fbpx

[Video] “Huda ura” v Zagrebu: Pogumna Zagrebčanka rešila življenje voznika, ki se je v potopljenem avtomobilu dušil v podvozu

Foto: Printscreen/Facebook

Iz hrvaške prestolnice poročajo o hudem neurju z obilnimi padavinami, ki je povsem paraliziral cestni in tramvajski promet. Številne kleti je napolnila voda, pešci pa so bili do kolen v vodi. Prizori potopljenih ulic, ki so zaokrožili na družabnih omrežjih, ustvarjajo vtis, kot da je prišlo do vesoljnega potopa.

Za gasilci je nedvomno pestra noč in jutro, saj so  prejeli kar tisoč pozivov na pomoč. Glede na to, da podvoze hitro zalije vode, je znano, da v času velikih nalivov ni pametno parkirati pod podvozom. Očitno pa je na to pozabil Zagrebčan, ki se lahko pogumni someščanski zahvali, da se huda ura ni končala tragično. Osebno vozilo v katerem je bil, je namreč naglo tonilo.

Foto: Twitter

Britanski trg i Ilica, prije 15 minuta…

Gepostet von ILICA am Freitag, 24. Juli 2020

Foto: Twitter

Zagrebčanka se je prelevila v pravo junakinjo
Po poročanju hrvaškega Jutranjega lista je na stisko moškega pogumno reagirala Zagrebčanka Mirna Mrčela, ki je medtem sprehajala pse. Slišala je namreč, kako neznana ženska v bližini na ves glas kriči nekomu: “Pojdi ven!”. Ko se je glasu približala je opazila, da moški v potapljajočem avtu, nikakor ne zmore priti na površje. Nemudoma ju je povprašala, če sta poklicala na pomoč, pa sta ji odvrnila, da sta a da so linije zasedene.

Foto: Printscreen videoposnetka Jutranji List

Brez kakršnih koli pomislekov se je Mirna odločila, da priveže pse, sezuje športne copate, sleče jopico in očala, ter ne napoti v vodo z namenom, da pomaga obupanemu someščanu. Pomagala mu je, da je lahko odprl vrata avta in splezal na njegovo streho. Z njeno pomočjo je moški rešil še protezo, ki jo potrebuje za hojo. Ima namreč le eno nogo. Čez nekaj minut so na mesto prispeli reševalci in pomagali pri reševanju avta in voznika, ki je sedel na njegovi strehi.

Intervencija pa se žal ni končala srečno za enega izmed gasilcev iz Prostovoljnega gasilskega društva Kustošija Davorja Kovačića. Ta je namreč preminul med črpanjem vode iz enega izmed stanovanj.

Nina Žoher