[Video] Nevladniki z ladje Ocean Viking na Malti izkrcali še 356 sudanskih ilegalnih migrantov, ki bodo razkropljeni po celi Evropi: Več kot 100 “mladoletnih”

Sudanski migranti na NVO ladji Ocean Viking (vir: facebook)

Nov teden, nova ladja z migranti. Potem ko je zaradi vztrajanja pri prepovedi izkrcanja ilegalnih migrantov z raznih ladij, ki pripadajo nevladnim organizacijam, v italijanskih pristaniščih, kot tudi ladjam italijanske obalne straže, počilo v koaliciji med Ligo in Gibanjem petih zvezd, so zdaj izkrcanje 356 ilegalnim afriškim migrantom dopustili na Malti, a šele potem, ko si je šest držav EU razdelilo migrante.

Že nekaj časa aktivno poročamo o sodelovanju nevladnih organizacij in tihotapcev ljudi. Nevladne organizacije delujejo kot taksi službe za ilegalne migrante, ki jih tihotapci pustijo na morju ob libijski obali, kjer nato čakajo, da jih odpeljejo v Evropo.

Zadnji tak primer je NVO-ladja Ocean Viking, ki je pred malteško obalo čakala na izkrcanje 356 afriških migrantov, dokler se šest držav EU ni dogovorilo, kako si bodo razdelile migrante.

https://twitter.com/matteosalvinimi/status/1164843954883497986?

150 jih bo po poročanju BBC sprejela Francija, Portugalska pa 35. Namestitev za preostalih 171 trenutno še ni znana. Šli naj bi še v Nemčijo, Irsko, Romunijo in Luksemburg. Da ne bodo šli v Italijo, je preko socialnih omrežij zmagoslavno naznanil sam italijanski notranji minister in predsednik Lige Matteo Salvini.

NVO-ladja, ki prevaža ilegalne migrante Ocean Viking. (Vir: Twitter)

Zdi se, da je italijanskemu zgledu zapiranja pristanišč za NVO-ladje, ki prevažajo ilegalne migrante, sledila tudi Malta. Vsekakor pa je to dobra praksa, saj prevoznike ilegalnih migrantov sili, da plujejo vedno dlje, da bi dosegli izkrcanje migrantov v EU. Zaenkrat so jih pripravljeni še vedno sprejeti v Španiji in Franciji.

Come promesso, non abbiamo dato nessun permesso allo sbarco in Italia per i 356 immigrati a bordo della Ocean Viking.Prima la sicurezza degli Italiani!E ovviamente… mai col PD.

Gepostet von Matteo Salvini am Freitag, 23. August 2019

Večinoma sudanski migranti na ladji Ocean Viking so ob novici, da jih bodo vendarle izkrcali v državah EU, skakali od veselja, peli in se veselili. Več kot sto omenjenih migrantov naj bi bilo po njihovih lastnih trditvah “mladoletnih”.

With the EU elections over, the masks have come off and the pretenders now feel free to pursue their agenda to commit…

Gepostet von V4 Report am Samstag, 24. August 2019

Kakor so opozorili pri V4 Reportu: “Agresivni najstniški moški iz tuje kulture so absolutno najhujša demografska skupina, ki bi jo pustili hoditi po evropskih ulicah.” Vedno bolj jasno pa postaja, da nova sestava Evropske komisije v nobenem pogledu migrantske krize ne jemlje bolj resno, kot jo je pod taktirko Jean-Claudea Junckerja.

Ivan Šokić