fbpx

[Video] Najbolj “hit” trgovina ta čas v Gazi, kjer lahko kupite opremo za iztrebljanje Judov: Hitler

Foto: printscreen

Palestinci niti več ne skrivajo, da podpirajo terorizem, o čemer priča trgovina v Gazi, z opremo za teroriste, z imenom Hitler 2. Že izbor imena je nenavaden, za piko na i pa imajo blago razstavljeno kar na modelih, ki so jim v roke namestili še nož. Vse za avtentičnost, ni kaj! 

V Gazi mnoge navdihuje trgovina z imenom Hitler. Kupcem je všeč, ker je bil Hitler “najbolj anti-judovska oseba”, pravi eden od mladih moških. “Vzeli so nam naše pravice in niso nam pustili ničesar,” je še potožil. “Za nas je bolje, da zdaj gremo in umremo, živimo, kot da bi bili mrtvi.”

“Obožujem oblačila in ime, fantastično je!”

Neki drugi mladi moški pa je priznal, da je videl oglas na Facebooku in je prišel trgovino pogledati, ker so “nož, kuffiyeh (palestinsko pokrivalo, op. p.) in maska zdaj simboli za intifado Al-Aqse.” Naj ob tem dodamo, da je omenjena intifada znana kot druga palestinska vstaja proti Izraelu.

Foto: printscreen

Kupci pa so si bolj ali manj enotni: “Tukaj imajo lepe stvari, ki privlačijo ljudi, je lepo in unikatno.” 

Vendar pa obstaja še druga plat zgodbe. Med komentarji jih je kar nekaj takšnih, ki razkrivajo, da jim je bila Gaza bolj všeč, ko je bila pod izraelsko oblastjo. No, se je pa našel tudi nekdo, ki je zapisal: “Bolj všeč mi je Hitler 1, mnogo bolj avtentično.”

S prstom pokazal na muftija iz Jeruzalema
Glede na trenutne napetosti med Palestino in Izraelom je sporočilo, ki ga daje trgovina, zelo očitno … Poleg tega pa še ni pozabljeno, ko je lanskega oktobra izraelski premier Benjamin Netanyahu opozoril na povezavo med Adolfom Hitlerjem in muftijem iz Jeruzalema Haj Aminom al-Husseinijem, sicer palestinsko-arabskim nacionalistom. Netanyahu je celo izjavil, da je mufti zahteval, da nacisti zažgejo Jude, medtem ko je Hitler le razmišljal o tem, da bi jih izselil. To je Netanyahu izjavil na Svetovnem kongresu sionistov in dvignil ogromno prahu. Netanyahu je kasneje pojasnil, da ni hotel reči, da je mufti prepričal Hitlerja, da sprejme končno odločitev, toda “mufti je bil eden od tistih, ki so podprli nacistični cilj uničenja Judov. Svoje dejavnosti je mufti vodil iz Berlina, kjer je tudi razširil svojo antisemitsko propagando v imenu nacistov, zaposlil muslimane v SS, zahteval, da nacisti v osvajanju Bližnjega vzhoda uničijo judovski nacionalni dom in močno nasprotoval migriranju Judov – celo otrok – pred nacističnim peklom, ker je dobro vedel, da bo to zapečatilo njihovo usodo.”

Marjanca Scheicher