fbpx

[Video] Ni za občutljive: Šokanten posnetek Švedinje, ki trpi v mukah zaradi koronavirusa, saj so ji zavrnili zdravljenje!

Anita Petterson med umiranjem (Foto: Yotube)

Po svetu je zaokrožil posnetek pacientke obolele za koronavirusom, ki se bori za zrak, saj ji je švedsko medicinsko osebje odreklo respirator. Po hudih mukah in bolečinah je pacientka naslednji dan umrla. Ker je bila njena hčerka nad takšnim zdravljenjem ogorčena,  je njeno trpljenje v bolnišnici posnela in objavila.

Medtem ko določeni še vedno verjamejo v učinkovitost švedskega pristopa do epidemije koronavirusa, se vse bolj razgalja neuspešnost tega projekta. Celo več: v bolnicah odrekajo kisik svojim pacientom. Tako se je zgodilo pacientki Aniti Petterson, ki je zaradi bolezni komaj dihala in bila zato sprejeta v bolnišnico Falun. Po nekaj tednih zdravljenja je pacientka, stara komaj 55 let, umrla.

Anitina hči Alexandra je zelo kritična do nege, ki jo je bila deležna njena mati, saj pravi: “Mislim, da je bilo to, kar so storili,  popolnoma narobe. Moja mati si je vsake toliko časa dvignila masko, ker ji je pritiskala na kožo in jo je bolelo. Ko si je koža odpočila, si je masko spet nadela. Zdravniki so to razlagali, kot da ne želi nositi maske. Rekli so mi: “Neprijetno ji je in je zaskrbljena zaradi maske”. Vendar to ni res, saj je več kot očitno, da komaj diha.” Na posnetku je jasno vidno, da se Anita bori za zrak. Prav tako so vidne modrice na rokah, ki so značilne pri resnih bolnikih s koronavirusom, ki nastanejo zaradi krvnih strdkov.

Želela bi, da bi bila mati deležna intenzivne nege
Alexandra je bila prepričana, da bi lahko njeni materi pomagali, zato jih je prosila, naj jo prestavijo na intenzivno nego. V bolnišnici so ji odvrnili, da to ne bi spremenilo njenega stanja, čeprav so postelje na intenzivni negi bile na voljo. Ko so zdravniki spoznali, da Anita umira, so svojce prosili, da se poslovijo od nje. To je bil dan, ko je Alexandra posnela video o trpljenju svoje matere, ki ni bila deležna niti blaženja bolečin z morfijem. Zdravnik Jon Tallinger je bil v intervjuju zelo kritičen do takšnega ravnanja in Anitino nego opisuje kot trpljenje, še poroča Times of Sweden. Kot še pravi Alexandra, je z razkritjem posnetka želela prikazati, kako hud je koronavirus in kaj se dogaja za zaprtimi vrati švedskih bolnišnic.

Sara Kovač