fbpx

[Video] Multikulti v praksi: Nigerijski raper, ki je kot migrant prišel na Švedsko in dobil državljanstvo, zdaj poziva črnce, naj začnejo pobijati belce

Jesse Ekene Nweke Conable (vir: twitter)

Nigerijski raper Jesse Ekene Nweke Conable, ki je leta 2008 dobil švedsko državljanstvo, je v svojem videu ostale črnce pozval k pobijanju belcev.

“Če katerikoli belec ali belka o vas govori slabe stvari – ga ustrelite!” je svoje občinstvo na YouTubu pozval nigerijski raper in youtuber, 22-letni švedski raper Jesse Ekeke Nweke Conable, ki je leta 2008 migriral na Švedsko.

Conable je po pisanju švedskega Samhällsnytta ustvaril Instagram račun Barasvarta (v prevodu “Samo za črnce”), ki dovoli spremljanje vsebine samo črncem. Na računu se pogosto pojavljajo slogani, kot sta “Črncem moč na Švedskem” in “J*beš belce”.

“Nadaljujte z vojno. Mi črnci bomo zmagali – postali bomo številka ena – nekega lepega dne bomo postali številka ena – premagali bomo te belce. Tako kot so ti belci nas vzeli za sužnje, bi morali tudi mi njih vzeti za sužnje in še slabše ravnati z njimi,” je po pisanju portala Voice of Europe svoje občinstvo pozval Conable.

https://twitter.com/TSidlyarevich/status/1172179463070769152

Glede na to, da je Conable šele leta 2008 prišel na Švedsko, je njegov argument o suženjstvu, milo rečeno, iz trte izvit. Če ga tako motijo belci, lahko vedno odide nazaj v Nigerijo, kjer bo lahko užival v vseh blagodatih obdanosti s svojimi črnimi brati in sestrami, kakor sam naziva svoje črnsko občinstvo.

“Vzeli bomo njihove psice in vzeli bomo njihov denar. Da sem čisto iskren, mi bomo najboljša rasa kdajkoli,” obljublja Conable svojemu občinstvu. “Mi smo afriški bojevniki, oni nam niso dorasli. To je samo začetek, moč črncem.”

Conable na YouTubu uživa občinstvo, ki obsega skoraj 280 tisoč naročnikov. V njegovi rasizma proti belcem polni skupini sledilcev na Instagramu pa je več sto ljudi.

Ivan Šokić