fbpx

[VIDEO] Poglejte, kako je skupina afriških migrantov brutalno pretepla novinarja, ki je delal zgodbo o črnem trgu!

Foto: epa

Iz osrednje Italije prihaja šokantna novica o napadu afriških migrantov na televizijsko ekipo, ki je poskušala posneti zgodbo o uličnem črnem trgu, na katerem migranti mimoidočim prodajajo ponarejeno blago. Novinar je želel opraviti nekaj intervjujev s kupci na omenjeni tržnici, a so prisotnost novinarskih kamer nekateri migranti slabo sprejeli in zato napadli televizijsko ekipo, ji uničili praktično celotno opremo, enega novinarja pa celo brutalno pretepli. Po objavi videoposnetka na socialnem omrežju Twitter so Italijani zgroženi, takšne zgodbe pa pri naših zahodnih sosedih očitno postajajo vsakdanjik.

Italijanska lokalna televizijska ekipa je na ulici neimenovanega mesta odkrila ilegalni trg s ponarejenim blagom. Ko se je novinar sprehodil po stojnicah in neposredno v kamero poročal, kaj vse lahko človek kupi na takšnem trgu, med drugim so prodajali vse od pasov do sladkarij in otroških igrač, so afriški migranti prisotnost novinarske ekipe opazili in začeli svoje stvari na hitro pospravljati v tamkaj parkirane kombije.

Eden izmed afriških migrantov je poskušal odgnati novinarsko ekipo, glavnega poročevalca je nekajkrat celo grobo odrinil, ker pa se ekipa ni želela umakniti, se je skupina migrantov nato spravila na drago opremo in razbila tudi kamero. Enega izmed novinarjev, po videu sodeč gre za moškega srednjih let po imenu Abate, so celo podrli na tla in ga brcali, nakar mu je eden izmed mimoidočih pomagal vstati in pobegniti do lokalne trgovinice. Preden je Abate vstopil vanjo, so ga migranti ujeli in se ga znova fizično lotili, čemur sledi konec videoposnetka.

Po neuradnih informacijah je moral novinar poiskati zdravniško pomoč, a so ga iz bolnišnice že odpustili. Videoposnetek pa ostaja v opozorilo, kako nasilni lahko postanejo afriški ekonomski migranti, če jim prekrižaš načrte.

V Italijo je samo od leta 2015, ko se je začela migrantska kriza, prišlo več kot pol milijona afriških ekonomskih migrantov, situacija pa je predvsem v največjih mestih, kot je Milano, tako kritična, da je morala država na ulice poslati celo vojsko.

L. S.