fbpx

[Video] Razpad sistema avtonomnega območja v Seattlu: Ponoči je slišati krike groze! Anarhisti pa sestavljajo posvetovalni svet zaradi skrbi glede raznolikosti!

Vsakdanji prizor v CHAZ. (Foto: Twitter)

Ropi, posilstva in tatvine so postali del nove normalnosti v CHAZ, kjer so oblast v okolici evakuirane policijske postaje prevzeli anarhisti, Antifa in pripadniki Black Lives Matter. Življenje v novonastali utopiji ni nič kaj rožnato. Drhal ustrahuje lokalno prebivalstvo, kraje se opravičujejo kot “nenačrtovane donacije” in soja ter marihuana še vedno nočeta rasti navkljub izdatnemu zalivanju z Gatoradeom.

“Anarhist je nekdo, ki ne potrebuje policista, da bi ga prisilil, da se lepo obnaša,” je nekoč zapisal ameriški anarhist Ammon Hennacy. Ta trditev je v samorazglašenem avtonomnem območju Capitol Hill v Seattlu te dni dana na preizkušnjo, rezultati pa so katastrofalni, poroča RT.

Za red in vse krivice, ki se godijo, ni dovolj niti oborožena tolpa pod poveljstvom raperja Raza Simoneja. S tem namenom so se skušali dogovoriti o oblikovanju tako imenovanega “posvetovalnega sveta za razrešitev konfliktov” (CRAC). A zapletlo se je pri imenovanju članov. Prvi predlog je namreč vseboval črnca, črnko in belko, kar pa po mnenju prebivalcev CHAZ ni bilo dovolj pestro in raznoliko.

Po prvem popravku je bil svetu dodan en azijski nemoški, en nemoški indijanec, en nemoški latino ter še dodatni štirje črnci in črnke. A tudi drugi predlog ni bil dovolj dober. Po dodatnih popravkih so se odločili, da svetu dodajo tako duševno in fizično prizadete kot tudi brezdomce. “20 odstotkov ali 40 odstotkov sveta morajo predstavljati osebe z doživetim izkustvom invalidnosti. Najmanj 10 odstotkov bi moralo biti neprostovoljnih brezdomcev.”

A tudi to ni bilo dovolj dobro. V četrtem popravku so se v CHAZ-u zavedli, da so v svetu zapostavljeni predstavniki LGBTQIA. CRAC bi tako moral imeti med 10 in 50 odstotkov ljudi, ki se identificirajo kot LGBTQIA.

S petim popravkom so se stvari začele premikati. Odločili so se, da svetu dodajo še tri mesta, dve od teh bi pripadli “zapostavljeni LBGTQIA skupnosti”, eno mesto pa je rezervirano za otroke, da se zagotovi “predstavništvo in poštenost”.

A to še ni vse, zahteve so pričakovano vse bolj nadrobne. Tako mora eden od novih svetnikov biti obvezno “LGBTQI črnski invalid”, drug pa “LGBTQI črn brezdomec”. Ni znano, zakaj ne sme biti “A”. Pogoji za otroškega člana sveta so nebel ali mešanec star med osem in 15 let.

V šestem in za zdaj zadnjem popravku so anarhisti v CHAZ ugotovili, da otroci v svetu niso primerno zastopani. Zaradi tega so že predpisali izobraževanje o varnosti otrok in dodali še eno mesto v svetu za otroka, ki je “nebel ali mešanec star med osem in 15 let (po možnosti invalid).”

Medtem, ko se anarhisti ubadajo z oblikovanjem sveta, ki bo razsojal o sporih znotraj CHAZ in njihovi “nasveti” ne bodo zavezujoči, pa so normalni ljudje, ki so ujeti v to nočno moro, obupani. Policija se ne odziva, gasilci se ne odzivajo, županjina pisarna molči. Še več: županja Jenny Durkan okupacijo v CHAZ opisuje kot “poletje ljubezni”.

Ivan Šokić