[Video] Predsednik Svetovne zdravstvene organizacije pohvalil Trumpov odziv na epidemijo COVID-19 v ZDA

Ameriški predsednik Donald Trump (foto: EPA)

Vodja Svetovne zdravstvene organizacije (WH) Tedros Adhanom Ghebreyesus je v sredo, 26. marca 2020, pohvalil odziv ameriškega predsednika Donalda Trumpa na epidemijo wuhanskega koronavirusa COVID-19.

Generalni direktor WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus je izpostavil, da so pri organizaciji Združenih narodov pozvali voditelje držav naj povedejo “celotno vlado” v boj proti COVID-19 in povedal, da ameriški predsednik Donald Trump na tem področju kaže pot kako to storiti.

Tedros je ob tem izpostavil, da je za boj s pandemijo potrebna politična zavezanost. “Verjamem, da [Trumpova] politična predanost in politično vodstvo lahko ustavijo to pandemijo,” je še dodal generalni direktor WHO.

Trump zgled ostalim
Pri tem je vodja WHO priznal, da je čas za učinkovite ukrepe proti COVID-19 bil pred enim ali celo dvema mesecema nazaj. “To je nevaren virus,” je opozoril Tedros in poudaril, da bo končno število smrti zaradi COVID-19, ki je že preseglo 22 tisoč, še veliko večje. Ukrepi kot so samoizolacija, so učinkoviti, a zgolj upočasnjujejo širjenje virusa, “sami po sebi ti ukrepi ne bodo pomagali ustaviti epidemije.”

Tedros je izbruh COVID-19 po pisanju Fox News označil za državnega sovražnika številka ena in opozoril, da če nekatere države ne bodo resne glede uvajanja preventivnih ukrepov, bo na svetu kmalu še na tisoče dodatnih žrtev koronavirusa.

Število okužb s covid-19, 26.3..2020 v ZDA (foto: Johns Hopkns)

WHO se je nedavno znašel na tnalu zaradi odlašanja glede razglasitve potrebnih ukrepov v zvezi s pandemijo COVID-19. Dodatno pa so razjarili številne države s tem, da so hvalili Kitajsko in kako so se tam spopadli s koronavirusom. Znano je namreč, da so Kitajci dolgo časa obstoj in informacije v zvezi z nevarnostjo visokonalezljivega smrtonosnega virusa prikrivali.

Trumpova priljubljenost v času krize raste
Po javnomnenjski raziskavi, ki jo je opravil Gallup, uživa Trump med anketiranimi kar 49-odstotno podporo. 60 odstotkov vprašanih ravno tako odobrava Trumpovo lotevanje s pandemijo COVID-19, z njim se ne strinja 38 odstotkov vprašanih. Glede na politično opredelitev ima podporo 94 odstotkov vprašanih Republikancev, 60 odstotkov neuvrščenih in 27 odstotkov Demokratov.

Ivan Šokić

 • Ivan Ivanovič

  Trump je eden redkih svetovnih voditeljev, ki si upa misliti s svojo glavo in ne trobi v en rog s politično korektnimi politiki, ki kot trop ovc brezglavo bežijo v brezno. Evropa še posebej izstopa po politikih, ki razen papagajskega ponavljanja politično korektnih floskul iz sebe niso sposobni spraviti ničesar drugega.

  • AlternativaZaSlovenijo

   Glede na zdravstveni sistem, ki ga imajo (samo bogati si ga bodo lahko privoščili) in če misli zagnati gospodarstvo okoli Velike noči, potem se bo njihovo gospodarstvo sesulo zelo kmalu, ker bo število okuženih začelo rasti eksponentno. Ne bo se jim treba pobijat med sabo, ker nimajo dela ampak jih bo pobil sam virus.

  • Andrej

   Šarčevi (ne)ukrepi bi pospravili večino starejših. Trumpovi (ne)ukrepi bodo pospravili večino revnih. Ti v nobenem primeru ne preživijo s takim odnosom. Gospodarstvo bo pa preživelo v vsakem primeru. Tudi, če ob svečah na novo začnemo(jo). Klinc pa gospodarstvo, ki živi na truplih. Tako postane samo sebi namen. Kot nekakšen MEM ali kako je že rekel Dowkins ali eden podobnih.

 • AlternativaZaSlovenijo

  Naša nova vlada je odreagirala v tej situaciji za 10+ Virus upočasnjujemo, zdravstveni sistem in oskrba se dvigujeta. V primerjavi z nami ZDA in Trump daleč zaostajajo. Tudi oni so se zajebavali iz tega virusa, izjave Trumpa so bile sploh “genijalne”, skoraj take kot jih je strestal Serpetinšek. Spoh da ne govorim o vseh ostalih zadevah, da ne omenjam, da je hotel Trump imeti ekskluzivo za cepivo. Ne vem zakaj Trumpa omenjate? Boli njega k… za Evropo, še manj pa za Slovenijo.

  • šmentanamuha

   Dobr, ni treba zdej jokat. Res je, da je tudi Janša odločno stopil v akcijo, za kar smo mu zelo hvaležni.

 • althar

  Trumpov odziv doslej je katastrofalen in bo povzročil veliko smrti ter nepopravljivo gospodarsko škodo. Zato ga globalistična agentura tudi hvali.

  Ta pandemija bo formalno končala stoletje ameriške hegemonije in rezervni status USD. Zapomnite si to.

 • šmentanamuha

  Ko Trump vzame stvari v roko, stvari stečejo. To je odlika našega zeta.

  • Andrej

   Trump zna ustvariti finančni imperij, virolog pa ni. Razen, če ve kaj, kar mi ne vemo.

 • trumpet2018

  ne razumem tega ćlanka, po zadnjih podatkih so zda prehitele KItajsko, kar se tiće mrtvih zaradi c. virusa. A pohvalil ga je ker imajo v zda največ mrtvih. ne ga biksat. Mrtvih imajo v zda toliko, da jih morajo s šleperji odvažat iz bolnic.