skupščine so imeli dva kroga glasovanja, ki sta potekala v tajnosti. Prva generalna sekretarka Sveta Evrope iz Jugovzhodne Evrope pa bo nasledila Norvežana Thornbjorna Jaglanda, ki je funkcijo generalnega sekretarja opravljal kar dva mandata. Pejčinović Burićeva bo odgovorna za programsko usmeritev, strateško načrtovanje in proračun Sveta Evrope, ki letos znaša 437 milijonov evrov.

“V času mojega mandata bomo skupaj delali na uresničevanju ciljev te organizacije, to pa so mir in razcvet evropskih državljanov,” je povedala v svojem govoru ob izvolitvi Pejčinović Burićeva in se zahvalila za izkazano podporo.

Izvolitev Pejčinović Burićeve je vsekakor zgodovinski dosežek, ki še enkrat kaže moč hrvaške diplomacije. Po poročanju Večernjega so hrvaško kandidatko podprle skoraj vse države Srednje in Vzhodne Evrope. Izjemi naj bi po trditvah njihovih virov bili Slovenija in Srbija. Hrvaško kandidatko naj bi podprle tudi zahodne države, kot so Italija, Španija in Nemčija.

Moč hrvaške diplomacije
Navkljub dejstvu, da hrvaška ministrica prihaja iz desnosredinskega HDZ, je zanjo v nemškem parlamentu med socialdemokrati močno lobiral ravno SPD-jev poslanec hrvaških korenin Josip Juratović. Tu se da še enkrat zaslutiti moč hrvaške diplomacije, ki ne glede na politična prepričanja levo-desno ostaja enotna, z enim samim ciljem: boriti se za hrvaške interese. Tako znotraj kot zunaj svojih meja.

Slovenska diplomacija v primerjavi s hrvaško stagnira. V preteklosti smo že poročali o malodušju, ki vlada med slovenskimi kariernimi diplomati, ki so prepuščeni sami sebi, medtem ko vodstva s strani trenutnega zunanjega ministra Mira Cerarja ni videti nikjer. Stanje ni bilo kaj boljše niti pod taktirko Karla Erjavca, ki je s svojimi nepremišljenimi izjavami zakuhal celoten razpad arbitraže. Medtem ko se slovenska vladajoča politika šopiri, pa ima hrvaška politika razprostrto diplomatsko mrežo.

https://twitter.com/LahovnikMatej/status/1044519659729551360

Dejstvo, da Slovenija neuradno ni podprla hrvaške kandidatke, še enkrat kaže, kako slabe so razmere med državama. Ravno tako kaže nespametnost slovenske diplomacije. Vloga Hrvaške v Evropi je vse močnejša. Hrvaški premier Andrej Plenković je eden od pogajalcev EPP za sestavljanje nove koalicije v Evropskem parlamentu.

Hrvaška ministrica za zunanje in evropske zadeve je bila ravno izvoljena za generalno sekretarko sveta Evrope. Edini način, da se predsednik Borut Pahor fotografira z ameriškim predsednikom, je preko povabila hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović, kakor je to bilo ob gostitvi Iniciative treh morij v Varšavi, ki sta jo skupaj gostila poljski predsednik Andrzej Duda in hrvaška predsednica.

Ivan Šokić

 • Morala

  Razen Slovenije in Srbije?! Ali imata ti dve državi kaj skupnega, da nista podprli?

  • xtc

   Proruski izdajalci.

  • stajerc5

   Skupnega? O ja, po nacionaliteti so si ze skoraj na istem nivoju!

  • Franc Šink

   Imata. Kučana so Srbi ovadili kot vojnega zločinca.

  • Boco

   Mi nismo vec alpski hrvati. Mi smo po novem alpski srbi.
   Srbi pa skrbijo, da se mi non-stop kregamo s hrvati.

 • PLavi-mil

  Evropa ne mara levičarjev, jih predobro pozna, so kot uši, katerih se težko znebiš, če jih preblizu spustiš, saj vidite kako je v Sloveniji , za zadnjo bilko se držijo in vodijo državo v propad.

  • zokispoki

   Komunajzarji so kot garje !

 • RATATA

  Res šokić! Če verjameš.
  Pa kdo še tega ne ve, kdo in kaj ter kako in zakaj je hrvatska, podpirana od junajtid stejts in stejt of vaticano(?)

  del tu, ostalo v linku….
  ##
  1) Slovenija je bila že ob izvršenem plebiscitu popolnoma pripravljena za razglasitev osamosvojitve. Svojo obstoječo državnost je prinesla v južnoslovansko državo že ob “ujedinjenju” leta 1918 in ves čas obstoja te države – nazadnje imenovane SFRJ – ta državnost ni bila odpravljena. Dobivala je le različna poimenovanja ali obliko in pomen, večji del trajanja združbe pa je bila pozabljena (na srečo: je namreč čisto mogoče, da bi se v nasprotnem primeru hitro našel dušebrižnik, ki bi se potrudil in poskusil dejstvo veljavno in učinkovito odpraviti…)

  2) Ves čas slovenske pripravljenosti pa je razglasitev zadrževal Tudjman z zahtevo: “Ne još! Zajedno ćemo…!”

  3) Medtem se je Tudjman na štiri oči (tudi brez lastnih ljudi!) dogovarjal z Miloševićem v Karadjordjevu. Lastne izjave, pisna pričevanja, dokumenti in samo kasnejše dogajanje so razkrili, kaj je bilo v Karadjordjevu dogovorjeno: Da se Zagreb odpove BiH – to je “granici na Drini”, kar je bil sicer imperativ zagrebških jastrebov (obnova NDH!), Beograd pa s Srbi poseljenim krajinam v republiki Hrvatski. Javno o tem dogovoru ni bilo takrat znanega nič. Razkrili so ga kot rečeno dogodki.

  4) Ker bi bilo razkritje, da je prepustil BiH Miloševiću, za Tudjmana ne le politični, marveč tudi dejanski samomor (še v času posledice Karadjordjeva – Vukovarja – je nemudoma grobo obračunal s tistimi branilci, ki so javno protestirali, ko so zaslutili, za kaj dejansko gre…Dedaković et al.), se je domislil prave vojaške zvijače: Demosovo vlado je spodbujal z “zajedno ćemo” in jo hkrati ustavljal, dokler ni še zadnjega vodstvenega položaja na zvezni ravni prevzel njegov človek = Po predsedniku ZIS, zunanjem ministru, šefu tajne službe in šefu JLA, je tik pred dnevom, ko je slovesno “dovolil” Ljubljani: “Sutra ćemo!”, prevzel položaj predsednika zveznega predsedstva njegov človek – Stipe Mesić (edini, ki je po zmagi Slovencev nad JLA glasoval proti že dogovorjenemu umiku / begu JLA iz samostojne, suverene države Slovenije!).

  4) Ko je Tudjman končno imel v rokah vse vzvode odločanja na zvezni ravni, je začel izvajati perfektno zamišljeni proces:

  Demosovce je poklical na sestanek na Otočec (Sic. !!! nepojmljivo….) in razglasil: Sutra ćemo. Zajedno…

  Ljubljana je končno lahko sprožila še zadnje potrebne korake za dolgo odlašano razglasitev osamosvojitve, ki se je izvršila dne 26. 6. 1991 – TODA SAMO V LJUBLJANI. Od toliko pričakovane in opevane hrvaške razglasitve “zajedno”, je ostalo le, kar je naslednji dan v svojem časopisu objavil Guardianov novinar Jan Traynor:

  “By contrast with the Slovene declaration, the Croatian statement appeared to be more gesture than substance. A senior adviser to President Franjo Tudjman of Croatia said that the independence declaration should not be taken literally. ‘It’s just a declaration. Everything remains the same.’”

  Tako je angleški novinar iz ust Tudjmanovega odposlanca izvedel za prevaro. Vprašanje pa je, če je hkrati tudi opazil in razumel, za kaj je dejansko šlo v prevari…. Zagotovo pa se je urbi et orbi izkazalo, da se Slovenija in Hrvatska nista osamosvojili hkrati, niti ne na dan, ki ga danes praznuje Slovenija, ko je po poteku trimesečnega moratorija Zagreb razglasil osamosvojitev (8. 10. 1991 – “Raskid državnopravnih sveza sa bivšom državom”! vklesano v kamen pred stavbo, v kleti katere so to izvršili…), v Ljubljani pa to ni bilo potrebno, saj je “brionski moratorij” doletel Hrvatsko kot del SFRJ, in je taka ostala ves čas moratorija, Slovenijo pa kot že osamosvojeno suvereno državo (in kot udeleženko tripartitne meddržavne konference tudi uradno de facto priznano!)

  5) Z izvršeno osamosvojitvijo Republike Slovenije in Tudjmanovo manipulacijo, je nastala pravna podlaga, da vojska preostanka SFRJ (ki je bila iz različnih razlogov tako ali tako v mobilnem stanju že nekaj časa – četudi je bilo zaradi poltiične situacije vse skupaj “rahlo zmedeno”), če dobi “ustrezen” ukaz, začne vojaško akcijo na teritoriju osamosvojene države.

  6) Ker Zagreb osamosvojitve ni razglasil, je bila jugoslovanska republika Hrvatska še vedno del preostanka SFRJ in po eni strani JLA ni imela razloga, da jo napade, po drugi strani pa je lahko nemoteno izvajala agresijo (tudi) z njenega ozemlja. Z neposrednim razglasom hrvaškemu ljudstvu, da ne sme ovirati akcij JLA proti Sloveniji, je Tudjman bistveno pripomogel k nemoteni agresiji JLA na Slovenijo.

  7) Račun Titovega generala je bil preprost: Nepričakovan – dejansko izsiljen! – napad JLA bi moral v trenutku naučiti “Krajnce kozjih molitvic”! Slovenija na kolenih bi milo prosila na pomagaj in dobri striček iz Zagorja (spet eden…) bi nesebično priskočil na pomoč. Ker je imel v rokah vse vzvode odločanja na zvezni ravni, bi samo mignil s svojo čarobno paličico, ustavil aktivnosti JLA, hkrati pa spomeniku zagrebškega kardinala na simbolu slovenstva – Triglavu – dodal še največjo pridobitev za Zagreb: “granicu na Karavankama” / alpsko Hrvatsko – kar bi “rešeni” krajnski butalci radostno sprejeli… zagorski striček pa bi dobil svojih pet minut, pred svoje jastrebe dal na mizo to zgodovinsko pridobitev – davni sen hrvaških/ilirskih nacionalistov – in trenutek izkoristil za “obrobno” priznanje dogovora z Miloševićem: Namesto “granice na Drini”, ki je svet ne bi dovolil, imamo mejo na Karavankah in z Italijo…….

  8) Pravljica pa se je sfižila. Ti “neumni krajnski pocarji iz dežele” so s svojo teritorialno obrambo, milico, civilno zaščito in splošno iniciativo napadalca popolnoma ustavili, onemogočili in prikovali v kasarne in obrambne položaje.

  PANIKA – nič od “gotovog čina”!
  ##

  Preučite tole, pa bo vse jasno… (kaj smo in kaj pomenimo…!!)
  http://www.domovinasospomini.eu/blog/2019/06/25/k-lazi-o-datumu-osamosvojitve/

  • stajerc5

   Ne kompliciraj! Vprasanja poslji v Murgle. Upam pa, da si mlad in da ti bo uspelo docakati odgovor.

   • RATATA

    Jaz imam vse odgovore, drugih ne potrebujem, ker bodo lažni.
    Oktobra naj bi prikorakal na pol poti…

    • Ana Job

     Leta so samo v glavi.

  • terminalar

   ok, če ne 25. pa 26.
   Jaz ga pijem oba dneva.

 • Rotar Jakob

  KURĆANIZEM V EU LUTKOVNEM GLEDALIŠČU!

 • piko8

  Slo levaki in častilci kučnove PODGANE nimate za Burek!
  Jebejo vas vsi, ki majo 5minut časa!!

  • xtc

   Dat če Putin pa Vučić.

 • xtc

  No samo še popolni idioti ne razumejo,da smo vse bitke proti Hrčkom izgubili kot Srbiči izpadamo tretje kategorniki,z ruso in srbofilstvom in Levaki pač ne bodo več mednarodno dosegli nič.
  Sicer pa žleht zadeva “Ustaše” opet potukle “hrabre Slovenačke partizanske pobjednike”.

 • macon

  Rusija je bolj slab zaveznik v inštitucijah EU. Čakam, kdaj bodo sankcije zaradi sistemske rusofilije in sovraštva proti EU, ZDA in kapitalizmu. Potem bodo levi fašisti še bolj krulili o sovražnikih vse naokoli nas in fašizmu.

  Verjetno se gledajo v ogledalu, ko ga zaznavajo.

 • Vojvoda Šarec.

  Erjavec potuje z Orbanom k Putinu.

 • drzavljanslo

  V članku je napaka. Pravilno bi bilo: Hrvaške nista podprli samo dve državi Srbija in Srbija 2. Slovenije ni več. V Srbiji 2 sicer živi domorodno pleme po imenu Slovenci oz. Slovenceljni kot jih nekateri imenujejo, vendar postaja manjšinjsko. Tega plemena politika ne zanima, o ničemer nima lastnega mnenja in ne hodi na volitve. To pleme se ideološko obrača proti Srbiji in Rusiji. Ker nima več direktnega gospodarja iz Beograda za katerega je hlapčevalo nekoč, ne ve kaj bi počelo samo s sabo in za koga bi po novem hlapčevalo. Je pa omenjeno pleme Slovenceljnov našlo nekakšno rešitev in vidi svojo prihodnost v hlapčevanju za arabske priseljence. Upam, da se Slovencem želje uresničijo saj bo drugače spet nesrečno in se utapljalo v alkoholu in samomorih, ki so za njih tudi zelo značilni.

  • mare

   Ja res je, v 25 letih smo državo zapravili.

 • ALERON

  Še se boste učili !!

 • Waltter

  Ma kaka moc diplomacije, tukaj se gre predvsem za to da se delijo neka mesta kar na horuk, in bistvo vsega je da je cim manj metanja polen pod noge. Ce bi slovenija imela nekega kandidata za neko pomembno mesto (vsaj navidezno taksno kot je to) bi ena stran zmiraj vdarjala po njem ce bi bil lebi bi tolkli desni ce bi bil desni pa levi. Dokler bo tako ne bomo imeli nobene pomembne funkcije. To kar imamo neko sranje od prometa je kr nekaj stara nekaj lapa v tri dni poslusa pa je noben in vsi komaj cakajo da se vrne nazaj v SLO. Ze Türk je delal samo sranje po OZN tako da so ga prisilili da se je spobral. Lojzeku pa je uspel podvig ki je zelja vsakega posameznika da se izgubi v sistemu prejema visoko placo in noben ga ne pogresa in noben ne ve kaj dela in noben ga ne nadzoruje. To slednje je dosezek slovenske diplomacije s krizanci plavalcev preko kolpe leta 91. Bulceva, Lojzek, Fajonova …. no da ne pozabim na Zvera razen zandnje leto pred volitvami je nekak cudno glasova proti tistemu kar je potem razlagal po medijih v SLO.

  • Luiggi

   Ce bi slovenija imela nekega kandidata za neko

   Kaj seres klamfe,slovenija ima kandidatko v EU in tudi ona,kolikor vem govori dva jezika,slovensko in makedonsko,Irena Joveva or something like that!

 • Vojvoda Šarec.

  Lahovnik Janšev potrćko.

 • Vojvoda Šarec.

  Janković Lublano prodal Srbom, Janša Maribor Hrvatom. Kvizlingov možeš, da biraš u Sloveniji.
  Sokiću usto ja ustaše svi.

 • Luiggi

  The lady speak a perfect and understandable English with very slight accent,no need for underwritten titles .She get my plus and I wish her a great success in her new job

  • Luiggi

   Prevod:
   Gospa govori brezhibno Anglescino,z zelo majhnim naglasom,ni potrebe za podnaslove.Od mene dobi plus in je zelim veliko uspeha no novm delovnem mestu,kapish!

 • tomnidari

  Torej zagriženi domobranec in janšist je vesel, da ima še zmerom možnost postat drržavljan države kjer je bil rojen. Očetnjava že dolgo ni očetnjava prednikov, ampak očetnjava kriminalcev!

  • JANEZ GUS

   S to svojo kurjo pametjo toneš vsak dan niže.Tolaži se,da nisi edini.

 • JANEZ GUS

  Nič drugega kot no coment.Hrvaška komunistični guberliji nastavlja ogledalo z vseh koncev mi pa kot petelini na gnoju z pol pismeno vlado.JAO BOŽE OPROSTI JIM.

 • tomnidari

  In po pričakovanju se bo vsa slovenska očetnjava združila po pljuvanju hrvaške! Butli!!! Vprašte se kaj je narobe z našo!!!

 • Viktorh

  Žal, SI nima diplomacije niti diplomatov. Še vedno imamo družbeno politične, ubogljive administratorje

  • tomnidari

   Na žalost imaš prav! Zakaj to tako je, je treba opazovat iz finančnega vidika! Jaz verjamem npr. da je Kučan prvoborec za samostojno Slovenijo postal to šele potem, ampak še bolj verjamem da je še večji prvoborec za lastno denarnico, ali vpliv. In KUČAN NOČE IZGUBIT VPLIVA, NE KAPITAL!!!
   Vpliv je tisti, ki to državo, oramaj zreducirano na komunistično vukojebino peha na dno samospoštovanja!

 • JANEZ GUS

  Danes sem slišal,da je ta žvepleni podganji iztrebek nek srbski odvetnik proglasiv za vojnega zločinca in proti njemu vložil tožbo.Le kaj se jim je ta rdeča podgana tako zamerila.

 • Igor Karlić

  Putinove pudlje nihče nima rad.

 • lokec

  Čestitke Marija Pejčinović Burić!

 • Skrajno Desni

  Levičarji koliko Slovenije boste sedaj še podarili Hrvatom.

  • tomnidari

   Glede na to, da si za penzijo rihtam domovnico in ostale pritikline bom navijal da čim več!

 • AlojzZ

  “Hrvaška diplomacija pojedla slovensko za zajtrk:”
  Gospod Karl Erjavec je večni minister. To pove vse. Tudi o SLO volivcih.

  • tomnidari

   Brez tvojega komentarja dragi Alojz, pa jaz sploh nebi vedel kdo je erjavc! Hvala!

 • Antonius

  Hvala Bogu, da so Hrvati uspeli s svojo kandidatko. V njihovem uspehu se zrcali razsežnost bede slovenske politikantske greznice in izvoljenega sranja, ki se z Mesecem vred, izvenkoalicijsko drenja v njej.
  Na vprašanje v tujini, od kje pa prihajate, me ne bi nič čudilo, če bi marsikdo odgovoril, da se ne upa povedati.
  Dober glas seže v deveto vas, slab gre pa zlahka okoli ekvatorja.

  • tomnidari

   Naši levi japeti živijo v času NOB ko je Tito naplahtal Churchilla.

   • Antonius

    Ne tolažite se s Chuchillom, ker je njega naplahtala SOE v Kairu. Zdajšnji slovenski veleizdajalec pa sliši na ime Kučan.
    Njega pokomentirajte, ker njegova opcija stoji tudi za izvoljenim Šarplaninškom.

    • tomnidari

     Če ti misliš, da je Kučko oče vsega ok! Jaz nimam komentarja!

     • Antonius

      Kučan je oliva na vrhu kupa slovenskega partijskega gnoja. Spominjam se povzpetne partijske barabe, ko je leta ’72, z govorniškega pulta CeKa, odstavljal Staneta Kavčiča.

  • Ros

   Se povsem strinjam. S poraženo SDS in desno politično opcijo se ravna, kot da so izgubili človekove pravice. Kot da Magna Charta Libertatum (velika listina svoboščin) ni nikoli obstajala.
   Pa ne rečem, da bi morala na volitvah zmagati desnica. Le to, da bi se ji priznalo zasluge za svobodnejšo in lepšo Slovenije.
   Resnično si želim, da bi jim mladi izkazovali spoštovanje. In da bi jim mediji izkazali spoštovanje in jim dovolili, da nam posredujejo svoje znanje, svojo resnico…

  • Estrim Rolls

   hrvaška politika je še 1x bolj skorupirana od naše. skoraj v vsem so 1x slabši od slovenije. razen v tem, da znajo v evropi dobro lobirati za svojo korist

 • ZatonMesecnikov

  Slovenski levičar pač ne izbira po kompetentnosti, ampak po drugih kriterih, predvsem kriteriju “našizma”.

  Nekaj, kar je ostala Europa opustila v 18. stoletju.

 • Stric iz ozadja

  Glede na to da se je ta organizacija ravno vceraj prodala za 87 milijonov evrov in s tem poteptala vse za kar naj bi se zavzemala, bi bilo edino smiselno, da Slovenija iz te organizacije izstopi.

  https://www.rtvslo.si/svet/evropa/rusija-po-petih-letih-spet-z-glasovalnimi-pravicami-v-svetu-evrope/492939

 • JANEZ GUS

  Stvoje rdeče riti so že vsi pobegnili.

 • rubec

  Po zunanjih atributih ni Marija prav nič boljša od naše Alenke. Obe imata enako prostora za še en priimek. Hrvatici bi lahko dodali Dama, Alenki Drugitirič Karavanktunelič pa Širokokolkič.

  • Stric iz ozadja

   A to se tudi ocenjuje? Ni cudno, da je bila Joveva izvoljena.

   • von Rhein

    Opazuj Jovovo kako se bo razvijala.Stavim,da bo vsem,ki so jo volili zaradi mladosti in lepote čez eno leto žal.Po izteku mandata pa bo podobna tisti voltaži,ki se nekaj časa sploh premikati ni mogla.

    • rubec

     Hehehe.

    • KAPIBARA

     :-)m daj namigni, kdo ali kaj, naj bi bil-a voltaža..??

  • xtc

   Kaj pa morda velikoluknjić?

   • rubec

    Da pitamo njenega puppyja?

    • xtc

     A koga to?
     Brgleza?
     Ah on ima kuzlico.

 • ZatonMesecnikov

  Osebno smatram, da so slovenski levičarji veliko večja grožnja za Slovenijo, kot pa Hrvatje.

  Sedaj pa začni z besednjakom protiimperialistične fronte iz leta 1941.

 • antimur

  Kako pa naj bo drugače, če v Sloveniji diplomacijo vodijo popolni kreteni in idioti kot je butasti proruski Erjavec, ki za vsako pizdarijo, ki jo naredi odpizdi v osamo, dokler se zadeve ne poležejo, če je za diplomata dokaz o profesionalnosti dovolj, da s celostranskim oglasom v Delu nizkotno rovari proti Janši, kot LGBT qrbetina Kosovka, če je barabam, ki so zahrbtno prevzeli oblast, tako kot Kučan in njegova razbojniška golazen edina skrb, kako obdržati komunizem in rdečezvezdaštvo pri življenju. Da smo si zelo različni priča tudi dejstvo, da imajo Hrvati Thompsona, mi pa rdečezvezdaškega Predikako, oziroma po kučanistično Predina.

 • lokec

  Čestitke Marija Pejčinović Burić! Prav tako pa tudi lepi njihovi domovini.❤️

 • tomven

  Slovenska diplomacija v primerjavi s hrvaško stagnira…..
  S cagavim mirćijem drugega ne more biti!

 • Povprečen Državljan

  Nova24 kar buhti in prekipeva od domoljubja.Komentatorji ste pa v ekstazi zaradi hrčkov…Taki so pravi,kleni slovenci.

 • Borut Stari

  Moč hrvaške diplomacijeje v temu,da neglede na politična prepričanja levo-desno ostaja enotna, z enim samim ciljem: boriti se za hrvaške interese. Tako znotraj kot zunaj svojih meja.Sloveniji ostaja le še fovšija in vladavina tovarišije.Nihče nas ne mara. Še vreme ne. Izobešanje državne zastave pove veliko.

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte, Srbiji so kazensko ovadili Kučana zaradi genocida in razpada SFRJ ???… Kaj zdaj to pomeni? To pomeni, da je Kučan osvobodil Slovenijo, ne Janez Janša!!!… Tako pravijo Srbi !!!

  … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …

  • Big Bird-Veliki Tič

   SDS-ovci pa odcepljajo Primorsko in Prekmurje Italiji in Madžarski… Spet bo moral posredovat Milan Kučan !!!

   • Amerikanc

    Ja, Toti Šarc je že z vsemi zaratio.

   • Ros

    Življenje gre naprej… Ti iz teh stvari briješ norca. Ali ne?

    Kako kaj življenje? Ali si srečen? Bogat? Komunist? Ateist? Izobražen ali delavec? Zdrav ali bolan? Kristjan? Slovenec?

  • Amerikanc

   Seveda, njegova intimna opcija je še vedno, da Slovenijo priključi veliki Srbiji. Zaenkrat mu kar uspeva miniranje tistega, kar je uspelo Manevrski strukturi s Krkovičem in IJJ na čelu – ko smo jih naložili sovražni JLA, kateri je prav Kućan podaril orožje JLA – s katerim nas je potem agresorska JLA, tolkla nazaj.

  • Ros

   To o čemer ti pišeš ni smešno.. Ker je res (resnično) bila vojna v tej SFRJ ob razpadu države, ker se določeni ljudje niso mogli zmeniti določenih stvari. Bila je tudi 2. SV (svetovna vojna). In so nastale zamere med ljudmi. Zaradi krivic, ki so se dogajale. In nič od tega ni smešno, ampak je tragično. Zaradi umorov in pobojev in kraj. Ta SFRJ je bila moja domovina in te ljudje so bili moji sodržavljani.

   Resne posledice na naša življenja so imele te vojne in naši odnosi.

 • Amerikanc

  Na Udbopartijskih medijih so to “novičko” enostavno preskočili. Bolj pomemben jim je srbski obtoženec Kućan.

 • tomnidari

  Slovensko diplomacijo naspram Hrvaški je zavozil Bavčar! Se nista takrat zastonj primla z Janšetom. Štorija od takrat naprej gre predvsem v stilu kdo je naš in kdo vaš! Mene tam ni!

  • Ros

   Igor Bavčar je v zaporu. Janez Ivan Janša je bil v zaporu. Namesto da bi vam pomagala voditi državo ste ju strpali v zaopor. Ona dva sta bila tam, ko je bila vojna za Slovenijo. Bila sta v vodstvu z velikim zgodovinskim znanjem… izkušnjami, poznanstvi ipd. In ste ju zaprli zaradi boja za oblast, namesto, da bi se dogovorili in podpisali mirovno pogodbo.

   • Stric iz ozadja

    Bavcar je tako ali tako sel iz politike dolgo preden je sel v zapor.

    • tomnidari

     Sanja svinja kukuruz! Bavčar je spretno veslal med delodajalci in od LDS je dobil žegen za ISTRABENZ!

     • Stric iz ozadja

      To ze, ampak ni bil vec minister ali poslanec, da bi vodil drzavo iz ospredja.

     • tomnidari

      A se ne stalno prerekamo o vodenju države iz ozadja?

 • Amerikanc

  Kaj češ, Repetovo zgodovinopisje je bolj za “malo deco” !

  • Big Bird-Veliki Tič

   Čuj voluhar… zanimivo da Srbi tožijo predsednika Milana Kučana, poleg njega pa tudi Janeza Slaparja, ki je bil v tem času načelnik TO, in Franca Anderliča… Seveda ni zraven strahopetca Janše, ki se je takrat skrival ves posran v kleti CD. Srbi so nam odprli oči !!!

 • tomnidari

  hRVATI SO IN MI NISMO!!!! narorod ki si državo zasluži!!!!!

  • Big Bird-Veliki Tič

   HRVATI SO USTAŠI (ne vsi, večina pa)… MI NISMO DOMOBRANCI (večina ne, SDS ovce pa so).

   • Amerikanc

    Posplošuješ, zato te nihče ne šmirgla.

   • Ros

    Mi ne znamo reševati sedajšnjih sporov, ti pa iščeš razloge v Drugi Svetovni Vojni. Celotna Kraljevina Jugoslavija je bila poražena in je kapitulirala v enem tednu. In ni bila faktor v vojni. Ali razumeš besedo poraz. Mi imamo majhno in revno državo. Hrvati pa imajo veliko in bogato.
    Mi želimo urediti našo državo za vse njene državljane.
    Točno tako kot je povedala: “Hrvaška zunanja ministrica Marija Pejčinović Burić je bila s 159 glasovi izvoljena za generalno sekretarko Sveta Evrope. Hrvaška diplomatka bo svoj mandat na čelu organizacije začela s 1. oktobrom, v svojem govoru pa je napovedala, da se bo zavzemala za mir in blagostanje v Evropi.”
    Mi si želimo tega. Miru in blagostanja. Urejene države, zdravih in srečnih ljudi in pravice in blagostanja za vse.

    • Big Bird-Veliki Tič

     “Mi imamo majhno in revno državo. Hrvati pa imajo veliko in bogato.”

     … ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha …pje, ti pa si fukjen :)

     • Amerikanc

      Ti pa slep, ko kura !

    • tomnidari

     Ja! Ampak!!!! PREKLETI AMPAK!!! Hrvati so razčistili z zgodovino in njim ne more noben komunist več srat o zgodovinski NOB! Kumrovec so šenkali Kitajcem namenoma!

   • Felikss_AH

    Očitno ti “preveliki” tič zastira pogled… ker Ustaši so bili samo kontra-utež Partizanom. Lahko se igramo besedno in rečemo da so v WW2 po dejanjih bili Desni in Levi Ustaši ali pa Desni in Levi Partizani. Razlika je v temu da so Levi Partizanski-Ustaši bili veliko hujši od Ustaških Partizanov… ker so Levi poleg med-vojnega pobijanja s tem nadaljevali še po vojni… ter debelo presegli lastne in nasprotnikove vojne rezultate v skupnem seštevku.

 • Ros

  Meni to izgleda, kot da Slovenije ni več. Ker se sami ne moremo zmeniti, da imamo Slovenci v Sloveniji državljanske pravice. Tujci pa ne. Ker tujci nimajo pravice glasovanja v tujih državah. Razen če dobijo oziroma sprejmejo državljanstvo druge države, za pridobitev državljanstva pa morajo državljani sprejeti določene pogoje in izpolnjevati določene zahteve. Izgleda, kot da nismo… Ah je že komentator “državljaslo” to napisal….

  Kar jaz ne razumem, je zakaj nimamo dobrih odnosov z Republiko Hrvaško? Ker zgodovine ne bomo spreminjali. Lahko imamo lepo prihodnost vsi. Ali pa ne, če si tega ne želite. Republika Hrvatska je naša soseda in zaveznica. Zgodovinsko smo povezani. Pač je sosednja država. Zgodovinsko, kulturno, jezikovno in strateško smo zavezniki. Slovenija je majhna država in resnično potrebuje zaveznike. In Hrvati to so, le naša oblast tega noče videti.

  • Amerikanc

   Slovenska Udbopartija in udbomafija ne mara hrvaških politikov, ker so jih hrvaški politiki, po domače povedano, nadmudrili.

   • tomnidari

    Amerikano, daj ti meni povej, kateri pa jih niso?

  • Stric iz ozadja

   Imajo pravico na evropskih in lokalnih volitvah (v drzavah clanicah EU), kjer zadosca stalno oz. zacasno bivalisce (odvisno od zakonodaje drzave clanice).

 • Big Bird-Veliki Tič

  Čujte… zanimivo da Srbi tožijo predsednika Milana Kučana, poleg njega pa tudi Janeza Slaparja, ki je bil v tem času načelnik TO, in Franca Anderliča… Seveda ni zraven strahopetca Janše, ki se je takrat skrival ves posran v kleti CD. Srbi so nam odprli oči !!!

 • piki

  normalno…tam vsa politika stoji za njo….pri nas se pa med sabo cufajo in narod delijo zato ,da lahko že 28 let žrejo iz korita

 • Felikss_AH

  Ni samo Hrvaška diplomacija pojedla Slovensko… celotno Slovenijo žrejo “bratski” preseljenci iz nekdanje “bratske” YU… Srbi od zgoraj, Šipci od spodaj, Bolgar-Makedonata jo zastopa v EU… “pogrešam” pa Bosanko Murglovo… a “na srečo” še vedno vztraja Srbijanćica Tomićeva. Ex-YU Muslimanov imamo enkrat več kot dvakrat večja Hrvašaka… a nič bati… sveže Marakeshke sile bodo še bolj izpopolnile Slovenski “avtohtoni” MultiDrekultni etnos. V Piranu že lep čas pozira Afriški župan-đupan Bossman, katerega žalosti Slovenski zakon o tujcih in ga preseneča žica, ker on bi še več Afrike v Sloveniji.

  Tudi nič nenavadnega ni da se Leve-krule s PoP Tv goreče navdušujejo s – Katero naslednje Slo-mesto bo pridobilo Črnega šupkana za đupana. Urednica Financ je stokala da hoče Črnca, medtem pa je Slovenija polna pomladka Rdeče Internacionale. Soroseve imigracion-asistentke Fajonova, NGO-gnojare iz Mirovnega Inštituta, PIC in kar je še teh s temi komičnimi naslovi garajo kot mravlje da bo čim več Tretje Svetovne drhali “obiskalo” Slovenijo. Usekani Hanžekim bi za začetek bil zadovoljen z 200,000 “imigrantov”… na kar bi se mu ti kot ščurki množili še tu.

  Ostaja pa eno zanimivo vprašanje… kdaj bo Ljubljanski opankar-župko in LGBTQP navdušenec dobil brco v Srbijansko mu dupence od neke kopije Londonistanskega Sadik Khana… namreč Čopova že postaja Rjavo-Črna promenada… kar bi lahko nadomestilo apetit PoP-MultiFukultnih obsedenk po Črnih Županih in po… no ja… to pa naj bo kar javna tajna.

  • xtc

   Očitn se vam nekaterim zatika pri osnovah ekonomije,d bi bili zmožni videti tisto,kar #butasti vidimo.

  • J.Smith

   Se ze mnozijo, ker tu in tam opazam Slovenke-inkubatorke kako rinejo vozicek z Rjavim mladicem, drugi se plete okoli nog tretji pa je pravkar napumpan, in tega sranja bo samo se vec

   • rubec

    Hehehe

  • Vojvoda Šarec.

   Revežem so vedno drugo krivi.

   • Felikss_AH

    O kakšni krivdi brenkaš “spoštovani kolega”… kje si to s svojim “ostrim” umom zasledil?

    Komentar samo opisuje neko stanje (sranje)… da pa tvoja “močna” pripomba ne bi šla v nič bom evo samo za tebe omenil še krivce – AVTOHTONI (originalni) Slovenci. Da bo še bolj jasno, tudi za to masovno valjenje Tretje Svetovne drhali v Evropo ne krivim drhal ampak AVTOHTONE (originalne) Evropejce. Še več, ne krivim niti Kosher Arhitekte MultiDrekultija, ampak izključno Evropske pristaše in navdušence lastne MultiDrekultizacije, ker brez njihove podpore Kosher Mafija nebi nikoli uspela z njihovim projektom. Also… kapiraš zdaj?

    • Vojvoda Šarec.

     Tvoje ostro oko na radarju ne zazna bratov Hrvatov v Sloveniji, ki uzivajo sadove Slovenije kot državljani, navijajo pa za Hrvasko repko, ko igra tekme s Slovenijo. Vsi, ki imajo oba starša priseljenca z juga bivse yuge ne bo slovenski patriot.

     • Felikss_AH

      Od nekakšnega vojvode, čeprav samooklicanega, bi pričakoval malo več po vojvodsko boljših argumentov. Namreč obešati se na NEPOMEMBNO športno navijanje pri takih temah je kot sviranje-navijanje lastnem qrcu. Osebno se požvižgam na vsako, predvsem histerično navijanje za kogar koli v športu… ker zame je to zadnja stvar na tem svetu.

      Mene bolj okupira pripadniško “privijanje” v državnih javnih in oblastnih strukturah… potem navijanje za “begunce v boljši life&kavs” v Evropi… ali navijanje za LGBTQP degeneracijo… ali za kretenizem Feminizma. Take teme so odločilne za našo civilizacijo… ti pa z športnim navijanjem… raje si samo-odvzemi titulo vojvoda če misliš še naprej take klobasati

     • Vojvoda Šarec.

      Sportna arena je vedno politični, nacionalni ideološki boj. Huligane nacional politicne stranke koristijo za politicne proteste. Poglej Hrvate kaksno zmagovalno samozavest imajo iz vojne, ki so jo prenesl v gladiatorstvo športne arene-stadiona. Ne gradi Orban, Putin…svojo nacijo, zavedno-patriotsko prek športa. Orban je bil sam fuzbaler.
      Sam stvari analiziram v realnem svetu. Rojen sm bil v mestu, bloku kjer je bila yuga v malem. Tocno vem kako se je nacionalnost, religiozna pripadnost emotivno napihnila po ’91. Avtohton malomescanski Slovenc se danes komaj loci nacije po Balkanu, v yugi so bili vsi priseljenci za Slovenca Busanci oz cgani.
      Komentiram o temi članka-Zakaj Hrvati kot nacija držijo ukp.

     • Felikss_AH

      Športno navijanje je samo sekundarni zabavni izraz nacionalne pripadnosti. Pravi nacionalni čut se odraža na drugih frontah… predvsem na vojnih frontah… in Hrvati so se tu izkazali pred vsemi ostalimi nekdanjimi YU “brati”. Njihovim politikom na primer, ne glede kakšna govna da so lahko… nikoli nebi padlo na pamet da si himno pojejo v Arabščini.

      Če nimaš nič močnejšega od športnega navijanja… pol se raje ne sili, ker se s tabo ni za ukvarjati. Spoštujem in cenim vsakega inteligentnega nasprotnika… tudi če je sovražnik… Peder, Črni, Musliman in celo najbolj osovražen – Levičar.

     • Vojvoda Šarec.

      Velka vecina nacije predstavlajo pioni, delavci in vojaki-za kanon futr.
      Ti verjetno ne spadas v ta del populacije, ki dobesedno umira za domovino. Kokr te razumem se uvršcas med mali procent populacije ljudstva, ki predstavlja vojaske castnike, akademike, bogate kapitaliste…

     • Felikss_AH

      Da se ne boš izgubljal po že utečeni navadi… exkluzivno za tebe – uvrščam se v REALISTE… vse ostalo je kolaterala na to

     • Vojvoda Šarec.

      Realist z naduvanim egom. Sem najboljsi, najpametnejsi, rasno najcistejsi. ..dokler te kdo ne zakuca na realna tla.

     • Felikss_AH

      Nič od vsega kar si naškrabal… in NIKOLI me še nihče ni “zakucal na realna tla”… sploh pa ne Levuhci ki obvezno lebdijo v NEREALNOSTI.

      Evo ponujam ti priložnost da me “zakucaš na realna tla”… pokliči si na pomoč družino, prijatelje, sosede… katere koli istomišljenike… tudi pravega Šaronju če te bo šljivil… pa sklanfajte nekaj močnega skup v kup.

      Ne se bat… če vam uspe bom vam tudi priznal “zakucavanje”

     • Vojvoda Šarec.

      #Nič od vsega kar si naškrabal… #
      Vseeno na koncu štrika kamor gre bik, takozvani Egon potrdi moj zapis in se ovekoveci za lipicanca, ceprav je realno magare, ki na tintaro skače v kanto jupola.

     • Felikss_AH

      Ne jamrat meni če se s tem identificiraš

     • Vojvoda Šarec.

      Jaz ne bi jamral kot avtohton nadnacioalista in kopiral ameriski patrotizem in poslusal Thomsona, v realnosti pa Lublano držijo Balkanci južno od Rvatske.

     • Felikss_AH

      Kot prvo – NIKOLI na jamram – zato raje ne vračaj z istim… zveni bedno… kot da sam ne zmoreš ničesar… a ker že gnjaviš s tem… si že slišal za – “Kontra vic ne pali jer moj ti se u usta svali”… čeprav mi ni za take dovtipe… a kaže da tako lažje skapiraš

      Ja, cenim Ameriški patriotizem… četudi je ponekod karikiran… Thompsonova glasba je veličastna in publika se odziva enako. Da pa Balkanci držijo Leibach je pa tragičen rezultat Komunistične preteklosti in Kontinuitetne mentalne inkontinence.

      Je pa ta Balkanski segment še nedolžno onesnaženje, v primerjavi z prihajajočim MultiDrekultnim… ta bo šele hec

     • Vojvoda Šarec.

      Ne spuscas se na ravn “primitivnega” zogobrca, Thomsonovo glasbo smatras kot velicastno?!

     • Felikss_AH

      Ja… kaj ti ni tu jasno?

     • Vojvoda Šarec.

      Velicasten je pokojni Dragojevič.
      Thomson je zanimiv mulariji na gasilskih veselicah.

     • Felikss_AH

      Kot sem že prej omenil pri tvojem”zakucavanju”… poišči si neko pomoč da ti razčisti pojme preden se začneš smešiti s svojo mulavo ihtavostjo

      Dragojević je bil šansonjer… ta zvrst glasbe ni veličastna… je lepa, prijetna in v tem smislu. Veličastno je na primer Wagner, ali pa državne himne… Ruska, Britanska, Ameriška… tudi Hrvaška… vojaške parade in vojaške koračnice ala Preussens Gloria… ogromni javni koncerti kot Andre Rieu na primer… in veliki koncerti skupin in pevcev… veličastno je lansiranje raket v vesolje

      Od kdaj so pa gasilske veselice z sto tisoč glavo množico, ali pa nabito polnimi stadioni…

      Zakucavaš ti sam sebe skoraj vsakokrat… in se spotikaš ob lastne žogice… tako da ti se na bučmanske “prve žoge” ne nameravam več “zaletavati”. Izdavi kaj vrednega pozornosti… ali se pa pojdi igračkati s temi tvojimi “žogicami”… menda je kaj mularije na kakšnem bližnjem dvorišču ali parku

      Zdaj pa konec pouka za tebe in tebi podobne telebane…

     • Vojvoda Šarec.

      Thomsona primerja z vrhunskimi izvajalci svetovnega formata. Kolk stadionov je napolnil v tujini? Ktero priznano tujo nagrado je dobil za svoje delo? V kter svetovno priznani gala dvorani je nastopal s svojo veličastnostjo?

     • J.Smith

      A ti ni reku da je konc pouka

     • Vojvoda Šarec.

      Kaj si ti njegov podrejeni asistent na FDV?! On glumi alfa pedra v vojaški naci uniformi ti pa v baletnem kostumu. Labodji spev šupak meraklij.

     • Lewgd

      Thompson je klasa, nagrade si pa lahko v rit vtakneš v kateri koli gala dvorani. Thompson nastopa po nabito polnih stadionih in na odptrtem kjer se zbere tudi preko sto tisoč ljudi

     • Vojvoda Šarec.

      Vaški burkež, ki ga ni vredno omenjat.
      Nabito polno imas plenico dreka.

     • Lewgd

      Da nimaš ti te tvoje plenice čez glavo navlečene

     • J.Smith

      Tale ti se pa ne spravi z

      Vsaka čast na potrpljenju

 • Olga101

  Bravo Hrvati!

 • janko

  Ženska je superwoman, perfektna angleščina. Vsestransko se Sloveniji slabo piše… Razen če bi prišli na oblast SDS, morda še DOM, vse ostalo so loleki in pogrebniki Slovenije!

  • Vojvoda Šarec.

   Ušajeva še eno stavčnega twita ne zna skompozirat brez slovničnih napak kaj šele, da bi tuj jezik tekoče govorila.

 • ehnaton

  Ste prav krivični do lastne države in njenih uspehov. Kako lahko tako omalovažujete silovit napredek naše gospodarske diplomacije v EU. Če ste pozabili, je bila leta 2016 na izjemno pomembno funkcijo v mednarodni gospodarski diplomaciji, konkretno na mesto ekonomske svetovalke na stalnem diplomatskem predstavništvu v OZN v Ženevi imenovana Kučanova hči Špela. Naj vas pri tem ne moti, da ni imela nobenih izkušenj s področja mednarodne trgovine ali v diplomaciji. Naj vas ne moti, da gre sicer za navadno, sicer dobro plačano zaposlitev v službi ene od organizacij OZN, to je tiste organizacije, ki nima za kruh (ali za burek), če tega ne plačajo Američani. Naj vas tudi ne moti, da je to organizacija, kjer še vedno mrgoli bivših jugo funkcionarjev, ali njihove dece. Sploh naj vas pa ne moti, da jo je v to službo vzel predstojnik našega stalnega sedeža, sin izpričanega jugo oficirja, ki je bil pa, da ne bi kdo pomislil v zahvalo za uslugo, pravkar imenovan za veleposlanika na Hrvaškem. Zato je naša diplomacija, za katero je še donedavnega skrbel izjemno uspešni minister Erjavec svetlobna leta pred Hrvaško in je prav, da se ob vseh naših diplomatskih uspehih iskreno veselimo tudi njihovega, sicer redkega uspeha. Zatorej, čestitke gospe Burić.

 • Lisjak

  Ta Hrvatica je pomagala Plenkoviču pri Istanbulski konvenciji(kozlarijo spola),kvote migrantov in migracije ZN.

 • tomnidari

  Kar ni uspelo zapravit ustanoviteljem OF, bodo zapravili njihovi dediči!

 • Ivanček

  Slovenija ni imela dostojne diplomacije niti pod desnimi, kaj šele pod levaki!!! Niti v Yugi nismo veljali kot diplomati nič, zato so nas podcenjevali in hvalabogu izgubili!!! Naučili se žal nismo nič!

  • tomnidari

   Mhm, tako posploševat jugo diplomacijo ne moreš! Že res, da o diplomaciji in politiki ne moremo govorit, ampak zloraba institucij politike in diplomacije za dosego političnih ciljev je zloraba moči vladajoče strukture! Tito je znal perfektno pilotirat med temi pojmi in jih uporabit v svojo korist!

 • Valter BraniSlav

  Seveda Slovenci ne bodo zmagali.
  Slovenci prevec sovrazijo drug drugega.
  Hlapcev nihce ne voli.

  • xtc

   Ne bebo Titovih oboževalcev ne mara nihče.
   Nizek IQ?
   Ja saj si doktoriralv “meriki” Prištini ali Cetinju.

   • Valter BraniSlav

    Ljubljani

 • Valter BraniSlav

  Tole mi sporocila Nova:

  We are unable to post your comment because you have been banned by Nova24TV. Find out more.

  Vendar jaz sem pametnejsi… pogruntal sem kako zaobiti blokado…

 • Common Sense

  Dokler bomo na top pozicije postavljali vaske komedijante in zabavljace na radiju Ga-Ga, bo to tako. To je stanje duha. Tu se vse zacne.

  • tomnidari

   Ne začne! Konča! Slovenci živimo še predobro, glede na to kar si zaslužimo! Isto je bilo v ranjki jugi! Dok je bilo za raju nikome ništa, nestalo za raju, urnebes!

  • Vojvoda Šarec.

   Kterga političnega raketnega znanstvenika bi ti predlagal?

 • Garbage man

  1. Hči komunističnega morilca
  2. Srbkinja v hrvaški koži
  3. Šiptar slovenski premier

 • Vojteh Dovč

  ubogi Kučan ne marajo ga ne levi ne desni ne domobranci,četniki,ustaši
  zakaj se je že začel razpad juge kdaj kje
  kdo so bili špijon vsega tega

 • Garbage man

  Se že bahajo na HRT in prav imajo – Šiptar in Cmarar rules

 • koza

  čudi me, da Srbija ni glasovala za, ker je dotična bila svetovalka v srbski vladi pred tem,(a vam je znano kaj je bilo v Makedoniji); imela je afero, na YT se najde intervju na tečnom srpskom, nakar jo je Plenki-anemki zaposlil, le kako se je Srbom zamerila, zato sem vesela, da Slo ni zanjo glasovala, na Hrvaškem je ona velik problem pri ljudeh, politika Plenkoviča in njegove vlade pa je porazna, ne samo doma, tudi v tujini, tak da ne bit fauš, to ima globji pomen, drugo leto Hr predsedje EU ali kak se že temu reče, da ne bo kriva za razpad le-te, kot za jugovino, kot pravijo …

  • Ferdo

   Koza, ti že veš…

   • koza

    ja seveda vem, če me to raz…, da nekaj hvalijo in si mislijo oh in sploh, ko se gre za banico morja se v Slo zgražajo in ne priznavajo uspeha Hr. diplomacije, to sra… pa je vrhunec, eh človek ne se hecat, tako kot so Slo izprepletli z vsemi jugo-fili, so tudi Cro, daj poglej prvih par deset minut na to temo, malo premisli kaj se tu in sedaj dogaja, ni vsa svinjarija kaznivo dejanje naj ti bo misel in uživaj, kako bodo oz. so sosedi naivni, če pa hočeš pa poglej do konca in se vprašaj, ali lahko kaj takega kje v Slo slišiš oz kdo ima jaj… za tak pogovor … https://www.youtube.com/watch?v=WuyRZcP5EPE … in ja Koza vam je samo kost za glodat, vsebine pa ni, ne?

    prejšnji koment sem napisala preden sem pogledala ta pogovor, kaj je to – šesti čut ali čarovništvo?

 • Branko Jadran

  Slovenci imamo, kljub komunisticni nesreci, tudi dve veliki sreci,,, in prva, da so juzni sosedje Hrvatje, severni Avstrijci.

 • Vojvoda Šarec.

  SDS bo lobiral za Tajanija ne za Fajonovo…

 • Vojvoda Šarec.

  @Jovo ti si še Požara prekosal v raziskovalnem informiranju;)

 • KAPIBARA

  Pač imela srečo, ker ni kandidiral naš Polž Lazar..
  – sarkazem presistut

 • Novakec1

  Tud ta si jo lufta kot naša tomička. Ni velike razlike.

 • Lewgd

  Gospa je Srbijanka. Spet se na mala vrata izvaja Srbizacija Hrvaške, veterani besnijo, rdeči pa se vračajo v starm “sijaju”. Pod skrbjo mogočnih židovskih organizacij levičarstvo ostaja v EU

 • MOSTISCAR

  KAKO PA NAJ BI MI PRIŠLI, DO TAKEGA POLOŽAJA, SAJ BI NAŠ KANDIDATKA, TAKOJ DOBILA OD SDS, ALI PA VSAJ KAKO ANONIMKO PROTI PREDLAGANI KANDIDATKI. TAKOJ BI JO POSTAVILI NA MINO!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!