fbpx

[Video] Poglejte, kako so ilegalci dobesedno okupirali zasebno hišo!

Fotografija je simbolična (Foto: Twitter)

Po spletu je zaokrožil videoposnetek iz Unsko-sanskega kantona, ki nazorno prikazuje temnopolte nelegalne migrante, ki so eno izmed zasebnih hiš dobesedno okupirali, kar je med njimi pogosta praksa. Razmere so nevzdržne, pred tedni smo med drugim poročali tudi, da migranti vdirajo celo v lokalne šole.

Čeprav se je v preteklih dneh pozornost lokalnih prebivalcev Unsko-sanskega kantona preusmerila na druge težave, pa to ne pomeni, da so težave z nelegalnimi migranti izginile. Po spletu je namreč zaokrožil videoposnetek temnopoltih nelegalnih migrantov, kako poležavajo v zasebni hišo, ki so jo okupirali, ne pustijo pa se motiti niti policiji, ki jih je prišla nagnat. Ljudje so brez komentarja, oblasti že mesece ne ponudijo rešitve za te težave, pač pa migrante premeščajo z lokacije na lokacijo, uradniki in politiki pa krivdo valijo drug na drugega. Ne zgodi se redko, da migranti okupirane prostore za seboj pustijo popolnoma razdejane, nedavno pa so eno izmed hiš celo zažgali.

Migranti u Bihaću zauzeli privatnu kuću. Pogledajte urnebesni "obračun" s policijom…

Migranti u Bihaću zauzeli privatnu kuću. Pogledajte urnebesni "obračun" s policijom…

Gepostet von jelahba.info am Mittwoch, 5. Dezember 2018

Razmere vse bolj kritične
Že pred več tedni smo poročali, da s številom nelegalnih migrantov na območju rastejo tudi stopnje kriminala, razmere so postale za prebivalce že naravnost nevzdržne. Mestni svetnik Bihaća in profesor je za biscani.net med drugim povedal, da so migranti pričeli vdirati celo v šole ter napadati učence, kar je nedopustno in po njegovih besedah zelo zaskrbljujoče za starše. Ob tem za nastalo situacijo krivi oblasti: “Odgovorni so ministrstvo za varnost, oddelek za tujce, zvezno ministrstvo za notranje zadeve in vlada kantona. Naše ministrstvo za notranje zadeve je na meji zmogljivosti!” Sledili so tudi množični protesti proti migrantom.

J. Ž.