[Video] Tega v drugih medijih ne boste videli: francosko mesto Dijon postaja prava fronta nasilja različnih migrantskih tolp

Datum:

“Streljanje pištol in eksplozije je mogoče slišati, ko francoske specialne enote vstopajo v Dijon, da bi znova prevzele nadzor nad mestnimi ulicami, ki so jih okupirali gangi sestavljeni iz Severnoafričanov, Albancev in Čečenov,” lahko beremo v obrazložitvi kratkega videa, v katerem lahko slišimo pokanje in vidimo dim požarov. A to osrednjih medijev očitno ne zanima, saj bi v slabo luč spravilo njihove “pacifistične” borce za rasno enakopravnost. 

                   

V času protestov po ZDA, Zahodni Evropi in drugod lahko na spletu zasledimo tudi številne posnetke, ki kažejo na resnost situacije v tujini. Uradno naj bi številni “miroljubni” protesti po svetu potekali v podporo nedavno umorjenemu črncu Georgeu Floydu ter naj bi predstavljali glas ljudstva za enakopravnost med rasami, a pod fasado se skriva povsem drugačna resnica. Na tovrstnih “pripetljajih” se namreč dogaja množično uničevanje zasebne in javne lastnine, tudi kulturnih in zgodovinskih spomenikov, pretepanje nedolžnih mimoidočih, množično ropanje izložb trgovin in celo uboji.

Še bolj škandalozno pa je to, da tovrstne dogodke skrivaj ali celo odkrito podpirajo mnogi, še zlasti levičarski politiki in drugi vplivneži, ali pa se “demonstrantom”, pogosto sicer ultra-levičarskim izgrednikom iz vrst Antife in Black Lives Matter, pri njihovem početju gleda skozi prste. Tudi osrednji slovenski mediji skušajo prikazati, da gre za načeloma “miroljubne” dogodke z nekaj izjemami, kar je daleč od resnice: gre za nasilne izgrede, ki imajo v ozadju kulturno revolucijo, ki skuša vsiliti ideologije, kot sta multikulturalizem in LGBT. Slednje je še posebej očitno pri BLM.

Novi izgredi so po poročanju The Local izbruhnili v ponedeljek. Napetosti med čečenskimi protestniki in policijo so vzplamteli na vzhodu Francije v mestu Dijon, potem ko je mesto že preživelo nemirni izgredniški vikend, ko so mnogi svojo “zabavo” popestrili z bejzbolskimi kiji. Čečeni naj bi se sicer maščevali zaradi napada na nekega najstnika. Šlo naj bi za 16-letnega pripadnika lokalne čečenske skupnosti, dogodek pa se je pripetil 10. junija. Podobne vesti kot iz Francije med drugim prihajajo prav z ameriškega zahoda.

https://twitter.com/BasedPoland/status/1272829845282664453?ref_src=twsrc%5Etfw

Mesto Seattle v ameriški zvezni državi Washington postaja pravo apokaliptično mesto. Na pročeljih stavb in površinah pločnikov so se namreč pojavili grafiti in raznovrstni napisi, na tleh je polno smeti, tako da se za trenutek zazdi, kot da bi človek gledal enega izmed prizorov v strašljivem hollywoodskem filmu, kjer preživelih skorajda ni. Marsikdo bi si mislil, da se kaj takega v resnici ne more zgoditi. Odkar pa so se v luči smrti 46-letnega Georgea Floyda razplamteli “protirasistični” protesti po celotni državi, vandalizem postaja del vsakodnevne resničnosti. Še posebej hudo je v Seattlu, kjer so v delu mesta anarhistični protestniki razglasili avtonomno cono, torej nekakšno “partizansko” “osvobojeno ozemlje”.

Jani Kos

Sorodno

Zadnji prispevki

Fenomen Prebilič: Ali stari botri že tlakujejo pot “novemu obrazu”?

Ali se je na letošnjih evropskih volitvah že začel...

Evropsko sodišče: Evtanazija ni človekova pravica!

"Evropsko sodišče za človekove pravice: Medicinska zastrupitev bolnih in...

Ministrica do roka razdelila “hudičevo” malo računalnikov – Zgolj 666 od 10 tisoč

Ministrici za digitalizacijo zadeve uhajajo iz rok. Poziv za...

GZS opozarja vlado: zaradi stavke upravnih enot trpi gospodarstvo

Stavkovni val, ki se je razpasel po državi (vpričo...