[Video] Noro: Nezakoniti migranti so se organizirali v “črne telovnike” in ohromili terminal na pariškem glavnem letališču, kjer so izsiljevali pravico do stalnega prebivališča ali državljanstva!

Foto: Twitter

Na stotine nezakonitih migrantov iz Afrike je v nedeljo okupiralo celoten terminal na pariškem glavnem letališču in v protest proti deportacijam zahtevalo srečanje s predsednikom vlade in ureditev stalnega prebivališča v Franciji. Med drugim je bilo mogoče slišati vzklike: “Francija ne pripada le Francozom! Vsakdo ima tukaj pravice!”

Posnetki, objavljeni na družabnem omrežju Twitter, so pokazali, kako je približno 500 migrantov vzklikalo na 2. terminalu Letališča Charles de Gaulle v Parizu, medtem pa jih je obkrožalo približno ducat policistov v posebni opremi.

“Francija ne pripada Francozom! Vsakdo ima tukaj pravice!” je po zvočniku vzklikal eden od migrantov. Protest je po poročanju portala Voice of Europe organizirala skupina “La Chapelle Debout”, ki se zavzema za migrante in katere člani sami sebe označujejo za črne jopiče.

Gepostet von Collectif La Chapelle Debout am Sonntag, 19. Mai 2019

Skupina se je pojavila medtem, ko smo že več mesecev priča gibanju rumenih jopičev. V uradni izjavi je skupina zahtevala srečanje s predsednikom vlade Edouardom Philippejem glede azilne politike v državi in z vodilnimi iz Air France. Zahtevali so, da letalska družba ustavi vsako finančno, materialno, logistično ali politično naravnano sodelovanje pri deportacijah.
Protest ne bo zadnji
Pozneje v nedeljo se je delegacija Air France sestala s skupino, je za lokalni časopis Le Parisien povedal eden izmed članov skupine. Migrant, ki se je udeležil protesta, je opozoril, da ta zagotovo ne bo zadnji. “Ciljali smo na Air France, drugi ukrepi pa bodo še sledili,” je povedal. Čeprav je nedavni protest ohromil letališki terminal, je upravljavec letališča zatrdil, da naj to ne bi vplivalo na izvedbo nobenega leta.
H. M.
 • trumpet2018

  črni supremacisti, ki mislijo, da so nad zakonom in nad belo raso. Počutijo se večvredne, ker za njih je bela rasa največje zlo na tem svetu, čeprav so v državi nezakonito in bi morali biti vsi do zadnjega deportirani Zraven ne manjka nekaj zmešanih feminist, ki podpirajo to norost, seveda zločinski globalist makaron ne bo razgnal teh divjakov , raje pretepa lastni narod, Kje je fujonka, da podpre to norost, soroševa ćarovnica vedno se oglasi takrat, ko ni treba

  • stane

   Crnuhi se drzijo: napad je najboljsa obramba.
   Pariz je ze njihov. Seriatarji ze patrulirajo in nadlegujejo in maltretirajo predvsem zenske vseh starosti. Svinje crne,za pobit. To ze crnuhi z Evropejci pocnejo.

 • ZatonMesecnikov

  #“Francija ne pripada le Francozom! Vsakdo ima tukaj pravice!”#

  O dolžnostih seveda ni govora.

  • xtc

   Od kdaj pa “štefeki” vedo za dolžnosti?
   Skačejo po vejah in vse pos***.

 • pajot

  Popucat.
  Ali po slovensko: počistit.

 • Andrej

  To ni noro, to je realnost. To je šele začetek, čisto blagi začetek.

  • bojan

   ko bodo se bodo migranti pojavili z orožjem pa ko se bodo začeli ulični terorji pa morija pol bo res krvavo postalo, in to vsekakor sledi. Velikokrat in tudi tokrat ponavljam, vojna se bo začela v franciji.

   • sunday

    bojim se, da imaš prav, tudi sam menim, da bo prišlo v kratkem do splošnega terorja, žal ne samo v franciji !!!

 • pajot

  Bi se bilo treba obrnit na Nemce. Gotovo imajo v kakšnem zapuščenem skladišču ciklon B.

  • xtc

   Baje so Kitajci že nadgradili sistem,očitno bomo morali plačevati še licenčnino za ukraden in izboljšan patentKitajskih komunistov.

 • xtc

  Kakšne pogovore z vlado?
  Ni pogovorov-odgovor je vojska,posebne enote orožje,palice in pendreki,aretacija zaprtje,odvzem vseh pravic in izgon vseh izvršen v tednu dni.

  • stane

   Se strinjam s teboj. Se prej pa komplet nezakonito vlado v zapor.
   Druzga barabe ne zasluzjo.

  • sunday

   pred izgonom jih popeljati skozi “delovna taborišča”, da okusijo slast dela in če kdo preživi …..!!!

 • bojan

  A ni Macron isto reku po TVju pred meseci javnosti da Francija ne pripada francozom ??

 • Felikss_AH

  Ljubljenčki pedra Macarona. Dokaz – da so to bili Rumeni Jopiči policija in žandarmerija nebi tam samo stali in se dolgočasili… bilo bi jih 100-krat več in bi se kadilo od solzivca in letele bi tiste gumi-bombe ki jim se ljubkovalno reče “gumijasti naboji”. Ni kaj… Timmermansova, Merkelina in Peder-Macaronova EUafrika.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!