Tudi med zahodnjaki se najdejo takšni, ki proslavljajo barbarstvo: Švedski novinar ob požaru v notredamski katedrali: “Končno”

Datum:

Ko je teden dni pred veliko nočjo zagorela notredamska katedrala, so bile reakcije različne. Kristjani so dogajanje spremljali v šoku, Francozi so bili zgroženi, spet drugi so se veselili, med njimi so bili tudi nekateri, ki jim je ravno zahodna civilizacija omogočila vse, kar imajo v življenju.

                   

Švedski novinar Alex Schulman, ki piše za Expressen, je na svojem Instagramu objavil tako imenovano “zgodbo”, ki izgine v roku enega dneva, v kateri je bila fotografija goreče notredamske katedrale z njegovim komentarjem: “Končno.”

Schulmanovo objavo je opazil novinar in filmski producent švedsko-asirskega rodu Nuri Kino, ki je po poročanju Breitbarta znan po poročanju o zadevah v zvezi s človekovimi pravicami. “Končno? Česa si si tako želel? Da bi katedrala zgorela? Upam, da je to nesporazum,” je Kino izzval Schulmana na Twitterju. Slednji do sedaj ni odgovoril.

Schulman pa ni bil edini, ki je izrazil zadovoljstvo nad gorečo katedralo. Poleg ogromnega števila muslimanov, ki so se veselili požara prek socialnih omrežij, svojega zadovoljstva ni skrival niti harvardski profesor umetnosti in arhitekture Patricio del Real. “Ta stavba je bila tako obtežena s pomenom, da se njen požig zdi kot dejanje osvoboditve,” je povedal del Real za Rolling Stone.

https://twitter.com/SarahSahim/status/1117845002217037825

Ne izostane niti izjava novinarke Sarah Sahim, ki piše za Rolling Stone, Teen Vogue in Independent, ki pa je zapisala, da je požig notredamske katedrale “kozmična karma za vsa zgodovinska območja in artefakte, ki jih je Francija uničila in ukradla, ko so bili kolonialna golazen”.

Ivan Šokić

Sorodno

Zadnji prispevki

Černač: Slovenija je izgubila vso verodostojnost

Po medijskem razkritju zaušnice, ki jo je Evropska komisija...

[Video] Divji zahod: Kompilacija posnetkov, kako se je Vučić lotil volitev

Prejšnjo nedeljo so v Srbiji potekale lokalne volitve, na...

To je ženska, ki je spala s 300 osebami na leto, petimi na dan, mama jo podpira!

Annie Knight je obogatela z ustvarjanjem vsebin za odrasle....

Zmaga? Ne. Moralni poraz brez primere v zgodovini!

Evropske volitve so sicer pokazale prevlado Janševe stranke, ki...