[Video] Novo streljanje v ZDA: pet mrtvih v zvezni državi Kentucky

Foto: Twitter

Novo streljanje v ZDA. Strelec, ki je v ponedeljek zgodaj zjutraj streljal v banki v Louisvillu, je ubil pet ljudi, najmanj osem pa jih je ranil, je sporočila policija.

Dva od poškodovanih v Old National Bank sta bila policista, eden od njih je bil v kritičnem stanju. Osumljenec je po navedbah policije mrtev. Ni jasno, ali je osumljenec štet za enega od ubitih ljudi.

Do streljanja je prišlo blizu Louisville Slugger Fielda, bejzbolskega mestnega stadiona. “Policija je potrdila streljanje v središču Louisvilla z več žrtvami,” je v izjavi dejal demokratski guverner Kentuckyja Andy Beshear. “Zdaj sem namenjen tja. Prosim za molitev za vse prizadete družine in mesto Louisville.”

Posnetek incidenta je pokazal odločen odziv organov pregona, ki so ljudi rotili, naj se umaknejo z območja, ker je bil na bregu aktiven strelec. Na posnetku je slišati več strelov. ABC News je poročal, da je bil osumljenec nekdanji uslužbenec banke.

“Verjamemo, da gre za osamljenega strelca, ki je imel povezavo z banko,” je dejal namestnik načelnika metro policije Louisville Paul Humphrey.

Urad za alkohol, tobak, strelno orožje in eksplozive (ATF) in lokalni terenski urad Zveznega preiskovalnega urada sta sporočila, da so bili zvezni agenti poslani, da pomagajo pri reševanju incidenta.

“Posebni agenti FBI Louisville so se odzvali na prizorišču jutranjega streljanja v središču Louisvilla in pomagajo našim partnerjem organov kazenskega pregona,” so sporočili iz urada FBI Louisville.

ATF je kasneje potrdil, da ni več nevarnosti za okoliško skupnost.

Andrej Žitnik