[Video] Kristjani so najbolj preganjanja vera na svetu: Krščanske cerkve gorijo, islamisti ugrabljajo krščanska dekleta in jih prodajajo v suženjstvo, mediji pa molčijo!

Datum:

Najverjetneje marsikdo ni vedel, da je krščanstvo najbolj preganjana skupina na svetu krščanstvo, kar pa seveda ne čudi glede na to, da zahodnoevropski mainstream mediji to dejstvo pogostokrat prezrejo. 

                   

V tem primeru gre za kristjane, ki živijo v večinsko muslimanskih državah. Če je bilo še sto let nazaj 20 odstotkov Severne Afrike in Bližnjega vzhoda krščanskega, je danes razlika očitna, saj delež krščanskega prebivalstva znaša štiri odstotke.

Do tolikšnega upada krščanstva v tem delu sveta je prišlo v zadnjem desetletju. Če vzamemo pod drobnogled Egipt, lahko vidimo, da je v zadnjih dveh letih več deset tisoč koptskih kristjanov zapustilo Egipt. Seveda je v Egiptu še veliko takšnih, ki si zaradi zatiranja želijo zapustiti državo, ampak si tega ne morejo privoščiti. Seveda ni nobena skrivnost, čemu koptski kristjani želijo oditi. Spomnimo, da se je 1. januarja 2011, zgodil napad na dve krščanski cerkvi v Aleksandriji.

Napadi na cerkve naraščajo
V zadnjih letih pa smo lahko videli še več napadov na cerkve. Nekaj izmed njih jih je v napadu zgorelo do tal. Samo v avgustu 2013 je Muslimanska bratovščina skupaj s svojimi podporniki napadla in uničila kar 80 cerkva. Žal pa Egipt v zvezi z napadi na kristjane ne predstavlja nobene izjeme, namreč v zadnjih letih so v Nigeriji uničili več sto cerkva. 41 kristjanov je bilo ubitih tekom Božiča v severnem delu Nigerije leta 2011. 8. aprila 2012 je bilo samo tekom velikonočne maše v nigerijski prestolnici v bombnem napadu ubitih vsaj 38 ljudi.

Cerkve napadajo tudi v Iraku in Siriji ter skoraj vsepovsod, kjer stojijo krščanske cerkve na Bližnjem vzhodu. Videti je mogoče, da se po svetu uničuje tudi podjetja kristjanov, ugrablja se krščanska dekleta, mlada dekleta prodaja kot mlade neveste ali sužnje.

Hana Murn

Sorodno

Zadnji prispevki