[Video] Kristjani so najbolj preganjanja vera na svetu: Krščanske cerkve gorijo, islamisti ugrabljajo krščanska dekleta in jih prodajajo v suženjstvo, mediji pa molčijo!

Foto: epa

Najverjetneje marsikdo ni vedel, da je krščanstvo najbolj preganjana skupina na svetu krščanstvo, kar pa seveda ne čudi glede na to, da zahodnoevropski mainstream mediji to dejstvo pogostokrat prezrejo. 

V tem primeru gre za kristjane, ki živijo v večinsko muslimanskih državah. Če je bilo še sto let nazaj 20 odstotkov Severne Afrike in Bližnjega vzhoda krščanskega, je danes razlika očitna, saj delež krščanskega prebivalstva znaša štiri odstotke.

Do tolikšnega upada krščanstva v tem delu sveta je prišlo v zadnjem desetletju. Če vzamemo pod drobnogled Egipt, lahko vidimo, da je v zadnjih dveh letih več deset tisoč koptskih kristjanov zapustilo Egipt. Seveda je v Egiptu še veliko takšnih, ki si zaradi zatiranja želijo zapustiti državo, ampak si tega ne morejo privoščiti. Seveda ni nobena skrivnost, čemu koptski kristjani želijo oditi. Spomnimo, da se je 1. januarja 2011, zgodil napad na dve krščanski cerkvi v Aleksandriji.

Napadi na cerkve naraščajo
V zadnjih letih pa smo lahko videli še več napadov na cerkve. Nekaj izmed njih jih je v napadu zgorelo do tal. Samo v avgustu 2013 je Muslimanska bratovščina skupaj s svojimi podporniki napadla in uničila kar 80 cerkva. Žal pa Egipt v zvezi z napadi na kristjane ne predstavlja nobene izjeme, namreč v zadnjih letih so v Nigeriji uničili več sto cerkva. 41 kristjanov je bilo ubitih tekom Božiča v severnem delu Nigerije leta 2011. 8. aprila 2012 je bilo samo tekom velikonočne maše v nigerijski prestolnici v bombnem napadu ubitih vsaj 38 ljudi.

Cerkve napadajo tudi v Iraku in Siriji ter skoraj vsepovsod, kjer stojijo krščanske cerkve na Bližnjem vzhodu. Videti je mogoče, da se po svetu uničuje tudi podjetja kristjanov, ugrablja se krščanska dekleta, mlada dekleta prodaja kot mlade neveste ali sužnje.

Hana Murn

 • pajot

  Tako,kot je napovedal Nostradamus. Uničenje krščanstva.
  Napovedal pa je tudi uničenje mohamedanstva.
  Vsak od nas naj sledi svojemu Bogu,ki je v njem.

  • Lustrator

   Krščanstvo ne bo NIKOLI uničeno, v to sem absolutno prepričan, saj o tem govorijo RESNIČNI preroki, sveti možje, ne pa nek novoveški vedeževalec. Je pa dejstvo, da je prav zaradi svojega temeljnega pomena za utemeljitev in obrambo človekovega dostojanstva že od samih začetkov krščanstvo najbolj priljubljena tarrča za uničenje. Če ne bi bilo za njim Boga, bi že pred davnimi stoletji propadlo.

   • pajot

    Boga bomo spoznali,ko umremo. Nič prej. Nekateri smo ga spoznali že zdaj. Na tem svetu pa se bo drugače misleče preganjalo še naprej.
    Nostradamus je veroval v krščanskega Boga. Kaj je videl in kaj predvideval, pa je prepuščeno vsem nam naj si razlagamo po svoje.

 • Andrej

  Kristjani morajo biti pa res nevarni, da jih je potrebno povsod preganjati. Najhujši preganjalci pa so nebrzdani liberalizem z roko v roki s skritim komunizmom in Islam. Ti pa so res najnevarnejši. A se delamo, da tega ne vemo.

 • Van Der Waals

  NIČ PRESENETLJIVEGA ISLAMISTI KOMUNISTI ZAVEZNIŠTVO. TAKOJ ME SPOMNE NA SLIKO FAJONKE IN ŠIPTARJJEV KI STE JO OBJAVILI!

 • Lustrator

  Še en čudovit paradoks kulturnih marksistov, ki se pod blefom zaščite zatiranih skupin želijo znova povzpeti na svoj absolutni diktatorski stolček; zanje so namreč najbolj ranljive skupine ravno tisti, ki družbi (večini) povzročajo največ ran;
  – muslimani,
  – LGBT fanatiki,
  – temnopolti
  – feministke
  – ženske, ki se brez pomisleka odločajo za splave,
  medtem ko za krivce razglašajo predvsem nas kristjane, ki pa smo DOKAZANO najbolj preganjana vera na svetu in bi morali biti prva izmed vseh skupin za katerih zaščito bi se morali prizadevati, če bi imeli iskrene namene.

  Komunizem bi se pravzaprav lahko preimenoval kar v oksimoronizem, ker je njihovim svetovnim nazorom dejansko skupno edino to, da so vsi po vrsti med seboj v protislovju.

 • Domoljub

  Medije oblikujejo novinarji. Novinarje oblikujejo fakultete (po celem svetu) v pretežno kulturno marksističnem duhu; zato pa je Slavoj Žižek globalno drugi najbolj poznani Slovenec, kaj hitro za Melanijo. In pretežno levičarske fakultete prav tako kot islam najbolj na svetu sovražijo krščanstvo in posledično evropsko civilizacijo. Eni in drugi bodo naredili vse za njun konec v naslednjih desetletjih, preden se nato pobijejo med sabo.

  Ostane nam torej zgolj opcija sprejetja tega ali pa prekleto krvava tretja svetovna vojna, tokrat kot seštevek nekaj deset državljanskih. Tik-tak, tik-tak…

 • All Bot

  NSi dvoličneži pa rinejo Merklici v rit in glasujejo za sankcije proti Madžarski in Polski, ker nočejo vzet migrantov.

 • ljubinica

  Navedbe o preganjanju kristjanov v muslimanskih drzava so seveda resnicne.
  Ampak to je samo pol resnice.
  Treba je slisati judovske rabine …. Kaj pravijo?
  Najvecji sovraznik Judov je krscanska Evropa. Krscanstvo je preganjalo Jude stoletja. Zdaj Hasem (Bog) uporablja Muslimane za mascevanje nad kristjani. Measure for measure ali milo za drago.
  Zahodni mediji ne pisejo o preganjanju kristjanov? Seveda ne. Saj so v judovskih rokah.
  Zalostno je, da se Nova24 sklicuje na judovskega propagandista Pragerja.
  Njemu kristjani dol visijo, njemu je samo do Izraela….

 • skorpijon93

  nagnat muslimane jebenti !

 • Piš

  Glede na to, koliko tisoče in tisoče ton bomb, kristjanske države zmečemo na muslimanske države, koliko nič krivih nič dolžnih pobijemo z našimi vojnami na osnovi laži, zaradi nafte in ostalih zadev, dvomim, da ta del naslova drži “Kristjani so najbolj preganjanja vera na svetu”.
  In ne čudim se, ravno zaradi tega, da je velik del ostalega sveta jezen na nas.