fbpx

[Video] Poglejte grozljiv posnetek nasilnega izživljanja vrstnic nad 15-letnico, ki je pretresel Srbijo: Dekle je končalo na urgenci s pretresom možganov

Posnetek izživljanja najstnic nad 15-letno vrstnico v Srbiji (vir: twitter)

Srbijo je pretresel posnetek, na katerem dijakinje psihično in fizično maltretirajo svojo 15-letno vrstnico. Nanjo naj bi se spravljale zgolj zato, ker prihaja iz revne družine.

Srbska policija je na podlagi zahteve oddelka za mladoletnike Višjega javnega tožilstva v Beogradu podala kazensko ovadbo zoper dve najstnici (I. O. in D. I.), stari 14 in 15 let, ki sta psihično in fizično maltretirali 15-letno A. M.

Svojo žrtev sta napadalki žalili, poniževali ter jo nato, ko jima je zabrusila, da mogoče je revna, a vsaj ni kurba, tudi začeli klofutati in brcati.

Minister za izobraževanje Mladen Šarčević je zaradi incidenta oziroma fizičnega nasilja nad dijakinjo po poročanju Kurirja razrešil dolžnosti ravnatelja srednje šole v Barjevem Dobrivoja Jelića.

https://twitter.com/GagaAleksina/status/1173161753569583104?

Posnetek, na katerem je vidno fizično izživljanje najstnic nad vrstnico, je zbudil val ogorčenja v srbski javnosti. Vseeno posnetek, na katerem je ujeto, kako klofutajo svojo žrtev, ni v celoti zaobjel nasilja.

Namreč, po pričevanju najstnikov, ki so bili priča dogajanju, so nasilnice potem, ko so kamere nehale snemati, vrgle žrtev na tla in jo začele brcati. Medtem ko se nasilnice derejo nanjo “Kaj si rekla?” in jo udarjajo, se preostala dekleta histerično hihitajo in komentirajo: “Glej, kako se trese.”

https://twitter.com/jucatomic97/status/1172878165150240768?

Zaradi krvavitev je dekle končalo na urgenci. Starši ene od nasilnic pa so za nasilje svoje hčerke okrivili kar ravnatelja, ki tega ni preprečil.

Ravnatelj Jelić zagotovo je objektivno odgovoren, zaradi česar je že bil umaknjen s položaja. Sploh glede na to, da naj bi se izživljanje nad dijakinjo vleklo že nekaj časa.

A na urgenco dekleta ni spravil ravnatelj, temveč same nasilnice, ki so jo preteple. Dogodek je sprožil zahtevo javnosti po sprejetju tako imenovanega “Aleksinega zakona”.

https://twitter.com/jucatomic97/status/1173355992559628288?

Ravno tako pa je posnetek nasilja nad 15-letnico v Srbiji odprl Pandorino skrinjico najstniškega nasilja. Vse več posnetkov kaže, kako dekleta fizično obračunavajo in se izživljajo nad svojimi vrstnicami.

Ivan Šokić