[Video] Ministrica za zdravje v bosanskem Unsko-sanskem kantonu potrdila šokantna dejstva: mladi migranti prenašajo hude nalezljive bolezni!

Nermina Ćemalović (Foto: Youtube)

Ilegalni migranti, ki se trenutno nahajajo v Bosni in Hercegovini in bodo kasneje množično nadaljevali pot proti Sloveniji, s seboj prinašajo različne nalezljive bolezni. Ministrica za zdravje v Unsko-sanskem kantonu Nermina Ćemalović je potrdila, da je zaradi migrantske krize higiensko-epidemiološka situacija na območju Bihaća in Velike Kladuše nadvse zaskrbljujoča. “90 odstotkov vseh migrantov predstavljajo mladi med 15. in 30. letom starosti, med katerimi so tudi HIV pozitivne osebe ter osebe z aktivno tuberkulozo, hepatitisom B in hepatitisom C.” Ob tem je opozorila tudi na razširjenost garij in različnih odvisnosti med ilegalnimi migranti.

Tako kot v Sloveniji se tudi v Bosni in Hercegovini še vedno soočajo z velikim navalom ilegalnih migrantov, ki večinoma želijo nadaljevati svojo pot v smeri držav Zahodne Evrope. Ilegalni migranti, za katere so razmetavanje smeti, kraje, ropi, posilstva in druga kriminalna dejanja nekaj povsem sprejemljivega, pa s seboj ne prinašajo le opustošenja, ampak tudi različne bolezni.

Ministrica za zdravje Unsko-sanskega kantona Nermina Ćemalović je v ponedeljek potrdila, da je zaradi migrantske krize higiensko-epidemiološka situacija v Unsko-sanskem kantonu nadvse zaskrbljujoča. Dodala je, da je v zadnjem mesecu na območje kantona prišlo kar 600 novih ilegalnih migrantov, tako da jih je na celotnem območju sedaj skupno že 6 tisoč, pri čemer je velika večina nastanjena v migracijskih centrih Bira v Bihaću in Miral v Veliki Kladuši. Za televizijo Fena je Ćemalovićeva povedala, da “90 odstotkov vseh migrantov predstavljajo mladi med 15. in 30. letom starosti, med katerimi so tudi HIV pozitivne osebe ter osebe z aktivno tuberkulozo, hepatitisom B in hepatitisom C.” Ob tem je opozorila tudi na razširjenost garij in različnih odvisnosti med ilegalnimi migranti.

Migranti v Veliki Kladuši (Foto: epa)

Poudarila je, da je epidemiološke situacije v obeh že omenjenih migrantskih centrih praktično nemogoče nadzorovati, saj se lahko v enem samem prostoru naenkrat nahaja tudi 2 tisoč ilegalnih migrantov, med katerimi se bolezni zelo hitro širijo. Kot dodaja, imajo oblasti sicer na voljo dovolj zdravnikov, da pa jim primanjkuje zdravstvenih prostorov. Kot primer je navedla kantonsko bolnišnico v Bihaću, katere zmogljivosti zadoščajo le za zdravljenje domačega prebivalstva. Če bi torej med ilegalnimi migranti prišlo do izbruha katere izmed epidemij, omenjena bolnišnica ne bi mogla sprejeti vseh obolelih.

Ćemalovićeva je potrdila, da so razmere na območju tudi sicer kaotične. V povezavi s slednjim je povedala, da so migranti popolnoma okupirali Bihać, kjer domačega prebivalstva praktično ni več na spregled. Ob tem je dodala še, da si dekleta zaradi strahu pred ilegalnimi migranti ne upajo več na ulice. Navedla je celo primer, ko so migranti eni izmed prostovoljk, ki jim je prinesla hrano, zlomili roko.

Migranti v Bihaću (Foto: Twitter)

Na številne bolezni migrantov je že lani opozoril takratni minister za zdravje v Unsko-sanskem kantonu Hazim Kapić, ki je povedal, da številni med njimi s seboj prinašajo uši in srbečico. Omenjene besede so povzeli številni domači in tuji mediji. Več o tem preberite TUKAJ.

M. D.

 • karlina

  BRAVOOO, VSAKA ČAST, KOT, DA TEGA NE BI VSI VEDELI, PREKLETA LEVAŠKA BANDA, IZDALI STE NAS-DRZAVLJENE EVROPE, ZA TO BOSTE NEKOČ ODGOVARJALI. SICER PA, NI ČUDNO, DA SO V SLOVENIJI VEDNO BOLJ DOLGE ČAKALNE VRSTE-MALO POMISLITE-KDO JE TISTI, KI IMA PREDNOST PRED NAMI IN JE TAKO OBRAVNAVAN, KAJTI V NASPROTNEM PRIMERU….ODGOVOR JE NA DLANI !!!!!

  • Lokomotivführer

   V smislu konfucija, smo v naši občini (katastrofalno vzdrževane ceste) sprejeli odlok, da mora vsak migrant dobiti nov osebni avto.

   Sedaj sploh ne bo več vprašanje obnove cest, za drage goste bodo v trenutku vse obnovljene.

 • samsara

  Hudo bo za našo veleizdjalsko oblast, ko bo napočila ura resnice in odgovornosti ne bo mogoče ubežati.

  • if

   Naj se zgodi čim prej!

  • Felikss_AH

   Hebe se njim za odgovornost… tisti bolj zviti pa itak imajo pripravljen umik… tam kamor so že spravili denar. Zato pa so v politiki

 • samsara

  “…so migranti eni izmed prostovoljk, ki jim je prinesla hrano, zlomili roko.”

  Zaslepljena ‘humanistka’, je dobila lekcijo, a kdo ve ali se je iz doživetega kaj naučila in ustvarila izkušnjo? Njen problem. Če bo porebovala še, bo to tudi dobila.

 • Imperial Commando

  Slika: “migranti v Bihaću”. Na sliki je Sarajevo, v ozadju twist tower.

  Sam tolk ;)

  • stajerc5

   V Bihacu se slikati ne smejo vec, ker jih je prevec, verjetno. Saj ves, kdo ima lahko samo podobo muslica?

 • milanček

  ddr fajonova bo rešila vse te probleme, je v stalnem kontaktu z ddr. kućanom, zdravljenje obvladata ta dva idiota!

 • samsara

  Se spomnite kaj vse so zganjale oblasti v primeru umetne panike izzvane zaradi nekakšne umetno plasirane pričje gripe.
  Koliko cepiva so pokupile države, posebni režimi na letališčih…
  Ali nam vrli farmacevti oz. njih lastniki pripravljajo plodna tla z aizbruh epidemij enormnega obsega?
  To bo posla!!! Države bodo spet kupovale cepiva in farmacevti bodo zaslužili stotine milijard, če ne tisoče milijard. Ljudstvo vse plača.

  • stajerc5

   Ta tvoj komentar je verjetno rezultat tvojega necepljenja! Bog ti naj pomaga, ce ti cepljenje ne sme!

   • Observer

    Točno tako, Bog pomaga tistim, ki iščejo zdravila v Božjem stvarstvu, ki ga je ustvaril in je za vsako bolezen, za vsak virus, za vsako bakterijo, v naravi ustvaril tudi zdravilo.

  • RATATA

   Na obroke kar gre…

  • Observer

   Za vse te naštete bolezni v članku obstajajo NARAVNA zdravila, vendar pa jih tisti na vrhu skrbno skrivajo pred večinsko ignorantnimi in poneumljenimi prebivalci sveta, ki kljub temu, da imajo internet niso sposobni odkriti resnice, zato da ljudje še naprej pridno jedo kemijo z zdravju nevarnimi stranskimi učinki. Samo v ZDA je veliko zdravnikov, ki to ve in nekateri so zaradi diktatorske farmacije, ki teh NARAVNIH zdravil in znanja o njih ne pusti v javnost, morali zapustiti ZDA in sedaj imajo svoje ordinacije v Mehiki, Braziliji, itd.

   Pred leti pa so zaskrbljeni Američani na youtube objavljali videje v katerih so pokazali, da alternativne doktorje, ki vedo resnico tudi morijo, tako v ZDA kot v Evropi. Znan je primer Ameriškega zelo priznanega doktorja Bradstreeta, ki je odkril in znanstvno podkrepil direktno povezavo med cepivi in avtizmom ter rakom, in so ga našli z metkom v prsih, rekli so pa da je naredil samomor. Njegovi svojci zanikajo, da je naredil samomor. Ja, v takem svetu živimo.

   Ljudje smo tako zasičeni s farmacevtsko propagando in indoktrinirani in programirani (s strahom), da sprva sploh ne moremo dojeti, da obstajajo v NARAVI zdravila, ki vse to pozdravijo. Recimo najmočnejši antibiotik in antivirotik, ki se skriva v Japonski prehrani in v vsaki prehrani, ki vsebuje morsko hrano (kdo ugane?), zato so Japonci tako dolgoživi in zdravi kljub temu, da nimajo obveznega cepljenja. Ta NARAVNI antibiotik in antivirotik. ki je esencialnega pomena za naše telo, ker ima v telesu še nešteto drugih funkcij, so nekaj desetletij nazaj dodajali v moko za kruh, tako da smo ga jedli s kruhom, potem pa presenečenje, so ga odstranili in ga nadomeestili s kancerogenim bromom, ker jim tako mar za naše zdravje ne.

   Najhuje je pa, da potem poneumljene in ignorantne množice, ki verjamejo farmacevtskim lažem, zaradi programiranega strahu postanejo kot stekli psi proti ljudem, ki poznajo resnico, zavračajo cepiva in vso kemijo in svoje zdravje iščejo in najdejo v naravi.

   https://www.naturalhealth365.com/GcMAF-holistic-doctors-1508.html

 • JANEZ GUS

  Adi jih je prvo gnal pod tuš.

 • Anton

  nič skrbet naši levičarji jim bodo zgradili azilne domove

  sarkazem press

 • RATATA

  Razkuževanje z metalci plamena je še najbolj zanesljivo, ob upoštevanju varnostnih ukrepov seve…

 • JANEZ GUS

  Mogoče bo to zredkalo naše kvazi humanitarce,ki tako radi zahajajo v te kamelojebske centre.

 • RATATA
  • Artur

   Prav neverjetno je da to objavi SiolNET nekdo bo moral iz SiolNET-a pod nujno iti v Murgle na zagovor .

 • Artur

  Komunajzlslka narodno izdajalska drhal s svojimi nevladnimi kriminalci se “globoko” po komunajzlsko ne strinja z Ministrico za zdravje iz bosansko Unsko-sanskega kantona ona se izmišlja in pretirava, stanje je po njihovo takšno kot na njihovih piknikih z njihovimi zločinskimi simboli.

 • Common Sense

  In spet so ubogi. Kao, da je naša dolžnost, da jih sprejmemo. Zakaj že?

 • Van Der Waals

  muslimane cigane črnuhe vn iz evrope!

 • Skrajno Desni

  Edino pravo zdravilo šus v glavo.

 • Franc Šink

  Zaradi vseh teh prijateljev ki jih ima Fafonka si ne bi več upal spati z njo.

  • Mirko

   Spal bi že, ampak ne bi se upal zbuditi zraven nje, ali pa se jo dotakniti.

 • Ryuk
  • Darth Vader

   RTV je v stiku s Sorosovemi NGO operativci, ki delujejo na terenu v bosni in informirajo ilegalce, kako priti do azila….

  • Observer

   Bodo fasali še kaj hujšega, ker so v stiku ilegalnimi migranti in jih tihotapijo naprej. To bo dobra lekcija za njih.

 • Darth Vader

  te ljudi je liberalno-levičarska oblast EU v okviru programa varovanja človekovih pravic pobrala iz zaporov omenjenih držav, ter jim ponudila zatočišče v evropi na stroške davkoplačevalcev…..večina njih je bila obsojena na smrt, preganjani v svojih državah zaradi takšnih in drugačnih zadev……ah za v Slovenijo bodo dobri…..se bodo vsaj levičarji lahko križali z njimi :)

 • AG Eric Holder

  Nermina Ćemalović —- je poturčena Srpkinja —– kateri starši so prodali vero za večeru……. Je bil Islam na Balkanu, dokler Turci niso prišli?!………. NE, NE, NE. :)

  PS: Podobno kot Janšisti……… izdali državo in vero. :)

 • macon

  Dvonožni kup dreka, levi fanatiki se bojite vseh sosedov, “fašistov”, EU, ZDA, kapitalizma in “neoliberalizma”, edine znosne so vam Rusija, Kuba in Venezuela, kjer z izmečki kot si ti redno filajo greznice.

  • AG Eric Holder

   Slava Rusiji! Slava Putinu! :)

   PS: Edini garant mira na svetu. :)

   • macon

    Debil, razumem rusko. pogledal sem stotine filmov v ruski sinhronizaciji, ti pa sanjaš Stalina. Stalin je najraje trpal v gulage popolne izmečke kot si ti, ker je vedel, da za tri rublje prodate mamo in domovino.

    • AG Eric Holder

     Rusijo, Srbijo, Republiko Srpsko, ne bi prodal za nič na svetu. :)

     PS: Slovenijo pa bi………… Za 2$. :)

     • macon

      Tele v nova vrata, o Rusiji nimaš pojma. :)

     • AG Eric Holder

      Važno, da ti vse veš. :)

      PS: Seljaćina. :)

     • macon

      Seljačine si dajete pluse. :)

      Jaz sem Amerofil in Rusofil, ti pa samo komunajzar, žalosten izgovor za človeka. :)

     • Observer

      Sama ljubezen te je.

     • JANEZ GUS

      Ti si eden od izbrisanih,ki te krmi Slovenija.Jebal bi ja vam mater,golazen prebrisana.Tudi za to bo še prišel ćas.

 • AG Eric Holder

  Se je “airborn division” oglasil? :)

  PS: Hahahahahah. :)

 • Perkele

  Fake news v praksi na Nova24… “migrant v Bihaću”, fotka pa izpred sarajevske železniške postaje.

  • AG Eric Holder

   Slika je simbolična. :)

   PS: Članek tudi. :)

  • Amerikanc

   Nisem vedel, da je camping pred želežniško postajo.

   • AG Eric Holder

    Hvala za “lajk”. Ne vem, zakaj si ga odstranil. :)

    PS: Janša ne bo jezen. :)

   • Perkele

    Ta del kampa so sanitarije, ko fontana dela.

  • Janka Kranjka

   Pomembno je trenutno samo to, kar v posnetku pove ministrica Ćemalović. Vse ostalo nima zdaj takega pomena, je zgolj simbolično.

 • Stanislav Juznic
 • šmentanamuha

  Skratka z eno besedo: SRANJE.

 • Slovenec

  Še en razlog več, da tudi blizu slovenske meje ne smejo priti kaj šele čez mejo.
  Obvezno je treba postaviti visoke ograje
  z žico in el.tokom jakosti električnega pastirja. Potrebno je imeti toliko policistov in vojakov, da eden drugega vidi na ravni
  liniji.

  Osebno bi jaz takoj aktiviral Frontex.

  • Observer

   Ne. Frontex bi jih po ukazu tistih, ki vse to režirajo na vrhu, lepo spustil naprej. Mi moramo svojo vojsko nazaj postaviti na noge, dobro plačati vojake in policijo in bomo že sami zmogli, tako kot so madžari. Če pride Frontex, je to še en del suverenosti naše države manj. Zato pa komunisti uničujejo našo vojsko.

  • Janka Kranjka

   Napetost v žicah je lahko tudi “bolj primerna”, kot zgolj tista v pastirju.

 • Branko Jadran

  Dobra novica,,, VSE TE NASTETE BOLEZNI DOBIMO BREZPLACNO. Bravo nasi, zdaj da vidimo kdo kdo ima previlegije kot prvi dobit, ali bodo cakalne vrste.

 • Povprečen Državljan

  Vsaka čast aktualni oblasti,da težave rešuje na civiliziran način.Groza me je, če samo pomislim,kako bi jih reševali ;pravoverni;

 • AG Eric Holder

  Kar naj jih balije obdržijo. :)

  PS: Zaslužijo si svojo braćo, katere so vozili in uvažali na bojišča, leta 1991. :)

 • AlojzZ

  Štirje jezdeci apokalipse:

  1. Antikrist, ki mu bo dana oblast in bo premagal vse, ki mu nasprotujejo. Antikrist je lažni posnemovalec pravega Kristusa, ki se bo tudi vrnil na belem konju (Razodetje 19,11–16).

  2. Drugi jezdec se nanaša na strašno bojevanje, ki bo izbruhnilo v poslednjih časih.

  3. Tretji jezdec apokalipse se nanaša na veliko lakoto, do katere bo prišlo, verjetno kot posledica vojn od drugega jezdeca.

  4. Četrti jezdec apokalipse simbolizira smrt in opustošenje.

  Kako zmagati? Z molitvijo in pokoro, kot so to storili v Ninivah (Jon 3, 1-10)

  • AG Eric Holder

   Jaz bom zmagal. :)

   PS: In vzel vam bom ženske. :) #HAhahahahhahahah

  • Sonce

   Molitev pomaga

 • šmarnica je večna

  Štirje jezdeci apokalipse:

  1. Antikrist Princ Teme, ki mu bo dana oblast in bo premagal vse, ki mu nasprotujejo. SDS-ov Princ Teme je lažni posnemovalec pravega Kristusa, ki se bo tudi vrnil na belem konju (Tunekovo Razodetje 19,11–16).

  2. Drugi jezdec Princ Teme se nanaša na strašno razslojevanje, ki bo izbruhnilo v poslednjih časih.

  3. Tretji jezdec apokalipse, Princ Teme se nanaša na veliko lakoto, do katere bo prišlo, verjetno kot posledica prevzema oblasti.

  4. Četrti jezdec apokalipse, Princ Teme, simbolizira smrt in opustošenje.

  Kako zmagati? Z volitvijo demokratične levice (Foglof Tunek 3, 1-10)

  • slosin

   …ne pij šmarnice, po njej se ti blede…….

  • Common Sense

   Kaj je to demokraticna levica? To obstaja? Kje?

 • Olga101

  Glede na komentarje levičarja pod mano, zgleda da je prišel od tam…

 • Olga101

  Bosanci! Zaprite meje!

 • sem dokaj

  Na Počku vojska strelja v prazno, meje oziroma suverenitete RS pa prepuščamo ilegalnemu prehodu neznancev z neznanimi nameni.

  • sunday

   menim, da so že kar znanci z znanimi nameni – verjemi, da smo jih do sedaj že imeli priliko spoznati, če še jih kdo ni, potem je ta iz drugega sveta – to so okuženi smradi, iztrebki satanovih podgan, ki niso vredni niti, da jim gnoj rečeš !!!

 • Novakec1

  A se pol čudite da jih polcaji naprej spuščajo, naj si roke drugi mažejo. Jaz bi tudi tako naredu.

 • slosin

  ne boljite….dej preved tole…

 • Artur

  Ja zdaj v 2019 niso samo v paniki zdaj že blaznijo maškarado imajo že skoraj vsak mesec njihova blaznost že dosega kritično točko, ko se jim bo do konca utrgalo za norce pa se ve, da delajo kardinalne napake, ki jih bodo stale glave .

 • Felikss_AH

  Vse velike epidemije so priromale v Evropo iz Vzhoda in Juga… tradicija se zdaj samo nadaljuje. Evropske Multikulti-Radodajke in profesionalne Multikulti-fukalke bi morale biti registrirane in vidno označene… tako da ne bo pol jojmene… pa kdo bi si to mislu… tako v redu je zgledala…

 • xtc

  Ne vem zakajse čudijo,daimajo take in take bolezni pa golazen,hm?
  Popolnoma logično vse to načeloma gre nekje v štric z drhaljo ,ki je navadno nosilec ali prenašalec tega.
  Samo vseeno nekaj pa me oti kako lahko imajo Inžinirji,atomski fiziki,doktorji,doktorji medicine in intelektualci,bolhe,uši,parazite in nalezjiver bolezni-saj so baje po navedbah levih nadpovprečno izibraženi?

 • Mirko

  Kako je opisal islam človek, ki ga dobro pozna, saj živi tam https://siol.net/novice/svet/strokovnjak-za-radikalizacijo-evropa-se-ni-videla-najhujsega-454084 Še več o tem pa si lahko preberete na strani https://www.thereligionofpeace.com/, v zadnjih devetih dneh, ko traja ramadan je bilo v 52 napadih radikalnih islamistov ubitih 234 ljudi, v enem napadu radikalnega desničarja pa en človek.

 • xtc

  He,he,he,he torej doktiorji in inžinerji in astrofiziki z picajzli,bolhami,ušmi,garjani,dizenterijo,lišmaniozo ipd boleznimi 24 stol. a je to možno?

 • bubamara

  V SLO so problem necepljeni Slovenci. Kozejebec z hepatitisom: welcome.

 • stane

  Nebi bilo potrebno,bi sama dala.

 • sodnikisozločinci

  Zdaj mi je jasno, zakaj Merkelca in Macron uvažata islamske migrante. Pobiti nas hočeta z virusi kuge in črnih koz, krivdo pa zvrniti na njih.

 • sloustava

  Evo predlog, dobronameren: zahtevaj, Fajonova mnozicen zbor na Kotnikovi, povabi se Kucana, Jankovica in vse migrantoljube, pa si te “uboge “ razdelite. Hkrati pa dajte polna pooblasrila trgovcem z ljudmi in jih oskrbite z vsem, da boste imeli vi, migrantoljubci vse vec nalezljivih bolezni….Slovenec ne bo jokal, Belokranjci tudi ne, Ilirskobistricani tudi ne, vi boste pa zadovoljeni…povsod! A ni to kul?!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!