fbpx

[Video] Moški z avtom zapeljal v ograjo pred kabinetom nemške kanclerke Angele Merkel!

Avto, ki se je zaletel v ograjo pred kabinetom nemške kanclerke Angele Merkel (foto: EPA)

Tik pred začetkom srečanja na katerem je bilo načrtovano odločanje o podaljševanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19, se je v vrata ograje pred uradom nemške kanclerke Angele Merkel zaletel avtomobil. Nemške oblasti verjamejo, da ne gre za napad ekstremistov.

“Ustavite politiko globalizacije” in “Prekleti morilci otrok in starih ljudi,” je pisalo na straneh avtomobila, ki se je zaletel v železno ograjo pred uradom nemške kanclerke Angele Merkel v Berlinu.

Po samem dogodku, do katerega je prišlo v sredo, 25. novembra 2020, ni bilo nobenih informacij o žrtvah. Na prizorišču se je vseeno zbralo na ducate reševalcev in oboroženih policistov, ki so si za preiskavo avtomobila znamke Volkswagen pomagali tudi s psi.

Voznik avtomobila in domnevni krivec za prometno nesrečo naj bi bil moški v poznih srednjih letih poroča RT, s prizorišča nesreče pa so ga odpeljali na vozičku. “Skušamo ugotoviti, ali se je voznik namerno zaletel [v vrata],” so sporočili z berlinske policije.

Avto, ki se je zaletel v ograjo pred kabinetom nemške kanclerke Angele Merkel (foto: EPA)

Čeprav so krivca za prometno nesrečo odpeljali v pripor, tiskovni predstavnik policije ne verjame, da je šlo za napad ekstremistov.

Pisarna Merklove se nahaja stran od kakršnihkoli glavni cest, v samem centru Berlina, na drugi strani trga kjer stoji Reichstag – nemški parlament.

Ivan Šokić