fbpx

[Video] Podnebna aktivistka Greta zagrozila, da bo svetovne voditelje postavila kar pred zid!

Foto: posnetek zaslona

Švedska avtistična najstnica Greta Thunberg bi svetovne voditelje postavila pred zid. V luči boja proti podnebnim spremembam je namreč pred skupino protestnikov v italijanskem Torinu izjavila, da bodo svetovne voditelje, ki se te dni mudijo na podnebnem vrhu v Madridu, postavili pred zid, če bodo zbežali pred svojo odgovornostjo do podnebnih sprememb.   

“Na žalost najverjetneje že vemo kakšen bo izid,” je dejala na petkovem protestu za prihodnost. “Svetovni voditelji še vedno poskušajo pobegniti pred odgovornostjo, ampak poskrbeti moramo, da jim to ne bo uspelo. Poskrbeli bomo, da bodo postavljeni pred zid. Tako bodo morali opraviti svoje delo in zaščititi našo prihodnost.”

“Ni pošteno, da starejša generacija odgovornost za reševanje te krize prelaga na nas mlade, ki za to krizo sploh nismo odgovorni,” je po poročanju Dailycaller nadaljevala Greta. “Ni pošteno, da moramo početi vse to. Odrasli se obnašajo, kot da pred nami ni jutrišnjega dne. Vendar obstaja jutri, v katerem bodo živeli mladi, zato se moramo boriti za ta jutri. Tega jutri ne moremo jemati več kot samoumevnega.”

Foto: epa

Na komentarje se je odzvala preko Twitterja
Potem, ko se je na besede Grete, kako bi ta svetovne voditelje postavila pred zid, usul cel kup komentarjev, se je odločila, da se odzove preko družabnega omrežja Twitter in pojasni, kaj je imela v mislih glede izrečenih besed. Pojasnila je, da na Švedskem fraza postaviti nekoga pred zid pomeni, da se od nekoga zahteva odgovornost, kar pa je proti kakršnemu koli izvajanju nasilja.

16-letna Greta je postala najmlajša oseba, ki je po izboru revije Times postala osebnost leta 2019.  Nastop pred Združenimi narodi, kjer je svetovne voditelje histerično karala, kako si drznejo krasti prihodnost, jo je namreč izstrelil med levičarske “zvezde”.

Hana Murn