fbpx

(VIDEO) Množični pretep migrantov na moskovskem pokopališču: najmanj trije mrtvi, več ranjenih

Foto: YouTube

V današnjem množičnem pretepu na moskovskem pokopališču, ki se ga je udeležilo 400 migrantov, so umrli najmanj trije ljudje, najmanj deset je bilo ranjenih, poroča RT. Med smrtnimi žrtvami naj bi bil tudi policist.

RT poroča o množičnem pretepu na moskovskem pokopališču, ki se ga je udeležilo 400 ljudi, domnevno migrantov, ki so bili med drugim oboroženi tudi s puškami kalašnikov in kovinskimi palicami. V pretepu so trije udeleženi umrli; med temi naj bi bil tudi en policist, čeprav uradniki tega še niso potrdili. Najmanj 29 udeležencev so odpeljali v bolnišnico, štirje so v kritičnem stanju.

Policisti so pridržali več kot 100 oseb. Medtem ko sta dva osumljenca poskušala zbežati z avtom, sta do smrti povozila dva človeka.

Policisti so skušali nasilje na pokopališču, ki se razteza na 200 hektarjih, prekiniti z opozorilnimi streli. Streljanje in povišana varnost na območju so povzročili velike prometne zastoje v bližini pokopališča, mnogi pa so na spletu že objavili prve posnetke s prizorišča, z zvoki streljanja, ki se slišijo v daljavi.

https://www.youtube.com/watch?v=H9NoKd2QN2w

V. V.