fbpx

[Video] Ni za občutljive! Sprejeli pošastni zakon, ki v okviru nove zakonodaje o splavu dovoljuje celo infanticid

Prikaz splava z delnim rojstvom (vir: Live Action)

V ZDA vse od januarja, ko so Demokrati v zvezni državi New York z novim zakonom o splavu napovedali vojno nerojenim otrokom, poteka nov boj med zveznimi državami. Medtem ko želijo Republikanci zaščititi življenja nedolžnih še nerojenih otrok, želijo Demokrati omogočiti njihovo pobijanje v imenu pravice ženske, da odloča o svojem telesu. Zadnji, ki so šli v še nevideno skrajnost, so tako Demokrati v zvezni državi Illinois.

Spodnji dom predstavnikov ljudstva v ameriški zvezni državi Illionis je v torek, 28. maja 2019, po poročanju organizacije Live Action sprejel enega od najbolj ekstremnih zakonskih predlogov, s katerim bi odpravili tudi prepoved tako imenovanih splavov, pri katerem se otrok “delno rodi.”

Senat Illinoisa je isti zakon potrdil v petek, 31. maja, guverner omenjene zvezne države Jay Robert Pritzker pa je napovedal, da bo sprejeti kontroverzni zakon tudi podpisal, s čimer bo zakon stopil v veljavo. Zakonodajalske “vojne” glede vprašanja splava so se začele januarja 2019, ko so v New Yorku predstavili zakon, s katerim so želeli splav spremeniti v “temeljno pravico”, ob tem pa še nerojenim otrokom odrekli vse zaščite in pravico do življenja.

V odziv na pošastni zakon so politiki v Alabami, Georgiji in Missouriju sprejeli zakonodaje, katerih namen je še dodatno zaščititi še nerojene nedolžne otroke. A illinoijska zakonodaja naj bi šla v svojem napadu na še nerojene otroke še korak dlje, saj med drugim dovoljuje tudi infanticid, kar tudi v resnici je “splav z delnim rojstvom”. Ta je bil vse od 2003 v ZDA prepovedan.

Zakon tako ne ščiti še nerojenih otrok, dovoljuje infanticid, ne ščiti zdravstvenih delavcev z ugovorom vesti in omogoča splave, ki se financirajo iz davkoplačevalskega denarja. Ravno tako bi novi zakon omogočil, da lahko mladoletnice splavijo brez vnaprejšnjega obvestila staršem. Zaradi vsega naštetega je v Chicagu pred kapitolom protestiralo več tisoč protestnikov.

Svojo izkušnjo s pošastno prakso splavitve delno rojenega otroka je opisala tudi medicinska sestra Brenda Pratt Shafer, ki je v preteklosti delala v kliniki za splave, kjer je bila priča takemu posegu. Martin Haskell, ki je opravljal tak splav, je po njenem pričevanju “šel notri s kleščami in prijel dojenčkove noge in jih izvlekel iz porodnega kanala. Nato je izvlekel še telo in roke, vse do vratu. Na tej točki je bila notri samo še dojenčkova glava, dojenček se je premikal. Njegovi prstki so stiskali. Njegove nogice so brcale. Vse medtem, ko je bila njegova glavica še notri. Zatem je dr. Haskell vzel škarje in jih porinil v zadnji predel dojenčkove glave. Notri je vstavil močno aspiracijsko cev in izsrkal dojenčkove možgane. Skoraj sem bruhala, ko sem ga opazovala.”

A to ni bilo konec grozljivke. Haskell je zatem izvlekel še otrokovo glavo, prerezal popkovino in izvlekel posteljico. Dojenčka je vrgel stran v odpad skupaj z orodjem, ki ga je uporabljal, in posteljico. Dojenček se je še vedno premikal, a jo je druga medicinska sestra pomirila češ, da je “samo refleks”.

Nova zakonodaja bo tako po trditvah pravnega analitika Petra Breena iz Thomas More Society odpravila kakršnekoli kazni za izvajanje splava v zadnjem trimesečju, dovolila medicinskim sestram izvajanje kemično izzvanih splavov in odstranila potrebo pridobitvi dovoljenja ter zagotavljanju varnostnih smernic.

Ivan Šokić